Intime Η Ρούξι δε μένει πια εδώ

Η άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 46 ετών.

Σοκ. Μόνο έτσι μπορείς να περιγράψεις την είδηση πως η Ρούξι Ντουμιτρέσκου άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς. Η άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών “έφυγε από τη ζωή” όπως γνωστοποίησε η ρουμανική ομοσπονδία βόλεϊ.

 

 

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου ξεκίνησε την καριέρα της στο βόλεϊ στην χώρα της και στην συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα, αρχικά για τα Βριλήσσια, ενώ συνέδεσε το όνομά της με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υπηρέτησε και ως αρχηγός, κατακτώντας πολλούς τίτλους. Με τις πράσινες αγωνίστηκε από το 2003 μέχρι και το 2010 και σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και ήταν φιναλίστ το 2009 στον τελικό του CEV Challenge Cup, με την Ρουμάνα αθλήτρια να γίνεται αρχηγός του τριφυλλιού και να βλέπει τη φανέλα με το όνομά της και το Νο 9 στην πλάτη να αποσύρεται, ως ένδειξη σεβασμού του Παναθηναϊκού για την τεράστια προσφορά της στο σύλλογο.

 

 

Επιπρόσθετα, η Ρουμάνα απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά το διαζύγιό της με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2022, είχε επιστρέψει στην πατρίδα της, όπου είχε ιδρύσει ακαδημία βόλεϊ. Με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη είχαν αποκτήσει έναν γιο τον Φίλιππο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved