Όλοι έχουμε μια σειρά που την βάζουμε για να μας πάρει ο ύπνος

Ένας συντάκτης γράφει για το δικό του υπνωτικό που λέγεται Νόμος και Τάξη.

 Από μία ηλικία και μετά, υπάρχουν δύο λόγοι για να κάτσεις να δεις κάτι στην τηλεόραση. Είτε για να το απολαύσεις, είτε για να σε πάρει ο ύπνος. Ίσως ακόμη να μην το έχεις εμπεδώσει, αλλά υπάρχει πάντα μια σειρά που σε χαλαρώνει κάπως περισσότερο όταν χαμηλώνεις τα φώτα και μένεις με εκείνο της τηλεόρασης. Μία σειρά που κάνει λίγο πιο εύκολη τη δουλειά του Μορφέα. Κάποιοι βάζουν random ταινίες για να τους βοηθήσουν, αλλά εγώ έχ βρει το μυοχαλαρωτικό και υπνωτικό που ακούει στο όνομα Νόμος και Τάξη.

Για να μην μας βάλουν στη σέντρα οι φανς της σειράς, είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Το Νόμος και Τάξη είναι μία σειρά που παίζεται ανελλιπώς από το 1990. Είναι λες και υπήρχε πάντα στην τηλεόραση πριν αυτή εφευρεθεί. Αν την έχεις δει, έχεις δει παράλληλα και, λίγο-πολύ, τα πάντα που μπορούν να έχουν συμβεί στους New York’s Finest. Δολοφονίες, εγκλήματα, αρπαγές, πορνεία, παιδοφιλία, εμπόριο λευκής σαρκός. Σκέψου ό,τι θες, το Νόμος και Τάξη το έχει και το μόνο που διαφέρει είναι οι πρωταγωνιστές. Για το στόρι, ξέρω ότι υπάρχουν πάντα δύο ειδών φανς. Εκείνοι που αγαπούν το κομμάτι των συλλήψεων και της αστυνομικής έρευνας και εκείνοι που αγαπάνε να βλέπουν τους εισαγγελείς της Πολιτείας να τρώνε ζωντανούς τους κατηγορούμενους στο εδώλιο.

 

Πλέον όμως, προσωπικά, έχω φτάσει σε ένα σημείο που το Νόμος και Τάξη έχει δώσει αυτό που έπρεπε να δώσει. Κάθε επεισόδιο μοιάζει λίγο-πολύ ίδιο, χώρια του ότι η πλατφόρμα που φιλοξενεί τη σειρά έχει και τους παλιούς κύκλους, οπότε παίζεις άνετα και τις επαναλήψεις. Η χρήση της σειράς πλέον είναι καθαρά για το σώμα. Στο σπίτι, όταν θέλουμε να προετοιμαστούμε για ύπνο, αυτό που ξέρουμε δηλαδή ότι στο επόμενο μισάωρο θα αρχίσουν να κλείνουν τα βλέφαρα, βάζουμε πάντα ένα επεισόδιο Νόμος και Τάξη. Δεν είναι τυχαίο το νούμερο. Είμαστε τέσσερις συγκάτοικοι στο σπίτι και η απόφαση είναι πάντα ομόφωνη. Πήγε 12; Ώρα για Νόμος και Τάξη. Οι πρώτοι δύο φεύγουν στο πρώτο 20λεπτο και οι υπόλοιποι έχουν σβήσει στο μισάωρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις -και το ξέρουν όσοι κάνουν τα ίδια- πέφτει πάντα σε έναν το βάρος να αποφασίσει να σηκωθεί και να σηκώσει και τους υπόλοιπους. Να κλειδώσει το σπίτι, τα παράθυρα, να κλείσει την τηλεόραση και να προτρέψει τους άλλους να πάνε στα κρεβάτια τους. Αν έχει όρεξη, βγάζει και καμιά φωτογραφία μιας και όλοι δείχνουν σαν χρήστες ναρκωτικών ή σαν δάσκαλοι γιόγκι με την φάτσα και την στάση που έχουν πάρει πάνω στον καναπέ.

Ο γενικός κανόνας είναι λοιπόν ότι υπάρχει μια τέτοια σειρά για όλους. Που δεν θα σε ξυπνήσει ένας ήχος της, που δεν θα ανοίξεις το ένα μάτι επειδή κάποια κουβέντα ή μία γνώριμη φωνή θα σε ωθήσει και που γενικά, σε κάνει να αισθάνεσαι λίγο πιο οικεία. Ναι για να κοιμηθείς. Το αν οι άνθρωποι πρέπει να κοιμούνται με την τηλεόραση αναμμένη είναι μία άλλη συζήτηση, αλλά μέχρι τότε ας υπάρχουν σειρές που το κάνουν λίγο πιο εύκολο.

Εσένα με ποια σειρά σε παίρνει ο ύπνος;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved