INTIME Ας μπει ένα τέλος στην απομυθοποίηση του Πογιέτ

Η κατάρα της Ελλάδας είναι ότι δεν εκτιμάει τους ανθρώπους της. 

«Απέτυχε να περάσει» είναι ο τίτλος που κοσμεί τη σημερινή ημέρα για την Εθνική Ελλάδος. Η λέξη αποτυχία έχει πέραση σήμερα μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Γεωργία, και ως είθισται, όλοι σπεύδουν να ρίξουν ευθύνες. Και πού προσγειώθηκαν όλα τα βέλη; Στο στήθος του προπονητή, Γκουστάβο Πογιέτ.

 

 

Μαζί με την Εθνική απέτυχε και ο Πογιέτ

Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε να οδηγήσει την Εθνική μέσω του Nations League σε τελική φάση Euro, ειδικά τώρα που είχε βατό αντίπαλο. Σφαιρικά να το δούμε, ήταν φοβερή συγκυρία το να έχουμε απέναντί μας μια ομάδα σαν την Γεωργία, και όχι την Κροατία όπως επί Μίκαελ Σκίμπε, για να περάσουμε σε τελική φάση.

 

 

 

Λένε ότι τις ευκαιρίες πρέπει να τις εκμεταλλεύεσαι, και σίγουρα αν η Εθνική είχε φύγει με το διπλό από την Τιφλίδα θα κάναμε άλλη κουβέντα τώρα. Ο Πογιέτ θα ήταν ο «επόμενος Φερνάντο Σάντος», οι νέοι θα ήταν ωραίοι και το καλοκαίρι όλοι Έλληνες θα θέλανε να πάνε διακοπές στην Γερμανία.

Σήμερα όμως όλοι κοιτάνε το «αύριο» και όπως όλα δείχνουν ο Πογιέτ δεν βρίσκεται μέσα σε αυτό. Όχι όμως επειδή δεν τον θέλουν οι παίκτες, ούτε και η διοίκηση της ΕΠΟ. Κάπου αλλού κολλάει το θέμα που όμως δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να το συζητήσουμε.

Απέτυχε να προκριθεί, απέτυχε όμως γενικά;

Σαφώς σε μια δουλειά όλοι κρίνονται δια του αποτελέσματος, η περίπτωση όμως του Ουρουγουανού κόουτς είναι αρκετά διαφορετική. Συμφωνούμε πως δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος έχει πετύχει κάτι μοναδικό στα χρονικά. Είχε πλάνο στο παιχνίδι του, ήθελε τους δικούς του παίκτες και όχι αυτούς που θεωρούσε ότι δεν θα τον εξυπηρετούν, ήρθε σε ρήξη με παλιοσειρές, αλλά στο τέλος της ημέρας δημιούργησε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Ένα σύνολο που χαίρονταν όλοι, που ακόμα και όσοι έμεναν εκτός αποστολής δεν ξενέρωναν αλλά εμψύχωναν συνεχώς όσους βρίσκονταν εντός των τεσσάρων γραμμών.

 

 

Πάνω από όλα όμως έφτιαξε μια ομάδα που μετά από πολλά χρόνια, όλοι ήθελαν να τη δουν. Έβγαζε υγεία αυτό το ρόστερ και πίσω από όλα βρίσκεται ο Πογιέτ και το προπονητικό τιμ.

Ήταν μεγάλη αλήθεια ότι η Εθνική του Πογιέτ άρεσε πολύ.

Αυτός τον οποίο η πλειοψηφία σήμερα σπεύδει να του κολλήσει την ταμπέλα του αποτυχημένου. Θα ακουστώ υπερβολικός ενδεχομένως, αλλά ίσως και να είναι καλύτερα που δεν προκρίθηκε η Εθνική Ελλάδος στο Euro, προκειμένου να μην αποκτήσουμε την ψευδαίσθηση ότι έχουμε καλό και δομημένο ποδόσφαιρο.

Μια ψευδαίσθηση που μας έκανε να πιστέψουμε ο Γκουστάβο Πογιέτ τα τελευταία δύο χρόνια. Και τον ευχαριστούμε για αυτό, ό,τι και αν κάνει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved