Η Margot Robbie τόλμησε και μας γοήτευσε

Η εικονική σκηνή στο «Wolf of Wall Street» δεν ξεχνιέται. Και έχει και σπουδαία ιστορία από πίσω.

Μέχρι να τη δεις στο «Wolf of Wall Street» είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν γνώριζες την ύπαρξή της. Το όνομα Margot Robbie μπήκε στο cast του Martin Scorsese ως το απόλυτο αουτσάιντερ της ταινίας, ωστόσο έκτοτε φιγουράρει και δικαίως στην κορυφή κάθε φιλμ. Είναι ο κύριος λόγος που αποφάσισες να ξαναδείς για χιλιοστή φορά την ιστορία του Tarzan (Legend of Tarzan), για εκείνη ήθελες να δεις πόσο καλός απατεώνας είναι ο Will Smith στο Focus, εξαιτίας της η Harley Quinn από ένα χάπατο της Dc Comics και υποχείριο του Joker απέκτησε φανς σε όλο τον κόσμο, μέχρι και σόλο (ουσιαστικά) ταινία με το «Birds of Prey».  

 

 

Ακόμα και αν δεν την είδαμε πολύ στο «Once Upon a Time in… Hollywood» του Quentin Tarantino, όλοι μας χαρήκαμε που στο τέλος δεν είχε τη μοίρα της αυθεντικής Sharon Tate, καθώς οι Brad Pitt και Di Caprio έδωσαν ρεσιτάλ φλογοβόλου και μπρουταλιάς στο φινάλε.

 

 

Η σκηνή που επισκίασε το Βασικό Ένστικτο

Με την τροπή που έχει λάβει πλέον ο κινηματογράφος και γενικότερα η 7η Τέχνη, οι τολμηρές σκηνές έχουν εξελιχθεί σε απαραίτητη προϋπόθεση, ίσως περισσότερο και από τα λόγια των ηθοποιών (αν θέλουμε να είμαστε υπερβολικοί), σε σημείο που κάθε φιλμ ή σειρά έχει κάτι από τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι». Εκτός βέβαια και αν πάνω στην πρόκληση που εκπέμπουν στον θεατή διαθέτουν και μια ποιοτική πινελιά.

Όπως για παράδειγμα το superhot σταυροπόδι της Sharon Stone στο Βασικό Ένστικο, ή η αποκάλυψη του «κόσμου» της Margot Robbie στον Leonardo Di Caprio κατά τη διάρκεα του «Wolf of Wall Street». Ίσως η στιγμή που όλος ο κόσμος ζήλεψε τα τυχερά μάτια του Jordan Belfort που οραματίστηκε ο Martin Scorsese.

 

 

Η σκηνή άφησε εποχή και θα συνεχίσει να γιγαντώνεται όσο περνάνε τα χρόνια, ωστόσο για κάθε άντρα που αγάπησε τη σκηνή αυτή αλλά και την μαγευτική Naomi Belfort, τα μάτια του λησμονούν με κάθε λεπτομέρεια λίγα λεπτά πριν από το παραπάνω σκηνικό.

Η είσοδος της Naomi στην ταινία ήταν 100% εμβληματική, όπως άλλωστε και η «στερημένη» αντίδραση του Jonah Hill, αλλά αυτή η σκηνή είναι περισσότερο για να γελάς (ή να κλαις) με την κατάντια ορισμένων αντρών. 

Ασχέτως του κοντόχοντρου (τότε) Hill, η Robbie είχε πολλούς λόγους πριν την επίμαχη σκηνή να σε κολλήσει στην οθόνη:

 

 

Η στιγμή της αποθέωσης της Robbie είναι η σκηνή που ανοίγει τις πόρτες στον μέλλοντα σύζυγό της στην ταινία ολόγυμνη, φορώντας μονάχα ζαρτιέρες και τακούνια. Ένα σκηνικό που και ο ίδιος ο Di Caprio είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη του και ας έχει «κυκλοφορήσει» περισσότερες γυναίκες από τον Γιάννη Σπαλιάρα ή τον Wilt Chamberlain στη ζωή του. 

Ξεκινώντας στο 2:00 του παρακάτω βίντεο θα καταλάβεις ξεκάθαρα για ποια σκηνή μιλάμε, αν και δεν πιστεύουμε ότι δεν έχεις καταλάβει:

 

 

Η ιστορία της σκηνής

Αν δεν έχεις βρεθεί στη σκηνή ή στο σετ και να κάνεις μια δουλειά τόσο απαιτητική όσο η ηθοποιία, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τα συναισθήματα και τους παλμούς που «βαράς» εκείνη τη στιγμή, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να υποδυθείς κάποιον σε μια τολμηρή σκηνή. Μύθοι και ιστορίες που «υπερφαλαγγίζουν» εικονικές στιγμές του κινηματογράφου, όπως το σταυροπόδι της Sharon Stone θα κυκλοφορούν πάντα, με την hot στιγμή της Robbie στο «Wolf of Wall Street» να μην αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Συνήθως σε κάθε τέτοια περίπτωση, είναι το «όραμα» του σκηνοθέτη που επιθυμεί ένα γυμνό κορμί ή μια θαρραλέα κίνηση προκειμένου να μαγνητίσει το κοινό, να προκαλέσει εντυπώσεις γυρνώντας μια σκηνή που θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη. Στην περίπτωση όμως της γυμνής σκηνής στον «Λύκο» το σενάριο δεν υποχρέωνε την Αυστραλή να αποκαλύψει στον κόσμο και τα πλέον απόκρυφα σημεία του κορμιού της, αλλά να βγει φορώντας μια ρόμπα. Τι ήταν όμως αυτό που άλλαξε τη γνώμη του σκηνοθέτη;

 

 

Δεν ήταν κάποιος βοηθός του Scorsese, ούτε η (πιθανή) επιθυμία του Di Caprio να απολαύσει το γυμνό κορμί της, αλλά η τολμηρή πρόταση της ίδιας της Robbie ότι χωρίς τη ρόμπα θα έκανε τη διαφορά. Για μας που το είδαμε και (κυρίως) το απολαύσαμε, μας ακουμπάει» κάτι το τέτοιο ιδιαίτερα αν σκεφτούμε πως δεν συνηθίζεται μια ηθοποιός που φτιάχνει το όνομά της, να εκθέτει από μόνη τα πιο ιδιαίτερα σημεία του σώματός της, ακόμα και αν είναι τόσο καλλίγραμμα, ικανά να σκλαβώσουν όποιον τα αντικρίσει. Και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία.

Έκτοτε η Robbie γιγαντώθηκε στα μάτια μας, όπου βρεθεί, ό,τι και αν κάνει είναι πόλος έλξης, ενώ δεν ξεχωρίζει μόνο για την εμφάνισή της, αλλά κυρίως για το υποκριτικό της ταλέντο. Εν τέλει είναι μεγάλο χάρισμα να μπορείς να έχεις πραγματοποιήσει κάτι τόσο τολμηρό στη ζωή σου, αλλά με την πορεία σου να μπορείς να ξεχωρίζεις σε τέτοιο βαθμό που ο κόσμος να σε αποθεώνει για όλα τα άλλα και στο τέλος να θυμάται ότι το έκανες και αυτό κάποια στιγμή στη ζωή σου.

Ό,τι ακριβώς συμβαίνει και με την Margot Robbie.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved