The Insta-Hunter: Όσα έμαθα σκρολάροντας για το κορίτσι της διπλανής πόρτας

Ο καλός ο σκάουτερ φαίνεται στο Instagram.

Πριν πούμε ο,τιδήποτε σχετικό με τον παραπάνω τίτλο, ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: η βασική διαφορά μεταξύ της πλειοψηφίας των χρηστών του Instagram, είναι ότι οι μεν γυναίκες ποστάρουν φωτογραφίες και βίντεο με κύριο στόχο να μαζέψουν likes και followers, ενώ οι άντρες μπαίνουν για να χαζέψουν και να πάρουν μάτι όσα ανεβάζουν οι γυναίκες.

Στο μικρόκοσμο του Instagram, οι γυναίκες είναι οι πραγματικοί κυρίαρχοι του παιχνιδιού (κυριολεκτικα, όχι σαν τον Τσάκωνα στα «Φτηνά Τσιγάρα») κι εσύ απλά αυτός που τις λιγουρεύεται σαν μπούτι κοτόπουλο στα καρτούνς. Αυτό εξηγεί τον πολύ μεγαλύτερο αριθμό followers που έχουν εκείνες, τη στιγμή που εσύ κυνηγάς το like με το ψαροντούφεκο και χαίρεσαι με κάθε καινούργιο follower σαν να πέτυχες buzzer beater σε τελικό Ευρωλίγκας (να θυμάσαι: αν δεν ανταποδώσεις, θα φας unfollow άμεσα, ενώ αν ήσουν γκόμενα ο follower θα είχε αγκυροβολήσει).

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις γυναίκες, υπάρχει μια ειδική κατηγορία που εντυπωσιάζει και λατρεύουμε να χαζεύουμε μέσα από την κλειδαρότρυπα του Instagram: αυτές της διπλανής πόρτας. Στη συνέχεια λοιπόν, παραθέτω όσα έχω μάθει από τη μέχρι τώρα ενασχόλησή μου με το διαδιτυακό «μάτι».

sniper 1

1. Οι περισσότερες είναι (αιώνιες) φοιτήτριες, χορεύτριες, γυμνάστριες, μπαρόβιες, pole dancers, fashion bloggers με κοινό παρονομαστή το ψώνιο. Δεν ξέρω αν ήταν μαζί στο ίδιο τμήμα στο μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ωστόσο είναι εντυπωσιακό πόσο μικρή ποικιλία παρουσιάζουν τα επαγγέλματά τους. Γενικά, Ζουν ανάμεσά μας, πηγαίνουν στα μπαρ που πηγαίνουμε, μπορεί να τις πετύχεις ακόμα και στο μετρό.

2. Χωρίς να είναι celebrities, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν στρατό χιλιάδων πιστών followers που πυροβολούν κατά ριπάς με likes, comments και direct messages (τα τελευταία συνήθως πέφτουν στο κενό) κάθε φορά που εκείνες ανεβάζουν κάτι καινούργιο. Πολλές από αυτές θέλουν να βγουν στο γυαλί, ωστόσο για τους μερακλήδες του Instagram πολλές είναι πιο αναγνωρίσιμες από μια ανερχόμενη τηλεοπτική σταρ.

3. Η ποικιλία όσον αφορά την εμφάνιση και το στυλ τους καλύπτει όλα τα γούστα, φέρνοντας στο μυαλό το τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου “ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, όλες καλές”. Η εξωτερική εμφάνιση ανέκαθεν αποτελούσε ισχυρότατο όπλο, όμως στην Insta dreamland, μετατρέπει (καμιά φορά και με τη βοήθεια του photoshop) όλα αυτά τα πανέμορφα κορίτσια της διπλανής πόρτας σε πραγματικές θεές που δε χορταίνεις να βλέπεις.

ezgif.com 652fffbbce

4. Το ξέρουμε ότι η πηγαία και αγνή αγάπη σου για τη φωτογραφία και τη μόδα σε οδήγησε στο προφίλ της Μαρίας, τριτοετούς στο Πάντειο. Εντελώς τυχαία το πρόσωπο, το στήθος, τα πόδια, ο κώλος της Μαρίας είναι υπέροχα, αλλά εσένα σου πέρασαν παντελώς αδιάφορα.

5. Όπως σε κάθε άλλη ενασχόληση, έτσι και εδώ ο χρόνος και η διάθεση σου θα καθορίζουν την ποιότητα των αναζητήσεών σου. Ωστόσο, το έργο σου δεν είναι τρομερά δύσκολο. Το ίδιο το Instagram φροντίζει να μαθαίνει τις προτιμήσεις σου. Επομένως, όταν ανακαλύψεις τα πρώτα σου «πουλέν» και κάνεις το πατριωτικό σου καθήκον δίνοντάς τους τον οβολό σου, θα βρεις εύκολα και τα επόμενα.

6. Όπως ο πρώτος προπονητής του Μέσι, όταν είδε τον Αργεντίνο να κλωτάσει για πρώτη φορά την μπάλα. Έτσι νιώθεις περνά το ψυχολογικό όριο των 5.000 ακολούθων.

7. Όπως ο πρώτος προπονητής του Μέσι, όταν είδε τον Αργεντίνο να σηκώνει Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι νιώθεις όταν όταν έχεις ακολουθήσει μία κοπέλα ενώ ακόμα είχε μια 100άδα followers και φιλοξενείται πλέον στο Ratpack.

8. Δεν είναι πολύ εύκολο να τις γνωρίσεις από κοντά. Άλλες συμπεριφέρονται σαν ντίβες. Άλλες δεν τσεκάρουν καν τα σχόλια και τα μηνύματα, ειδικά αν προέρχονται από αγνώστους. Όσο συνηθισμένο κι αν είναι στην εποχή μας το online dating, πάντα θα υπάρχουν κοπέλες που απλά δε γουστάρουν να μιλάνε με άτομα που δεν γνωρίζουν, κι ας έχεις τις καλύτερες προθέσεις, που μεταξύ μας, δεν τις έχεις.

ezgif.com 30bea8e957

9. Πάντα θα υπάρχει εκεί έξω ένας κάγκουρας πιο αληθινός, πιο καλός και με μεγαλύτερο maniki από εσένα. Επομένως, στάσου στο ύψος των περιστάσεων και μην προσποιηθεις κάτι που δεν είσαι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved