Ο αληθινός Τιτανικός δεν κέρδισε κανένα Όσκαρ

Ρίχνουμε φως στην τραγωδία, ανήμερα των 110 χρόνων από τη βύθισή του.

Το 1912 και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου ένα πλοίο-γίγας, με μαύρο σκελετό, πολυμελές πλήρωμα και κατάστρωμα γεμάτο ενθουσιασμό, εξέπλεε από το λιμάνι του Southampton με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Ένα ταξίδι-όνειρο για εκείνη την εποχή, με 2.224 συνολικά επιβαίνοντες έτοιμους να κάνουν το υπερατλαντικό άλμα και να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία ζωής. Για πολλούς εξ αυτών (σ.σ.: 1.517 συγκεκριμένα) έμελλε να είναι η τελευταία τους.

Πέντε μέρες αργότερα, κοντά στη 01.40 ώρα πλοίου, το καταραμένο υπερωκεάνιο, ο «Τιτανικός», προσέκρουσε πάνω σε παγόβουνο στα ανοιχτά του Βορείου Ατλαντικού, μην καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το παρθενικό του ταξίδι. Η τραγωδία γέννησε πολλές ιστορίες και φιλμ, ωστόσο η πιο γνωστή είναι η περίφημη ταινία του 1997 με το ίδιο όνομα, που σάρωσε κάθε βραβείο και ρεκόρ.

 

 

Το love story της πλούσιας Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) και του φτωχού Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, το «My Heart Will Go On» της Celine Dion εξελίχθηκε σε ύμνο και ο σκηνοθέτης Cameron βαρέθηκε να συλλέγει  Όσκαρ, καμαρώνοντας ταυτόχρονα για τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του κινηματογράφου (μέχρι να γυρίσει το «Avatar» το 2009) αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό του 1.9 δις ευρώ έσοδα.

Η βύθιση του Τιτανικού, ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραπέμπει σε ένα ατυχές love story, ούτε σε ένα υπέροχο φιλμ, αλλά σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μια μαύρη σελίδα που παρέσυρε στον παγωμένο τάφο τόσες ψυχές, καταστρέφοντας άλλες τόσες από την ώρα που πήρε πορεία για τον πάτο της θάλασσας.

Eστιάζουμε λοιπόν στα γεγονότα του ναυαγίου και στο παρακάτω άλμπουμ σου παρουσιάζουμε μερικά από τα μελανότερα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved