Pexels Πώς είναι να βλέπεις τον κόσμο από τον 148ο όροφο του Burj Khalifa

Ανεβήκαμε στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, αλλά δεν πάθαμε ίλιγγο παρατηρώντας ολόκληρο το Ντουμπάι.

Όποιος παρακολουθεί τα trends του TikTok, γνωρίζει καλά πως πέρα από το Zari της Μαρίνας Σάττι, στην επικαιρότητα βρίσκεται το δίλημμα «Ντουμπάι ή Καρπενήσι για Πάσχα»;

Βγάζεις άκρη με τους trendsetters; Σίγουρα όχι. Σαφώς και ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι πάντα μια καλή ευκαιρία, ειδικά όταν έχεις κολλητά αργίες πέντε ημερών, ωστόσο, στην ταπεινή Ελλάδα θα περιμέναμε κάτι περισσότερο στο Πάρος ή Μύκονος, Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή έστω Χίος ή Κέρκυρα. Και όμως, ο «βλαχοτρέντι» κατάφερε να μπλέξει το Ντουμπάι ως hot προορισμό για το ελληνικό Πάσχα.

 

 

Ακούς «Ντουμπάι» και σκέφτεσαι πως η χλίδα που το περιβάλλει είναι απλησίαστη -και καλά κάνεις- ωστόσο έτσι όπως τα έφεραν οι συγκυρίες, καταλήξαμε και εμείς οι ίδιοι στο λαμπερό Εμιράτο (με αφορμή το λανσάρισμα των νέων προϊόντων της Huawei, όπως το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro) και επ’ ευκαιρία βγάλαμε και οι ίδιοι τα συμπεράσματά μας γύρω από το ντιμπέιτ των ημερών.

Και εννοείται πήγαμε στην κορυφή του πιο διάσημου ουρανοξύστη αυτή τη στιγμή της περιοχής αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Το περίφημο Burj Khalifa.

Πρόσφατα βέβαια, είδαμε το Ντουμπάι να πλημμυρίζει

Σαν να βλέπεις VR, αλλά μέχρι να ανέβεις…

Όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο ουρανοξύστη, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το επιβλητικό του ύψος, του έχει δώσει όλες τις σημαντικές πρωτιές που θα μπορούσε να κερδίσει:

Όπως γράφει και η Wikipedia, πρόκειται:

-Ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο: 828,5 μέτρα (2713 ft) (προηγούμενο: Ταϊπέι 101 – 509,2 μέτρα)
-Ψηλότερη κατασκευή: 828 μέτρα (προηγούμενο: Ραδιοϊστός της Βαρσοβίας – 646,38 μέτρα)
-Κτίριο με τους περισσότερους ορόφους: 160 (προηγούμενο Willis Tower – 108)
-Ταχύτερος ανελκυστήρας: 63 χλμ/ώρα (προηγούμενο: Taipei 101 – ταχύτητα 60 χλμ/ώρα)
-Υψηλότερο Παρατηρητήριο στον κόσμο: 124-ος όροφος, στα 452 μέτρα.
-Τζαμί στο υψηλότερο σημείο στον κόσμο: 158-ος όροφος.
-Πισίνα στον υψηλότερο σημείο στον κόσμο: 76-ος όροφος.

Εμείς ανεβήκαμε μέχρι τον όροφο νο. 148, ωστόσο, μην νομίζετε ότι μας έπιασε κάνας ίλιγγος, ίσως επειδή βιώσαμε τη φρίκη της αναμονής μέχρι να ανέβουμε εκεί πάνω. Βλέπετε, οι δύο ανελκυστήρες (χωράνε 20 άτομα περίπου ο καθένας) που λειτουργούν για το κοινό και όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να ανεβοκατέβουν.

Όταν κάποια στιγμή φτάνεις πάνω, πρώτο σου μέλημα είναι να κοιτάξεις απ’ έξω για να ζαλιστείς με το υψόμετρο, ωστόσο, το γεγονός ότι είναι τόσο μικροσκοπικά όλα, φαίνεται πραγματικά σαν να είναι ψεύτικα, σαν virtual reality ένα πράγμα. Για αυτό και δεν έχεις κανένα πρόβλημα να την απολαύσεις, όση ώρα χρειαστεί.

Ρίξε μια ματιά και στο TikTok video μας για να πάρεις μια γεύση:

;@chriskavouras Visiting the highest view in the whole world #burjkhalifadubai #burjkhalifa #bestview #bestviewintheworld #dubai ♬ The Business - Tiësto

 

Αξίζει τελικά το Ντουμπάι;

Σαφώς και εξωτερικά, το Ντουμπάι είναι ένα πολύ λαμπερό μέρος, όπου και μόνο που το επισκέπτεσαι αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία. Οι ατελείωτοι ουρανοξύστες, τα κανάλια και το ασυνήθιστα λαμπερό μέρος, είναι μια εμπειρία που κάθε άνθρωπος να έχει στην travel list του. Όσο να είναι όμως, η υπερβολή που το περιβάλλει σε συνδυασμό με την αποπνικτική ατμόσφαιρα, αλλά και τις απλησίαστες τιμές που έχουν τα πάντα, σου αφήνουν μια αίσθηση ότι «μπορούσα να πάω και κάπου αλλού».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved