Getty Τι έχει να πει στη Gen Z η Μόνικα Μπελούτσι;

Για τους boomers και τους millennials ήταν το απόλυτο θηλυκό, η διαχρονική ομορφιά. Πώς την βλέπει η νέα γενιά;

Ας μην είμαστε αγενείς. Πριν ξεκινήσουμε το άρθρο, οφείλουμε να ευχηθούμε στη Μόνικα Μπελούτσι για τα γενέθλιά της. Σ’ ένα μικρό χωριό στην Περούτζα, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1964, ήρθε στη ζωή η γυναίκα που πόθησαν όλοι οι άνδρες. «Το γεια σου Μόνικα Μπελούτσι που σε θέλουν όλοι οι... άνδρες», ήταν σλόγκαν που έπαιξε αρκετά στην εφηβεία μας, με την αφίσα του Βαζέχα πάνω από το κεφάλι μας.

Λίγα λόγια για εκείνη

Ασχολήθηκε με το modelling σε ηλικία 13 ετών και μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο, ξεκίνησε σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο της Περούτζα. Δεν τις ολοκλήρωσε ποτέ καθώς το 1988 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το πρακτορείο Elite Model Management και εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο. Το 1989 ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο και στο Παρίσι αλλά και στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ άλλων, πόζαρε για τον οίκο Dolce & Gabbana αλλά και τη γαλλική έκδοση του περιοδικού μόδας Elle. Το 2003 φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Maxim ενώ το Men's Health την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις "100 Πιο Καυτές Γυναίκες Όλων Των Εποχών" στη θέση 21. Την ίδια χρονιά, δύο εθνικές εφημερίδες την χαρακτήρισαν ιταλικό sex symbol. Το 2004, ούσα έγκυος στην κόρη της, Ντέβα, φωτογραφήθηκε γυμνή για την ιταλική έκδοση του Vanity Fair για να δείξει την αντίθεση της στην ιταλική νομοθεσία και την απαγόρευση δωρεάς σπέρματος, ενώ φωτογραφήθηκε ξανά για το ίδιο περιοδικό το 2010, ούσα έγκυος στη δεύτερη κόρη της. Από το 2006 μέχρι το 2010, η Μπελούτσι ήταν το πρόσωπο των προϊόντων του οίκου Dior. Το 2012, έγινε το πρόσωπο του οίκου Dolce & Gabbana. Τον Φεβρουάριο του 2016, φωτογραφήθηκε για το ιταλικό GQ. Την άνοιξη του 2019, περπάτησε για τον οίκο Dolce & Gabbana στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

 

 

Τι έχει να πει η Μόνικα στη νέα γενιά

Συνηθίζουμε να ζούμε με τις αναμνήσεις μας. Το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια. Έχει την ικανότητα να κρατάει μόνο τις ευχάριστες αναμνήσεις και να αποβάλλει τις δυσάρεστες. Αυτός είναι και ένας σημαντικός λόγος που πιστεύουμε ότι στο παρελθόν τα πράγματα ήταν καλύτερα. Σκέψου να είσαι σ’ ένα τραπέζι με φίλους και να συζητάτε για τη Μόνικα Μπελούτσι. Βασικά δεν χρειάζονται λόγια. Μόνο βλέμματα κατανόησης, επιφωνήματα και κεφάλια να κουνιούνται καταφατικά. Αποτελεί τοτέμ για τον ανδρικό πληθυσμό. Αν πεις ότι δε σου αρέσει, τότε είσαι ιερόσυλος. Όμως, έχεις σκεφτεί ποτέ να σε ακούνε ή να σε βλέπουν αγόρια – εκπρόσωποι της Gen Z.

Η Μόνικα Μπελούτσι για την Gen Z είναι κάτι σαν τη Σοφία Λόρεν για τους millennials. Δεν την έχουμε ζήσει στα φόρτε της. Έχουμε μόνο εικόνες από μία άλλη εποχή που δεν έχει να μας πει τίποτα. Η Σοφία Λόρεν δεν έβλεπε καμία στην εποχή της. Όπως και η Μόνικα Μπελούτσι. Αλλά τα χρόνια περνάνε. Το καλούπι μπορεί να έσπασε αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε χρειαζόμαστε τοτέμ. Η Gen Z έχει τα δικά της τοτέμ. Και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Η Μόνικα Μπελούτσι δεν έχει να πει κάτι στη νέα γενιά αλλά η οικογένειά της μπορεί να της μιλήσει.

 

 

 

Η Ντέβα Κασέλ, κόρη των Βενσάν Κασέλ και Μόνικα Μπελούτσι, είναι ένα πανέμορφο πλάσμα. Ακολουθεί τα χνάρια της μαμάς στο modelling και εντυπωσιάζει. Αν μιλήσεις με τον μικρό ξάδερφό σου ή τον ανιψιό σου, ίσως να καταλάβεις πως η Ντέβα Κασέλ έχει να τους πει περισσότερα. Όπως και να ‘χει, αυτή η οικογένεια θα συνεχίζει να μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved