Αν ο Σφαιρόπουλος ήταν κριτής ενόργανης θα έβαζε σε όλους μας 10

Μέσα σε ένα δίμηνο τέτοιες κωλοτούμπες για τον προπονητή του Ολυμπιακού δεν θα έκανε ούτε η Νάντια Κομανέτσι.

 

Έπρεπε να υπήρχε ρε γαμώτο τρόπος και κυρίως χρόνος να μπορούσα να κρατήσω όλα τα άρθρα, τα blogs και τα σχόλια που γράφονταν προ δύο μηνών. Τώρα θα έκανα πάρτι. Θα έστηνα τρικούβερτο γλέντι! Ε, ρε τι ξεβράκωμα θα έπεφτε! Πόσο εύκολα έπεφτε κράξιμο τότε, το θυμάστε; Και χωρίς σοβαρά κριτήρια. Ούτε επιχειρήματα. Και εμείς είχαμε κάνει τη δική μας (νηφάλια θεωρούμε) κριτικη.

Από δύο ήττες, ο Σφαιρόπουλος ήταν ο λουζεράς με το λαδωμένο μαλλί, ο χειροκροτητής του πάγκου, ο βοηθός του Τόμιτς, ο άνθρωπος χωρίς πλάνο, ο μονοδιάστατος, ο υπόδουλος του Σπανούλη, που, αν δεν είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό, τώρα θα ήταν προπονητής στις Κουκουβάουνες. Αχ και να τα είχα κρατήσει τα σχόλια που γράφονταν τότε κάτω από άρθρα δημοσιογράφων (ακόμα κι από δημοσιογράφους), στο facebook, καλά εκεί να δεις! Ο καθένας την παπαριά του! Όλοι προπονητές των προπονητών!

sfairo

Τώρα; Και τώρα, τι; Ο Σφαιρόπουλος δεν είναι μυρωδιάς; Μα γιατί; Επειδή είναι δεύτερος στην Ευρωλίγκα και πρώτος στο Πρωτάθλημα; Όχι. Δεν είναι αυτή η απάντηση. Ο Σφαιρόπουλος κι ο κάθε Σφαιρόπουλος, στα μάτια του κάθε Έλληνα οπαδού είναι ο καθρέφτης της κουλτούρας του. Είναι η σάρκα, η τροφή, το πιάτο που ζητά ο οργανισμός του για να χορτάσει από αδυσώπητη και ανέξοδη κριτική, πάντα όμως εφήμερη αφού βλέπεις, ο αθλητισμός και ειδικά η φετινή Ευρωλίγκα έτσι όπως είναι μπορεί να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Αυτή τη στιγμή, ο Σφαιρόπουλος μπορεί να μην έχει τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης, μπορεί να έχει αισθητές αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις, μπορεί να μην παίζει και το καλύτερο μπάσκετ, μπορεί να μην έχει την άμυνα που ο ίδιος συνεχώς ευαγγελίζεται ότι έχει, ωστόσο έχει καταφέρει να φτιάξει αυτό που ορέγεται κάθε προπονητής στον κόσμο: Μία ομάδα. Ένα σύνολο με ομοιογένεια, χημεία, συνέπεια, διάρκεια και ρόλους διακριτούς και ευδιάκριτους. Αυτό είναι το πρόσημο που κρίνει τη δουλειά του κάθε προπονητή σε βάθος χρόνου. Και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο στοιχείο που μπορεί να δώσει προβάδισμα σε μία ομάδα φέτος.

pegasus LARGE t 1301 106915007δσα

Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αυτή τη θέση και θεωρείται φαβορί για πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Ενδεχομένως εκεί, να αποτύχει λόγω των αδυναμιών του Σφαιρόπουλου και της ομάδας του. Σε ένα Πρωτάθλημα, όμως, αυτά τα στοιχεία κάνουν τη διαφορά.

Ας αρχίσουν οι κωλοτούμπες τώρα, λοιπόν, κι ας κρατήσουν οι χοροί. Κι ο Σφαιρόπουλος, αφού κρίνουν οι επίδοξοι προπονητές τη δουλειά του, θα βάλει βαθμό στις κωλοτούμπες όλων όσων των έκραζαν. Τώρα που προλαβαίνει, όμως, γιατί αν χάσει τη Δευτέρα θα αντιστραφούν οι ρόλοι πάλι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved