Η αιώνια λιακάδα της Emma Stone

Πώς το κορίτσι του Superbad μετατράπηκε σε ένα sex symbol.

Στο Superbad θα τη θυμόσουν με το ζόρι. Μάλλον. Άλλωστε εκείνη η ταινία είχε τόσους άλλους χαρακτήρες για να ξεχαστείς, που η Emma Stone κυριολεκτικά πέρασε και δεν άγγιξε. Χώρια ότι ήταν ακόμη ένα teen κοριτσάκι, που ήταν τελείως φυσιολογικό να μην σου ξυπνήσει εκείνο το κάτι. Μεσολάβησαν διάφορες ταινίες μετά, από το Crazy Stupid Love μέχρι το Easy A που δεν ήταν ούτως ή άλλως του γούστου μας, μέχρι που φτάσαμε στο -τότε- νέο Spiderman.

 

 

Η Emma Stone ως Gwen ήταν το κορίτσι που γούσταρες στο Λύκειο. Τόσο απλά. Το κορίτσι που δεν σου έδινε την παραμικρή σημασία και που ευελπιστούσες να γυρίσει έστω μία φορά το κεφάλι προς την πλευρά σου. Αλλά έτσι πάνε αυτά και κάπως έτσι κολλάς με τις πρωταγωνίστριες που ενσαρκώνουν τους σωστούς ρόλους. Βάλε και λίγο το δράμα στο Spiderman, βάλε και το ότι πέρασε στη σκηνή του Hollywood ως μία τίμια πιτσιρίκα που δούλευε πολύ σκληρά και πίστευε στις δουλειές που αναλάμβανε και κάπου εκεί φτάσαμε στα πραγματικά υπέροχα φιλμ της. Στο La La Land. Στο Maniac. Στο Favorite του Γιώργου Λάνθιμου. Ήταν εκεί που η Emma Stone μεταμορφώθηκε.

 

 

Μπορεί να έχεις όποια γνώμη θες για τις παραπάνω ταινίες της. Όμως αν υπάρχει ένα πράγμα που αγαπάμε στην Emma Stone, είναι το πως άφησε τον αρχοντικό της χαρακτήρα να υπερισχύσει. Δεν είναι από τις γυναίκες που τους αρέσει να γίνονται σούργελα μέσω απόλυτων δηλώσεων και δημιουργώντας σούσουρο γύρω από το όνομα τους. Παραμένει απλή, γήινη, προσιτή. Και σέξι βέβαια γιατί το elegant ήταν πάντα κάτι σέξι για τους άντρες που εκτιμούσαν τον εαυτό τους. Και τα γούστα τους. Είναι όμως αυτή η αρχοντιά, η φινέτσα, το χάζεμα που αποκτάς όταν την βλέπεις και συνειδητοποιείς ότι είναι πολλά παραπάνω από μία ωραία γυναίκα. Σε γοητεύουν και όλα όσα εκπροσωπεί σαν χαρακτήρας. Η φιλανθρωπική της δράση. Οι πολιτικές της απόψεις. Η ενασχόληση με τα κοινά και το γεγονός ότι δεν έχει δεχτεί πως η καριέρα της έκλεισε επειδή έκανε μερικές καλές ταινίες. Συνεχίζει να το παλεύει και εμάς μας αρέσουν αυτές οι γυναίκες. Με στόχους.

 

 

Σήμερα ανήμερα των γενεθλίων της, ας εστιάσουμε και σε αυτό. Ότι εκτός από έξυπνη και ταλαντούχα, είναι και μία υπέροχη γυναίκα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved