Η αυθεντική σκωτσέζικη ομορφιά της Karen Gillan

Ένα αφιέρωμα στην ωραιότερη κοκκινομάλλα του Hollywood.

Έχετε δει ποτέ αυθεντική Σκωτσέζα; Η αλήθεια είναι πως το Βρετανικό στοιχείο δεν είναι έντονο στο κομμάτι της ομορφιάς. Πέρα από το κομμάτι πως η ομορφιά είναι πράγματι υποκειμενικό θέμα, η κοινή γνώμη θέλει τις γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην είναι και οι ωραιότερες, Και ίσως να μην έχει και άδικο. Όμως αν υπάρχει κάποια εξαίρεση στον κανόνα, είναι πως οι όμορφες Σκωτσέζες είναι αξεπέραστες. Δεν είναι κάτι demi, δεν είναι μέτριες, δεν είναι απλά όμορφες. Είναι υπέροχες. Σαν αυτήν εδώ.

 

karen gillan doctor who bbc

 

Mία αληθινή Highlander

Υπάρχει μία αυθεντικότητα στα κορίτσια της σκωτσέζικη γης. Έχουν ανοιχτά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο και ξεχωρίζουν για τα κοκκινωπά τους μαλλιά. Όταν λέμε όμως κόκκινο μιλάμε για το αληθινό κόκκινο που συναντάει κανείς σε γυναικείο μαλλί. Κάτι ανάμεσα σε φωτιά και χαλκό. Πυρώδες και επιβλητικό. Είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο της βαφής και πάντα το έβρισκα εξωτικό. Βάλε και την σκωτσέζικη προφορά -και πάλι όχι εκείνη την βαριά Γλασκωβίτικη- και έχεις ένα κορίτσι σχεδόν σαν να έχει βγει μέσα από παραμύθι. Όπως η Karen Gillan. Ένα αυθεντικό κορίτσι των Highlands που παρότι έχει πλέον μεταπηδήσει στο Hollywood κάνοντας καριέρα, δεν έχει ξεχάσει τις ρίζες της. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί -κυρίως σε εμφανίσεις και συνεντεύξεις- τονίζει την αγάπη της για την Σκωτία.

 

Η μεταμόρφωση

kren00

Την πρώτη φορά που την αντικρίσαμε ήταν στα περίφημα Dr. Who. Έπρεπε να περάσουν τα χρόνια για να καταφθάσει στο Hollywood και να πάρει ρόλους σε μεγαθήρια όπως το Big Short, το Oculus και φυσικά το Guardians of The Galaxy. Το τελευταίο κράτησε το. Γιατί δυσκολέψαμε να φανταστούμε αυτό το υπέροχο πλάσμα με το μακιγιάζ που απαιτείται για να υποδυθεί την Nebula. Το δεξί χέρι (και κόρη) του Thanos, που απείλησε την ίδια την ζωή στο σύμπαν. Από την άλλη, όλοι αυτοί οι ρόλοι είναι και μία απόδειξη για την υποκριτική της. Είναι μόλις 30 ετών (τα κλείνει σήμερα) και έχει να μετράει ρόλους  που της έχουν δώσει δημοσιότητα, αρκετά έσοδα και φήμη στον δύσκολο δρόμο της κινηματογραφικής βιομηχανίας - πόσο μάλλον όταν η ίδια έχει σκηνοθετήσει ήδη δύο ταινίες. Πολύ περισσότερο όμως, την έβαλαν και καλύτερα στην καρδιά μας.

 

Η συνέχιση μίας λατρείας

vyouDfX

Προφανώς και δεν θα πούμε πως η Karen Gillan είναι η πιο επιδραστική ηθοποιός εκεί έξω. Θα πούμε όμως πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και αν στο φινάλε δεν τα καταφέρει, έχει να μετράει εμφανίσεις σε καλές ταινίες και φωτογραφήσεις σε αρκετά περιοδικά. Το τελευταίο δεν θα άλλαζε τίποτα όσα αισθανόμαστε για εκείνη (ή τα κορίτσια από τα Highlands), αλλά είναι μια καλή απόδειξη της σέξι πλευράς που διαθέτει και που δεν διστάζει να την δείξει. Και το θέλουμε αυτό από τις γυναίκες, έτσι δεν είναι; Να βγάζουν το εξωτικό στοιχείο που μας ταξιδεύει όταν της κοιτάζουμε και παράλληλα να μεταμορφώνονται σε πλανεύτρες που μπορούν να μας αλυσοδέσουν με τα θέλγητρα τους. Η Karen Gillan, το παραδοσιακό κορίτσι από την Σκωτία, είναι μία από αυτές. Οι φωτογραφίες που συγκεντρώσαμε, είναι ένα χρονιά πολλά σε εκείνη και μία μικρή υπενθύμιση σε εμάς του ποια είναι και του ποια μπορεί να γίνει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved