Μαθήματα επιβίωσης από τον Punisher

Κακό πράγμα οι καβγάδες αλλά κάποιες φορές είναι αναπόφευκτοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν τα έβαζε με τον Frank Castle, τον Punisher της καρδιάς μας. Ή μάλλον δεν είναι τυχαίο που όποιος τα έβαλε, έψαχνε τα μούτρα του στο πεζοδρόμιο. Μπορεί η εκπαίδευση του Frank να είναι βασικό στοιχείο της επιβίωσής του, αλλά είναι παράλληλα και ο τρόπος που σκέφτεται. Τα βάλαμε κάτω λοιπόν και θυμηθήκαμε όλα όσα μας δίδαξε ο Punisher για την επιβίωση. 

 

 

Τα σακατεμένα μούτρα είναι πάντα πιο απειλητικά

Τα φαινόμενα απατούν και μην υποτιμάς κανέναν, αλλά σπάνια φοβήθηκε κάποιος άνθρωπο με φτιαγμένο μαλλί, μυρωδάτο και με σακάκι – εκτός και αν ήταν ο Jason Statham. To νόημα εδώ ωστόσο δεν είναι να σπάσεις την μύτη σου για να δείχνεις απειλητικός. Είναι πως όταν η κατάσταση απαιτήσει να πατήσεις πόδι, έχεις περισσότερες ελπίδες να γλιτώσεις δείχνοντας «πρόχειρος» και απλός, παρά στολισμένος σαν το παγώνι.

 

jon bernthal punisher2 900x506

 

Αν είναι να βάλεις τις φωνές βάλε μία και καλή

Νόμος: αυτοί που φωνάζουν πολύ συνήθως τρώνε και το περισσότερο ξύλο. Επειδή δεν είναι αρκετοί; Όχι, είναι επειδή το έχουν ήδη χάσει. Σε περίπτωση που απειλείσαι, το μυαλό πρέπει να είναι εκεί. Τα φίδια είναι πάντα σχεδόν ακίνητα πριν επιτεθούν γιατί ζυγίζουν το θήραμα και ψάχνουν για ευαίσθητα σημεία, αλλά άπαξ και το κάνουν δεν χρειάζεται να το ξανακάνουν. Στην επιβολή όμως, αν είναι να φωνάξεις, κάνε το μία και καλή και αυτό για να προειδοποιήσεις τον άλλο να μην σε πλησιάσει.

 

 

Ο προσηλωμένος κερδίζει

Την απειλή πρέπει να την μυρίζεσαι πριν σου έρθει. Ειδικά όταν κανείς μας δεν έχει κάνει στους Navy SEALS όπως ο Frank Castle. Οπότε έχει σημασία να διατηρείς την ψυχραιμία αλλά και παράλληλα να μελετάς τον χώρο στον οποίο βρίσκεσαι. Είναι βράδυ; Προχώρα στα μέρη που είναι καλά φωτισμένα. Αν βλέπεις ανθρώπους να περπατούν πίσω σου «παίξε» με το βηματισμό σου στο ρυθμό για να δεις αν έρχεται σε σένα. Δεν αφήνεις ΚΑΝΕΝΑΝ άγνωστο να σε πλησιάσει πολύ κοντά για να σε ρωτήσει το οτιδήποτε. Μην προχωράς ανέμελος σε δύσκολους καιρούς.

Μην μπλέκεσαι εκεί που δεν σε αφορά

Θα μας πεις τώρα, ο Frank Castle κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτό δεν σημαίνει πως το πάθημά του δεν πρέπει να γίνει μάθημα για σένα. Βλέπεις καβγά; Μακριά. Βλέπεις ανθρώπους έτοιμους για συμπλοκή; Κράτα τον ένα μακριά πριν γίνει χειρότερη η κατάσταση. Προσπαθούν να σε μπλέξουν και σένα; Άφησέ τους να σπάσουν τα μούτρα τους μόνοι τους. Εκεί πρέπει να σκεφτείς καθαρά. Εσένα, την οικογένεια σου, την γυναίκα σου, τους γονείς σου. Δεν χρειαζόμαστε μάρτυρες, αλλά ανθρώπους που ξέρουν πότε πρέπει να επέμβουν. Και η παραβίαση ενός STOP δεν είναι λόγους για να ανοίξεις το κεφάλι σου.

 

 

Την οικογένεια σου όμως δεν την ακουμπάει κανείς

Δεν λέμε να αρχίσεις να πυροβολείς όλο τον κόσμο όπως ο Frank. Πρέπει όμως να καταστεί σαφές σε οποιονδήποτε αποτελεί απειλή. Αν κάποιος διανοηθεί να κοιτάξει στραβά τη γυναίκα σου ή το παιδί σου, πρέπει να τον προειδοποιήσεις ότι θα το μετανιώσει ακριβά. Δεν υπάρχουν ημίμετρα όταν κάποιος απειλεί την οικογένειά σου, γιατί δεν ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσει αν δει ότι κάνεις ένα βήμα πίσω. Δεν θέλουμε να δώσουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά θα πούμε με σιγουριά ότι για την οικογένειά σου, πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις και τη ζωή σου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved