10 μεσογειακά gifάκια για να γιορτάσουμε τα 53α γενέθλια της Μόνικα Μπελούτσι

 

Η φαντασίωση που μόνο σε αυτή τη γωνιά του κόσμου θα μπορούσε να είχε γεννηθεί.

Εδώ που τα λέμε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Το καλύτερο κομπλιμέντο (προφανώς μιλάμε για αυτά τα κομπλιμέντα που μπορούν να γραφτούν δημόσια και όχι για εκείνα που ψιθυρίζονται πάνω από ένα γυναικείο λαιμό),αυτή η μία λέξη που θα συμπυκνώνει στο νόημα της όλα όσα συμβολίζει η Μόνικα Μπελούτσι για τον ανδρικό πληθυσμό είναι μία λέξη που δεν υπάρχει. Είναι μία λέξη που θα έπρεπε κάποιος να σκεφτεί ειδικά για εκείνη.

Εκρηξική.

Εντάξει, δεν διεκδικεί και βραβείο πρωτοτυπίας και, μεταξύ μας, αν δεν το ξεστόμιζε η μικρή της κόρη ούτε που θα το θυμόταν. Ωστόσο, η ίδια παραδέχθηκε πρόσφατα ότι αυτό είναι ό, τι πιο όμορφο έχει ακούσει -και έχει ακούσει κομπλιμέντα αυτή και ξέρει.

Κοίτα να δεις, εκρηξική.

 

 

Τόσες χιλιάδες κείμενα, τόσα επίθετα, τόσες παρομοιώσεις, κι όμως τίποτα δεν προσέγγισε σε ακρίβεια αυτό που νιώσαμε όταν την πρωτοείδαμε όσο το αυθόρμητο γλωσσικό «λάθος» ενός πεντάχρονου κοριτσιού.

Θα ήταν περιττό να αναφέρει κανείς ότι ακόμα και σήμερα, που κλείνει τα 53, παραμένει εκρηξική. Θα ήταν ένα ακόμα αφόρητο κλισέ από αυτά που χρησιμοποιούμε για εκείνη.

Επομένως, αντί άλλων λέξεων μαζέψαμε 10 gifάκια που να υμνούν  αυτό τον αισθησιασμό, αυτό το πρόσωπο, αυτό το σώμα, αυτή τη σχεδόν διαστροφική σχέση με τα διάφορα υφάσματα που αγκάλιαζαν το σώμα της.

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHYΑυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies