5 ψαροταβέρνες στα Βόρεια για φρέσκους ψαρομεζέδες

Σε βάζουμε στο κλίμα τώρα που ξεκινάει η σαρακοστή. 
 
1 SHARES

Επιμέλεια: Δέσποινα Λάνου

Ήλιος-Ούζο-Μεζές: Με άλλα λόγια το τρίπτυχο της επιτυχίας. Mας αρέσει να πηγαίνουμε για ψαράκι και όσο ο καιρός «ανοίγει» τόσο περισσότερο θέλουμε λίγο ήλιο, λίγο ούζο και λίγο θάλασσα. Το τελευταίο όμως είναι λίγο δύσκολο στην Αθήνα, αν μένεις Βόρεια και για αυτό στη συγκεκριμένη λίστα γράφουμε για ωραίες ψαροταβέρνες προς τα πάνω.

 Καραβίδας

Θα λέγαμε ότι πιάνει στα Βόρεια, παρότι είναι στη Νέα Ιωνία σύνορα με Γαλάτσι και είναι από τα ωραιότερα μέρη για να φας φρέσκο ψαράκι. Μία φορά δεν φτάνει, θα θες και δεύτερη στο υπογράφω. Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2000 και ονομάστηκε έτσι καθώς και το επώνυμο της οικογένειας είναι αυτό ακριβώς. Θα δοκιμάσεις και τις πιο φρέσκες σαλάτες.

Δεμιρδεσίου 89, Έναντι του Άλσους Βεΐκου, Νέα Ιωνία, τηλ. 210 2714585

 Ιστορίες του Μπάρμπα

Βρίσκεται στην καρδιά του Νέου Ηρακλείου και έχει και μια εξαιρετικά όμορφη ταράτσα. Θα είναι λες και βγήκες σε νησί. Φέρνει αέρα από Σκύρο, καθώς το «αδελφάκι» του είναι στο νησί. Η καλή πρώτη ύλη ξεχωρίζει, ενώ δυνατό του σημείο είναι ότι έχει καλά μαγειρευτά ψάρια και διαφορετικές συνταγές, που ενδεχομένως να μην έχεις δοκιμάσει.

Πευκών 3, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2837223

 Ο Γιώργης του Βυθού

Έχει κάνει τη Λυκόβρυση προορισμό για ψάρι και είναι μεγαλύτερη ψαραγορά στην Λυκόβρυση. Ο επισκέπτης του εστιατορίου μπορεί δοκιμάσει φρέσκο ψάρι ή τα θαλασσινά, όπου τα μεγάλα ψάρια ημέρας ανεβαίνουν στα κάρβουνα. Εδώ θα βρεις και νόστιμες μακαρονάδες με θαλασσινά, που θα σου φτιάξουν την ημέρα.

Σοφοκλή Βενιζέλου 92 Λυκόβρυση, τηλ. 210 2848050

 Ψαρομανία

Από το 2006, στην Κοκκινιά Αμαρουσίου, υπάρχει αυτή οικογενειακή επιχείρηση με παρουσία πάνω από τρεις δεκαετίες στον χώρο των ψαριών και με ιχθυοπωλεία στην Αθήνα. Φρέσκο ψαράκι, μαγειρεμένο παραδοσιακά. Θα βρεις και σαλάτες με χόρτα εποχής.

Δάφνης 57, Μαρούσι, τηλ. 210 8066519

 Νικόπολις Θαλασσομεζέδες

Στο πολυσύχναστο Χαλάνδρι θα βρεις και ωραίους ψαρομεζέδες και ωραία αποστάγματα. Θα βρεις ψαράκια με το κιλό, ωραία λευκή ταραμοσαλάτα, νόστιμο κριθαρότο γαρίδας και σούπερ γαριδομακαρονάδα. Και φυσικά σαλάτα με χόρτα εποχής.

Ηρακλείτου 54 και Ιερού Λόχου 1, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6131992

1 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved