Πώς το μπικίνι της Princess Leia στιγμάτισε τον κόσμο της ανδρικής φαντασίωσης

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί.

Το Star Wars μας έδωσε μία από τις πιο σέξι εμφανίσεις μπικίνι στο σινεμά, όσο απίστευτη κι αν ακούγεται αυτή η δήλωση. Σε κάποια φάση το 1983 τα στούντιο του Lucas ήθελαν να προωθήσουν το Return of the Jedi κι έτσι αποφάσισαν να κάνουν μία απίστευτα καλτ φωτογράφιση σε μία παραλία. Η ιδέα ήταν του περιοδικού Rolling Stone και η φωτογράφιση έγινε μετά την προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους, στα πλαίσια του promotion.

 

 
 

Η ίδια η Carrie Fisher που υποδύθηκε την Leia είχε βρει το συγκεκριμένο μπικίνι κάπως αποκαλυπτικό. Ο Lucas όμως επέμενε, και φυσικά είχε τα δίκια του ο άνθρωπος. Αν δεν είχε επιμείνει τώρα δεν θα μπορούσαμε να την απολαύσουμε. Ακόμη και Τα Φιλαράκια έκαναν αναφορά στο μπικίνι της, στο επεισόδιο όπου ο Ross έχει πάθει εμμονή με το συγκεκριμένο «ρούχο».

 

 
 

Death Star: Το ελληνικό cocktail που στέλνει αδιάβαστο το Long Island Iced Tea

Το αστείο είναι πως μπορεί στην ταινία να φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο το μπικίνι της Leia, στο φημισμένο merchandise όμως έπεσε χοντρή λογοκρισία. Φυσικά το εμπόριο δεν θα πήγαινε και πολύ καλά μιας και οι περισσότεροι που αγόραζαν τότε κουκλάκια και αφίσες ήταν παιδιά. Οπότε ένα μπικίνι τόσο αποκαλυπτικό θα έκανε πολύ κακό στις πωλήσεις. Η ίδια η Fischer μετά από χρόνια δήλωσε πως ένιωθε πολύ άβολα με το μπικίνι και πως το μισούσε.

Παρόλα αυτά η κινηματογραφική ιστορία είχε τελικά άλλη άποψη και το χρυσό μπικίνι έμεινε για πάντα χαραγμένο στις ανδρικές συνειδήσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved