Το βιβλίο Persona περιέχει ονόματα όπως Naomi Campbell, Sharon Stone, Bella Hadid, Liv Tyler και άλλα.

Ο διάσημος φωτογράφος, θαυμαστής της ομορφιάς και θρύλος του μακιγιάζ Francois Nars δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει τις ατέλειες και τις παραξενιές που δίνουν στα πρόσωπα την προσωπικότητά τους, αλλά μάλλον να τα τονίσει με δραματικούς και εκπληκτικούς τρόπους, όπως το θέτει το περιοδικό Interview.

Ήταν η δουλειά του Nars με διάσημους φωτογράφους, όπως ο Irving Penn, ο Richard Avedon, ο Paolo Roversi, ο Bruce Weber, ο Helmut Newton, ο Steven Klein και ο Steven Meisel, που τον οδήγησε για πρώτη φορά στη διασημότητα.

 

 

«Πολλές φορές ο Meisel με προσκαλούσε να κοιτάξω την κάμερα και αυτό με βοήθησε όταν άρχισα να φωτογραφίζω τις καμπάνιες της μόδας», όπως είπε στη Vogue. Τώρα με πολλά βιβλία στο ενεργητικό του, ο Nars έχει συνεργαστεί με τον διάσημο εκδοτικό οίκο Rizzoli σε μια πολυαναμενόμενη, περιορισμένη έκδοση, νέα συλλογή φωτογραφιών, με τίτλο Persona—όπου δραματικά και προκλητικά πορτρέτα γνωστών μορφών όλων των ηλικιών που αποτυπώνουν την ομορφιά και την ουσία για κάθε θέμα.

 

 
 

Φωτογραφίες έγχρωμες σε πλούσιο μαύρο φόντο με δραματικό φωτισμό, οι εικόνες εξερευνούν θέματα πρόκλησης, αιχμηρού χιούμορ και αντισυμβατικής ομορφιάς, πάντα με μια έντονη δόση αίγλης.

Τυπωμένες με χρήση ειδικών μελανιών για την παραγωγή εικόνων σε εξαιρετικά πλούσια ζωντανά χρώματα με υψηλή στιλπνότητα, η συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει πορτρέτα δημιουργικών εικονιδίων του Nars, συμπεριλαμβανομένων των Tilda Swinton, Naomi Campbell, Kyle MacLachlan, Sharon Stone, Bella Hadid, Isabelle Adjani, Cindy Sherman , Mikhail Baryshnikov, Marina Abramovic, Liv Tyler και Christian Lacroix, μεταξύ άλλων.

 

 
 

Η στενή φίλη και μούσα του Nars, Marina Schiano, το διάσημο μοντέλο, στυλίστρια, δημοσιογράφος, φωτογράφος και σχεδιάστρια κοσμημάτων, έγραψε έναν πρόλογο για το βιβλίο πριν πεθάνει το 2019.

«Το ταλέντο είναι ένα σπάνιο δώρο», σημειώνει η Schiano. «Δεν δίνεται σε όλους και δεν μπορεί να κληθεί. Και αν το έχεις, μπορείς να το θρέψεις. Αλλά η μετατροπή αυτού του δώρου σε μια ζωή με επιτεύγματα είναι τέχνη. Ο Francois Nars έχει το χάρισμα να καταλαβαίνει έναν άνθρωπο εν ριπή οφθαλμού και το μετέτρεψε σε μια ζωή τέχνης».

 

 
 

Κάπως έτσι ένας νεαρός άνδρας από τη νοτιοδυτική Γαλλία, μεγαλωμένος στα πρόσωπα του κινηματογράφου και των εικόνων μόδας και με αδιάκοπη αφοσίωση και δεξιοτεχνική ματιά, έγινε μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ήδη από το 1987, όταν η Schiano ήταν η δημιουργική διευθύντρια του Vanity Fair, εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο του -το υπερφυσικό του ταλέντο- και του ζητούσε συνέχεια να δουλέψει για περιοδικά και οίκους μόδας, εκστασιασμένη που η απάντησή του ήταν πάντα ναι. Αυτό όμως που την άγγιξε περισσότερο ήταν η βαθιά αγάπη, σχεδόν μια αφοσίωση, που έτρεφε ο Francois Nars για το θέμα του, για τη γυναίκα. Στη δουλειά του, αναγνώρισε κάτι τόσο σπάνιο, τόσο όμορφο, κάτι που θαύμαζε βαθιά και τηςέλειπε για πολύ καιρό,

Δες εδώ φωτογραφίες από το λεύκωμα αυτό:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved