Τρεις συντάκτες ανέλαβαν την «ειδική αποστολή» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Καμιά φορά, ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ, όταν δεν έχουμε δουλειά, κάνουμε σεξ. Παρασκευούλα χθες, φύγαμε από τα γραφεία μας με λίγο καλύτερη διάθεση από τις άλλες μέρες, γνωρίζοντας ότι μπροστά μας έχουμε Σουκού, άρα και άπλετο χρόνο για ζουζουνιές, γούτσου-γούτσου κι αγκαλίτσες με τα κορίτσα μας. 

Στο πάρκινγκ της δουλειάς, λίγο πριν μπούμε στα αυτοκίνητά μας και γίνουμε καπνοί, σε ένα από τα γνωστά μας «team bonding», ανταλλάξαμε ευχές, συμβουλές, οδηγίες χρήσης. Με «ζντο», με high-5, με χτυπήματα στην πλάτη, με όσα κάνει το σωστό το παρεάκι όταν θέλει να αλληλοενθαρρυνθεί.

«Όταν έχεις τέτοια παρέα, τι άλλο να ζητήσεις;», σκεφτόταν  ο καθείς πηγαίνοντας φουριόζος και γεμάτος αυτοπεποίθηση προς το αυτοκίνητό του. 

 

Κι όμως, μάς έλειπε κάτι βασικό: Προφυλακτικά.

Με τηλεπάθεια level συν άπειρο και βλέμματα γεμάτα απορία και απόγνωση που πρόδιδαν την αμέλειά μας, ξαναβγήκαμε από τα αυτοκίνητα. 

«Σας παρακαλώ, πείτε μου ότι κάποιος από εσάς έχει πάνω του μια τίμια εξαδούλα να δώσει και σε μένα ένα».

Η σιωπή που διαδέχτηκε το παράτολμο ερώτημα του Κώστα Βαϊμάκη, μετέτρεψε το αμήχανο πηγαδάκι σε πεδίο μάχης, ανταγωνισμού και ανταλλαγή μισητών ματιών. Το πηγαδάκι, σύντομα έγινε καβγαδάκι, με βασική διαφωνία το κορόιδο που θα αναλάμβανε την ειδική αποστολή να ρισκάρει τη ζωή του και να πάει να ζητήσει προφυλακτικά από το πλησιέστερο φαρμακείο.


1

 

Παρά τον πανικό και τον ίλιγγο ντροπής που μας είχε κυριεύσει, το αντιμετωπίσαμε ψύχραιμα και ώριμα. Με πέτρα-μολύβι-ψαλίδι-χαρτί. Λίγο τα παράπονα του Βαϊμάκη, όμως, που ως μεγαλύτερος θεωρούσε ότι έπρεπε να δείχνει πρώτος το χέρι του, λίγο οι κλεψιές του Μπαρούνη που χρησιμοποίησε τη «φωτιά» αλά Τζόι Τριμπιάνι, λίγο οι πατερίτσες του Κάβουρα που τον έκαναν πιο αργό κι απ' το ριπλέι, ο νικητής δεν αναδείχτηκε ποτέ.

Διάβασε εδώ όλα τα κείμενα από το αφιέρωμα της DPG Digital Media για την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS.

Και κάπως έτσι, ο καθένας μόνος του τράβηξε τον μακρύ και δύσβατο δρόμο της ντροπής προς το ταμείο του Φαρμακείου.

Όσοι αναρωτιέστε αν το στόρι μας είχε happy end, θα πρέπει να δείτε το βίντεο στην αρχή του κειμένου.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved