Μήπως το Zari θα ξεχωρίσει λόγω του ήχου;

Φωνητικά-τύμπανα-μελωδία συνθέτουν το αναζωογονητικό τρίπτυχο της επιτυχίας, σύμφωνα με ξένα μέσα.

Πρόβα τζενεράλε απόψε για τη Μαρίνα Σάττι και το Zari, στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, η πρώτη «μάχη» που θα δείξει αν τελικά όλα όσα ακούγονται για το ελληνικό τραγούδι είναι αληθινά. Το «αγαπημένο» θέμα των Ελλήνων, το χιτ που έχει ενώσει και κυρίως διχάσει τόσο κόσμο μπαίνει απόψε στο παιχνίδι της σκηνής, εκεί όπου θα φανεί αν οι ξένοι θα το βάλουν στις καρδιές τους.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για το Zari;

 

Με την πρόβα να έχει κάνει το κοινό να σαστίσει, το TikTok να το αποθεώνει συνέχεια, τους ξένους να λιώνουν για την Μαρίνα Σάττι -ειδικά μετά το sexy post της- και τους μισούς (και βάλε) Έλληνες ακόμα να απορούν με τη φρενίτιδα του τραγουδιού, η αποψινή νύχτα θα δείξει αν το Zari είναι φτιαγμένο για να επικρατήσει ή απλώς να αποτελέσει ένα one hit wonder.

Σύμφωνα όμως με το BBC, το ελληνικό τραγούδι έχει μεγάλες προοπτικές, ακριβώς γιατί έχει την ξεχωριστή ακουστική για να διακριθεί.

«Το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμειγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, "σπασμένα" φωνητικά και ένα σόλο σε αρχαίο περσικό αυλό που ονομάζεται ζουρνάς. "Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο"», δηλώνει ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής, Μαρκ Σάβατζ, δίνοντάς μας το κλίμα που επικρατεί γύρω από το τραγούδι μας.

 

Μαρίνα Σάττι: Εκτός από την Eurovision, θα την απολαύσουμε και στην Επίδαυρο

Λέτε να το κερδίσουμε τελικά; Ασχέτως αν το χωνεύουμε ή όχι, είναι μεγάλη αλήθεια ότι έχει τόσο μεγάλο hype που δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση αν θα διακριθεί το Σάββατο το βράδυ.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved