Μήπως επέστρεψαν τα χαϊμαλιά στη μόδα;

Πέτα μακριά την χρυσή αλυσίδα σου και τσέκαρε αυτές τις προτάσεις.

Η μόδα είναι σαν την μπάλα. Δεν εννοούμε ρουφιάνα, εννοούμε πως είναι κυκλική και γυρίζει. Επιστρέφει εκεί που δεν το περιμένεις, καμιά φορά με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Όπως ας πούμε με τα χαϊμαλιά, που κάποτε υπήρξαν πολύ κουλ και ιν και στιλάτα. Και μετά τα έφαγε η μαρμάγκα.

Γιατί εκεί πίσω στα τέλη των 90s και στις αρχές των 00s τα χαϊμαλιά ήταν κάτι που φορούσαν σχεδόν όλοι –κι ας μην ήμασταν χίπηδες, κι ας μην κάναμε διακοπές στα Μάταλα της Κρήτης. Οι ροκάδες τα φόραγαν, τα λοκάλια τα τιμούσαν ιδιαιτέρως, ακόμα και οι πιο κυριλέ δεν τα απέφευγαν.

Μετά όμως που πέρασε κι αυτή η μόδα, τους μοναδικούς που έβλεπες να φοράνε κάτι στο λαιμό τους (αν εξαιρέσεις τα βαφτιστικά σταυρουδάκια) ήταν οι χιπχοπάδες. Που κάποιοι λίγοι από αυτούς τολμούσαν και φορούσαν κάτι βαριές χρυσές αλυσίδες λες και γεννήθηκαν στο Χάρλεμ.

Σήμερα, από ότι βλέπουμε σιγά σιγά, αρχίζουν και επιστρέφουν και τα χαϊμαλιά. Ίσως έχουν παίξει ρόλο σε αυτό σειρές όπως το Game of Thrones και το Vikings, όπου διάφοροι ιππότες και βάρβαροι τα φοράνε στο στέρνο τους. Όπως και να είναι ακολουθεί μια μικρή συλλογή για να πάρεις μια γεύση, αν σου έχουν μπει ιδέες και τα έχεις νοσταλγήσει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved