Catwoman: Μπορεί η Zoë Kravitz να γεμίσει τα δερμάτινα της Michelle Pfeiffer;

Τι πιάνει η νέα Catwoman μπροστά στις εικονικές προκατόχους της.

Είναι μια ταινία που για την ώρα προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Λίγο η προβολή του «Joker» που έχει ανεβάσει κατακόρυφα το πρεστίζ, λίγο η επιλογή του Robert Pattinson στο ρόλο του Σκοτεινού Ιππότη που έχει διχάσει το κοινό και η γενικότερη ξενέρα στο DC Universe, αλλά και το trailer που δεν έπεισε έχουν οδηγήσει τον κόσμο να μην περιμένει με ιδιαίτερη ανυπομονησία το νέο μεγάλο στοίχημα της DC Comics και ας έχει τον εξαιρετικό Matt Reeves πίσω από τις κάμερες.

 

 

 

Στη νέα ταινία που καλείται να ξαναβάλει τον Batman σε σωστή τροχιά μετά τις ταινίες με τον Ben Affleck, ο βρικόλακας του «Twilight» θα έχει στο πλάι του τον Jeffrey Wright (Westworld) ως James Gordon και απέναντί του τον Paul Dano (Prisoners, There Will be Blood) Riddler και τον αγνώριστο Colin Farrell ως Πιγκουίνο.

Στο πλάι του δεν θα είναι ο Robin, αλλά η Catwoman, με την σέξι Zoë Kravitz (Mad Max: Fury Road) να ετοιμάζεται να ντυθεί υπερ-ηρωική γατούλα για την ταινία «The Batman».

 

 

Για πολλούς Catwoman είναι μόνο μία, δηλαδή Michelle Pfeifer αλλά πολλοί αγάπησαν την Anne Hathaway στο «Dark Knight Rises». Εμείς ζυγίζουμε την κατάσταση και θυμόμαστε τις αγαπημένες μας γατούλες του σινεμά.

Όπως θα δεις παρακάτω σου φέρνουμε στο προσκήνιο όλες τις ηθοποιούς που φόρεσαν την κολλητή στολή, από το μακρινό «Batman» του 1966 έως και την εποποιΐα του Christopher Nolan του 2012.

Πριν ξεκινήσουμε θα σου αναφέρουμε μερικές γατούλες που μπορούσαν άνετα να βρίσκονται στη λίστα αλλά κόπηκαν επειδή ήταν αποκλειστικά για την τηλεόραση:

 

 

Και τώρα οι κυρίες της μεγάλης οθόνης...

 

Lee Meriwether (Batman 1966)

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη Catwoman της μεγάλης οθόνης, το πρώτο υπερ-ηρωικό «νιάου-νιάου» που άνοιξε το δρόμο για το υπόλοιπο γατοχωριό. Εξαιτίας του κωμικού χαρακτήρα του τότε Σκοτεινού -ο Θεός να τον κάνει- Ιππότη, η ανταγωνίστρια-ερωμένη του δεν μπορούσε να μην κινηθεί στα ίδια ασόβαρα επίπεδα. Αν έβλεπες σήμερα τη Lee Meriwether με τα βαμμένα μάτια και την κλασική μάσκα γατούλας για τα... κοριτσάκια του δημοτικού θα έλεγες πως άνετα βγήκε από κάνα πάρτι μασκέ. Όπως και ο Adam West φυσικά.

Τουλάχιστον η υπόλοιπη εφαρμοστή στολή εξισορροπούσε λίγο την κατάσταση.

 

Michelle Pfeiffer (Batman Returns 1992)

Αλλαγή πλεύσης για τον ήρωα, σκοτεινά μονοπάτια και απέναντί του ένας εχθρός που δεν αστειεύεται. Ο Danny Devito παρέα με τον Michael Keaton ανέβασαν κατακόρυφα το πρεστίζ στο σίκουελ του Tim Burton, ωστόσο η σέξι πινελιά της Michelle Pfeiffer αποτέλεσε το αποκούμπι που χρειαζόταν για να θεωρείται η κορυφαία ταινία στην προ-Nolan εποχή.

Από μίζερη γραμματέας, η Celina μετατρέπεται σε σέξι λησταρχίνα και με τη δερμάτινη στολή, τα μάτια της αγριόγατας και τις άγριες κινήσεις της δημιουργεί πολλά προβλήματα τόσο στον Bruce Wayne όσο και στον Batman. Μια αντι-ηρωίδα ευχή για τον τίμιο χαρακτήρα που κρύβει πολύ βαθιά μέσα της, πραγματική κατάρα όμως αν την πάρεις στα σοβαρά.

 

Halle Berry (Catwoman 2004)

Σχεδόν μια 20ετία έχει περάσει και ακόμα κανείς δεν κατάλαβε ποιο ήταν το νόημα της ταινίας. Και να έλεγε κανείς πως ήταν ένα παρακλάδι του Batman, δεν ήταν. Ότι είχε κάποιον/α γνωστό/ή villain από το σύμπαν της DC Comics, ούτε και αυτό. Μοναδικός κοινός παρονομαστής το όνομα –όχι της γυναίκας πίσω από τη μάσκα, και εκεί διαφορετικό ήταν- αλλά αυτό φαίνεται ήταν απλή συνωνυμία.

Σε μια ταινία άοσμη, χωρίς νόημα και αιτία ο σκηνοθέτης βασίστηκε στο καλλίγραμμο κορμί της Halle Berry -που τότε ήταν και στα ντουζένια της- αλλά και του βασικού ενστίκτου της αντιπάλου –a.k.a. Sharon Stone- αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει το Χρυσό Βατόμουρο μέσα σε αποθέωση. Το να κάνουμε λόγο για την ηθοποιία της Berry μάλλον δεν έχει νόημα. Ούτε και η ίδια ίσως να το επιθυμεί.

 

Anne Hathaway (Dark Knight Rises 2012)

Έπειτα από την παραπάνω παρωδία το ριμπάουντ ήταν πολύ εύκολη υπόθεση για τη διάδοχο της Halle Berry. Αλλά για να μην είμαστε άδικοι, η τελευταία μέχρι σήμερα Celina Kyle είχε πραγματικά κάτι το μοναδικό.

Η Anne Hathaway μπορεί να διχάζει το κοινό όσον αφορά την ομορφιά της (άλλοι τη θεωρούν μέτρια, άλλοι κόβουν φλέβα) ωστόσο αν μπορεί να κάτι καλά αυτό είναι να γοητεύει με την υποκριτική της ικανότητα. Και η Catwoman υπό τις εντολές του Nolan ήταν ίσως κομμένη και ραμμένη για να ταιριάξει πάνω της. Από όλες τις απόψεις. Και η στολή που εφάρμοζε τέλεια πάνω στο γυμνασμένο και με ικανότητα στις εναέριες μονομαχίες κορμί της, αλητεία και διάθεση για εξαπάτηση στο έπακρο. Ίσως έπαιζε περισσότερο μια αυθεντική γάτα, παρά την ελουροειδή γυναίκα.Τόσο παρτάκιας.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved