Ήρθαν η μοϊκάνα ξανά στη μόδα στο Χόλυγουντ;

Αν κρίνουμε από τον Sam Worthington του Avatar όλα είναι πιθανά.

Μέχρι τη μεγάλη στιγμή που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, κάπου εκεί στις αρχές των 00s, πήρε τη μοϊκάνα και έβαλε από τα αλώνια στα σαλόνια, το συγκεκριμένο κούρεμα ήταν μια επιλογή που στην Ελλάδα το έβλεπες αυστηρά από Πλατεία Εξαρχείων μέχρι Πολυτεχνείο μεριά. Άντε και σε πάνκηδες που άραζαν στις καταλήψεις ανά την Ελλάδα.

Ο άρχοντας του στυλ όμως έσπασε όλα τα στεγανά και από τότε η μοϊκάνα μπήκε κανονικά στη ζωή μας. Από τότε άλλοι υμνούν τον Μπέκαμ για το απελευθερωτικό δώρο που τους έκανε κι άλλοι τον καταριούνται ότι έκανε κυριλέ ένα κούρεμα που μύριζε και βροντοφώναζε «αντίδραση», «επανάσταση» και «όχι σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μας».

SamWorthingtonHair

Αλλά ας αφήσουμε τις κοινωνιολογικές αναλύσεις και ας μείνουμε στο θέμα του στυλ. Παρότι πια δεν είναι φουλ της μόδας η μοϊκάνα, όλο και κάποιος σταρ του Χόλυγουντ τη λανσάρει συχνά πυκνά. Όπως πολύ πρόσφατα έκανε ο πρωταγωνιστής του Avatar, και γνωστός για τις street wise επιλογές του, Sam Worthington. Βέβαια δεν έφτιαξε κανονικά μοϊκάνα, αλλά αυτό που λένε εκεί στο Αμέρικα εκλεπτυσμένα faux hawk (ψευτομοϊκάνα με άλλα λόγια).

Τώρα που έχουν σκάσει οι χοντρές ζέστες του καλοκαιριού, μπορείς κι εσύ αν γουστάρεις πειραματισμούς στο μαλλί σου να τη δοκιμάσεις. Άλλωστε αν κάτι πάει στραβά και δε γουστάρεις μία, και αφού τα πλάγια του κεφαλιού θα είναι ξυρισμένα, μπορείς να το γυρίσεις μετά σε ένα ωραιότατο buzz cut αλά Jake Gyllenhaal.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved