Η Blue Monday είναι απλά ένας ακόμη τεράστιος μύθος

Ο λόγος απλός: κάθε Δευτέρα είναι σάπια. 

Πριν από μερικά χρόνια, δούλευα σε μία εταιρεία που απασχολούσε αρκετές γυναίκες συντάκτριες λόγω της πληθώρας των γυναικείων περιοδικών της. Μέσα στα πολλά άλλα που έμαθα δουλεύοντας με συντάκτριες, ήταν ο φόβος τους για την Blue Monday. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η Blue Monday είναι η πιο μελαγχολική, καταθλιπτική, Kurt Cobain Δευτέρα όλου του έτους.

Βέβαια όσες φορές προσπάθησα να τις πείσω ότι οι ακεφιές τους είναι ίδιες την οποιαδήποτε Δευτέρα του χρόνου, οι προσπάθειες απεδείχθησαν άκαρπες.  Κακά τα ψέματα, ο κόσμος πιστεύει αυτό που θέλει να πιστέψει.

 

 

Αν όμως ξεχάσει κανείς για λίγο την Blue Monday, την Δευτέρα αυτή που δακρύζεις κοιτώντας τα σύννεφα, που σε πιάνει ένα ψυχοπλάκωμα αντικρίζοντας παλιές φωτογραφίες και όλα αυτά τα περίεργα, συνειδητοποιείς μία απλή αλήθεια που κάθεται εκεί και σε περιμένει να της δώσεις σημασία: καμία Δευτέρα δεν ήταν ποτέ καλύτερη από κάποια άλλη. Όλες ήταν πάντα αίσχος. Μόνιμοι εχθροί απέναντι στην εβδομάδα. Απέναντι στην πρώτη μέρα της εβδομαδιαίας εργασίας. Αφήνουν μία ξινίλα από το πρώτο χασμουρητό, μία δυσαρέσκεια για οτιδήποτε ζωντανό υπάρχει τριγύρω, μία κατίφλα.


Σε μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο κλινικός ψυχολόγος Alex Gardner είχε αναφέρει πως η πλειοψηφία των ανθρώπων, δεν χαμογελάει τις Δευτέρες πριν τις 11.36 το πρωί. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Οδήγησης, είναι η μέρα όπου σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα στο δρόμο και που οι εργαζόμενοι χασμουριόνται τις περισσότερες φορές. Αν το καλοσκεφτείς, είναι η μόνη μέρα που μας τρολάρει κανονικότατα. Δηλώνει «Δευτέρα» ενώ είναι η πρώτη εργάσιμη. Εκνευριστική μέρα λοιπόν από κάθε άποψη και μάλλον κάτι ήξερε ο μοναδικός Γιώργος Ζαμπέτας όταν έγραφε την «Βουρκωμένη Δευτέρα».

Τι είναι η Blue Monday; Άλλη μία ηλιθιότητα. Μία βλακεία για να γεμίσουν οι κατηγορίες στις ιστοσελίδες, μία ευκαιρία για να το παίξουν μούρη οι ψυχοερευνητές και μία αφορμή για να βάλουμε όλοι οι υπόλοιποι τα γέλια. Δεν έχουμε να δώσουμε καμία φιλική συμβουλή για την Blue Monday, αλλά έχουμε κάτι για όλες τις υπόλοιπες Δευτέρες. Είτε είναι μαύρες, είτε ζαχαρί, είτε σομόν και κοραλί. Έγινε;

Το παρακάτω άλμπουμ θα σου δώσει μια πιο σαφή εικόνα:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved