Έξι φανταστικοί πλανητάρχες που θα έκαναν σκόνη τον Τραμπ

Χίλαρι, αν τους αντέγραφες τώρα δεν θα έκλαιγες στον ώμο του Μπιλ...

Γόνος, επιχειρηματίας, star της τηλεόρασης, εραστής, πατέρας, προκλητικός και πλέον αντίπαλο δέος της Χίλαρι Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας αρκετά απειλητικός τύπος που πλέον κρατάει την τύχη των ΗΠΑ στα χέρια του.

Όμως ο κόσμος του θεάματος έχει μιλήσει πριν από εμάς για εμάς. Υπάρχει πληθώρα φανταστικών προέδρων που μας έχουν συστηθεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη και σίγουρα θα κάνουν καλύτερη δουλειά από τον ξανθό και το μαλλί του.

Από τον αρχομανή Φρανκ Άντεργουντ στον εξαιρετικά αδικοχαμένο Τζέιμς Ντέιλ, αυτοί είναι έξι πρόεδροι που θα ψηφίζαμε εάν μας έλεγαν Τζέικ και είχαμε ένα σπίτι με πισίνα σε προάστιο της Αμερικής με κάποια γνήσια bimbo να κάνει την ανία μας πιο διασκεδαστική καθώς μας ρωτά: «Ποιον να ψηφίσω μωράκι μου;»

Αυτούς.

1. Πρόεδρος Τζέιμς Ντέιλ (Τζακ Νίκολσον, «Οι Αρειανοί επιτίθενται!»)

O Tράμπ έχει χτίσει τη ρητορική του γύρω από το μίσος. Αυτό είναι ένα λάθος. Εάν ο κύριος Τραμπ ήθελε να μας προσελκύσει θα έπρεπε να πάρει μαθήματα ηγεσίας από τον ομόλογο του στην μεγάλη οθόνη που προηγήθηκε. Ο πρόεδρος Τζέιμς Ντέιλ όπως τον υποδύθηκε ο Τζακ Νίκολσον στο «Οι Αρειανοί επιτίθενται!» Σε μια σκηνή του σουρεαλιστικού αριστουργήματος του Τιμ Μπάρτον, ο Ντέιλ είναι αντιμέτωπος με τους εχθρούς. Οι εξωγήινοι τον απειλούν με τα όπλα τους και όμως εκείνος, άντρας με παιδεία και ήθος, αποφάσισε να τους απευθυνθεί με καλοσύνη. «Γιατί να είμαστε εχθροί; Επειδή είμαστε διαφορετικοί; Σκεφτείτε όλα όσα μπορούμε να καταφέρουμε μαζί. Γιατί να καταστρέφουμε όταν μπορούμε να δημιουργούμε; Γιατί να μην μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά μαζί;» τους ρώτησε παραδίδοντας μαθήματα ηγεσίας και αλληλεγγύης.

Εντάξει, στο επόμενο πλάνο ένα κάτι του ξεσκίζει τα σωθικά αλλά σε αυτή τη ζωή, το συναίσθημα μετράει. Ο Ντέιλ είναι ένας ηγέτης που εμπνέει γιατί υπηρετεί το καλό με τίμημα τη ζωή του. Case closed!

2. Πρόεδρος Τζέιμς Σόιερ (Τζέιμι Φοξ, «Λευκός Οίκος: Η Πτώση»)

«Οι σχέσεις μου με την προεδρική κατοικία δεν είναι οι καλύτερες. Την πρώτη φορά που κινηματογράφησα τον Λευκό Οίκο, φοβάμαι ότι τον ανατίναξα», έλεγε ο Ρολάντ Εμεριχ για τη «Μέρα Ανεξαρτησίας», μία από τις ταινίες του όπου η κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ πέφτει θύμα επίθεσης. Στην ταινία White House Down (Λευκός Οίκος: Η Πτώση) ο Έμεριχ βαφτίζει πρόεδρο των ΗΠΑ τον Τζέιμι Φοξ, του δίνει ένα μπαζούκα και μετά όλα είναι ΜΠΟΥΜ!

Ο Φοξ είναι ένας πρόεδρος καλύτερος από τον Τραμπ γιατί ξέρει να οπλίζει καλύτερα από κάθε άλλον. Ο Ντόναλντ ξέρει να χτενίζεται καλύτερα από κάθε άλλον. Ποιος νικά; Case closed!

3. Πρόεδρος Κανγκ («The Simpsons»)

Στα χαρτιά ο Τραμπ ίσως μοιάζει καλύτερη περίπτωση από τον Κανγκ. Ωστόσο πρέπει να δεχθούμε ότι το μένος του Κανγκ είναι πιο ειλικρινές, δεν αλλάζει στα λόγια, δεν πρόκειται να γίνει λιγότερο για να χαϊδέψει αυτιά ψηφοφόρων. Και κυρίως, δεν εξυπηρετεί συμφέροντα πέρα από τον ίδιο.

Για τον Κανγκ η Αμερική πρέπει να καταστραφεί γιατί του αρέσει. Για τον Τραμπ η Αμερική πρέπει να αλλάξει γιατί αρέσει στους χορηγούς και την οπλοβιομηχανία που τον υποστηρίζει. Ο πρώτος έχει θέση. Ο δεύτερος έχει ατζέντα. Ο πρώτος καλύτερος από τον δεύτερο. Case closed!

4. Πρόεδρος Άντερσον («Ο Βράχος» και «Αρμαγεδδών»)

Δύο φορές ο σκηνοθέτης Μάικλ Μπέι αποφάσισε να εκλέξει στην προεδρία των ΗΠΑ τον Στάνλεϊ Άντερσον. Είναι απλός ο λόγος. Ο Άντερσον ξέρει να δίνει λύσεις. Στην περίπτωση του «Αρμαγεδδών» αποφασίζει όταν όλοι τον αμφισβητούν να στείλει στο γεμάτο θρασύτητα ουράνιο σώμα που θέλησε να τσακίσει τη Γη κάποιους έμπειρους εκσκαφείς για να ανοίξουν μια τρύπα στο κέντρο του και να τον κάνουν χίλια κομμάτια. Το κάνουν, ο κόσμος σώζεται, κλαπ, κλαπ και κλαπ.

Στο «Βράχο», πάλι ο Άντερσον, αποφασίζει να στείλει τον Νίκολας Κέιτζ για να αντιμετωπίσει τρομοκράτες. Εσείς θα επιλέγατε ποτέ τον Νίκολας Κέιτζ να κάνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ; Όχι. Ο Τραμπ; Όχι. Είστε εσείς ικανοί να διοικήσετε την Αμερική; Πολλά όχι. Ε, ο Άντερσον μπορεί. Case closed!

5. Πρόεδρος Τόμας Γουίτμορ (Μπιλ Πούλμαν, «Ημέρα Ανεξαρτησίας»)

Ας μιλήσουμε λίγο για εικόνα. Ας μιλήσουμε για στάση. Ας μιλήσουμε για στιλ, για κόμμωση, για όλα. Ο Γουίτμορ ήταν ένας πρόεδρος που αξίζει σε ένα έθνος που ξέρει τι τρέχει με τις τρίχες του. Τα μαλλιά του είναι καλοκουρεμένα, χτενισμένα, οι τρίχες επιμένουν να μένουν στη θέση τους ακόμη και όταν απευθύνει πύρινο λόγο κατά των εξωγήινων στο έθνος του.

Ο Γουίτμορ του Πούλμαν είναι poster boy ακόμη και στις επικές καταστροφές. Τώρα σκέψου στη θέση του τον Τραμπ και το ατίθασο μαλλί του. Που θα στεκόταν απέναντι στην απειλή ο Ντόναλντ και οι τρίχες του; Ποιος μπορεί να ξέρει που θα κατέληγαν οι τούφες του; Ούτε να το σκέφτεσαι, η κουάφ του Τραμπ είναι μια αδυναμία του αμερικανικού έθνους. Case closed!

6. Πρόεδρος Φρανκ Άντεργουντ (Κέβιν Σπέισι, «House of cards»)

Aς είμαστε ειλικρινείς. Εάν είναι να επιλέξει η Αμερική κάποιον σατανικό άντρα ως ένοικο του Λευκού Οίκου ας είναι ένας γνήσια κακός τύπος. Ένας μάστορας των όσων υπερασπίστηκε ο Μακιαβέλι, ένας συγκλονιστικά αρχομανής, μισητός αξιωματούχος με μια γυναίκα που του αξίζει και όχι κάποιος που απλά προσπαθεί να είναι αντιπαθητικός. Θέλουμε το κακό, το πρόστυχο, το σωστό. Όχι;

Case Closed, χωρίς πολλά πολλά...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved