Η σανίδα που δεν έσωσε τον Τζακ στον Τιτανικό πωλήθηκε για μια περιουσία

Το ότι είναι το πιο μισητό item από την ταινία του Τζέιμς Κάμερον, δεν σημαίνει ότι είναι και φτηνό.

Είναι φαίνεται γραφτό κάποια πράγματα στη ζωή να αποκτούν τρελή αξία, ακόμα και αν -αντικειμενικά- δεν το αξίζουν καθόλου. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το νο.1 αντικείμενο από την ταινία «Τιτανικός» του 1997.

Έχεις αναρωτηθεί πως είναι σήμερα οι ηθοποιοί από τον «Τιτανικό»;

Προσοχή όμως, δεν μιλάμε για τις χειροπέδες που πέρασαν στον κινηματογραφικό Τζακ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο), ούτε για το γυμνό πορτραίτο της Ρόουζ (Κέιτ Ουίνσλετ), αλλά για την περίφημη σανίδα που αποτέλεσε λόγο για το στενάχωρο φινάλε.

 

Υπήρχε πραγματικός Τζακ Ντόουσον και επέζησε μάλιστα από το ναυάγιο του Τιτανικού.

Ναι, τη σανίδα που έσωσε τη Ρόουζ από το κρύο αλλά δεν άφησε τον Τζακ Ντόουσον να ζήσει τον έρωτα μέχρι να τους βρουν οι διασώστες. Εξαιτίας αυτής της ξύλινης σανίδας, γεννήθηκε η περιβόητη ατάκα «Jack! A boat Jack…».

Αυτή η ξύλινη σανίδα σωτηρίας- ένα από τα πιο εμβληματικά αντικείμενα της ταινίας - πουλήθηκε σε δημοπρασία «Treasures from Planet Hollywood» του Heritage Auctions έναντι του τεράστιου ποσού των 664.376 ευρώ. Στη συγκεκριμένη δημοπρασία, πουλήθηκαν και άλλα items από την ταινία, το φόρεμα που φορούσε η Κέιτ Γουίνσλετ στην τελευταία σκηνή έναντι 115.543 ευρώ, το πηδάλιο του πλοίου (184.870 ευρώ) και ο ορειχάλκινος τηλέγραφος (75.103 ευρώ).

 

 

Πάντως η σανίδα τα έπιασε τα λεφτά της, ασχέτως αν ακόμα και σήμερα τρώει όλα τα καντήλια για το στενάχωρο τέλος της ταινίας. Αλλά μην σκάτε, η θεωρία λέει ότι όλη η ιστορία είναι στην φαντασία της Ρόουζ -άρα και ο Τζακ Ντόουσον δεν υπάρχει- επομένως κρίμα τα πολλά λεφτά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved