Γιατί ποντάρουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στον Γιώργο Αγγελόπουλο;

Οι λόγοι που κάνουν τον Ντάνο αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο τύπος που τα έφερε όλα τούμπα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του κειμένου, μιας και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, έκανε αυτό το πράγμα ακριβώς. Ξεκίνησε το παιχνίδι ως παρίας και με το πέρασμα του χρόνου έχει αναδειχθεί όχι απλά ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τελική νίκη στο Survivor αλλά κι ως ένα από τα καλύτερα τυπάκια που λιάζονται αυτή τη στιγμή στις παραλίες του Άγιου Δομίνικου.

Η συμπαράσταση προς το πρόσωπό του από την πλειοψηφία του κόσμου είναι δεδομένη κι εμείς ποντάρουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε πως στο τέλος ο Αγγελόπουλος θα είναι εκείνος που θα γελάσει. Μια σειρά από κινήσεις του και από στοιχεία του χαρακτήρα του, έχουν στρέψει τους τηλεθεατές υπέρ του κι εμείς θα προσπαθήσουμε να τα αναλύσουμε ένα-ένα. Για πάμε...

1. Απόρριψη χωρίς μίρλα

Δεν είναι λίγο πράγμα να σε σουτάρει η ομάδα σου και να σε στέλνει στους απέναντι λίγα μόλις 24ωρα αφότου ξεκινάει το παιχνίδι κι εσύ να μην βγάζεις ούτε ίχνος μίρλας και κακίας απέναντί τους. Κάπου εκεί, η αρχική μας καχυποψία για το πρόσωπό του άρχισε να μετριάζεται. 


2. Μόνος εναντίον όλων

Και τσουπ! Με το που μπαίνει στην ομάδα των Διασήμων, ακολουθεί και δεύτερη απόρριψη. Όλοι μαζί και ο ψωριάρης μόνος του, φάση. Αλλά αυτός, εκεί, βράχος, αχαμπάριαστος. Να τσακίζει καρύδες σε μια γωνιά της παραλίας και να υπομένει τα τερτίπια της κλίκας και τις απανωτές ψηφοφορίες αποχώρησης. Μέχρι που αποχώρησε η κλίκα. Λολ ρε κλίκα. 

apox2


3. Ο εχθρός του Χανταμπάκη είναι φίλος μας

Νέτα σκέτα. Ο κόσμος συμπάθησε τον Χανταμπάκη λίγο λιγότερο από όσο μπορεί να συμπαθήσει το θύμα το βιαστή του, οπότε όταν είδε ότι σιγά-σιγά ο Αγγελό αρχίζει και ξηλώνει τον θεϊκό μανδύα με τον οποίο είχαν τυλίξει οι υποδέλοιποι των Διασήμων τον Στέλιο της καρδιά τους, δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον υποστηρίξει με φανατισμό. Ο χειρότερος όλων να ήταν, μόνο και μόνο το γεγενός ότι έμπασε τον Χανταμπάκη στο αεροπλάνο για Αθήνα, αρκούσε για να σβήσει οποιαδήποτε αμαρτία και να εγείρει τα πάθη υπέρ του προσώπου του. 

tsak

 

4. Μαχίμι του κερατά

Αυτή η βουτιά είναι ένα μόνο κομμάτι από το ψηφιδωτό μαχιμοσύνης που βγάζει ο Ντάνος όταν ξεχύνεται στην αρένα με την κόκκινη κορδέλα περασμένη στο μπράτσο, παθιασμένος αρχηγός σαν άλλος Μπουφόν. Ο τύπος είναι ο ορισμός του Πολεμιστή που κάποτε μια μάνα τον γέννησε σε μια γωνιά της Σπάρτης αλλά ο ίδιος προτιμά να λέει για λόγους μετριοφροσύνης πως είναι ένας απλός Σκιαθιώτης που μαθαίνει στον κοσμάκη πώς να δαμάζει τα κύματα. 

 

 

 

5. Γιατί έχει «ρίξει» ήδη μερικά δυνατά ονόματα

Όπως η Μελέτη και η Σκορδά (δείτε εδώ επαγγελματικό κόρτε που του κάνει), οι οποίες δυσκολεύονται να κρύψουν το θαυμασμό τους για το καμάρι της Σκιάθου ολάκερης. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό και δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του. Όχι, μπράβο του! Κατέκτησε με το σπαθί του, τη στάση του και τους μύες του, τον θαυμασμό του μισού γυναικείου πληθυσμού της χώρας και δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε γι' αυτό του το κατόρθωμα. 

ele

 

6. Γιατί είναι μετρημένος

Όσο και να γυρίζουμε το χρόνο πίσω, δυσκολευόμαστε να βρούμε μέσα σε αυτούς τους δυόμιση περίπου μήνες που μας αποχαυνώνει  μας κρατάει συντροφιά το Survivor, μισή, ΜΙΣΗ ΔΙΑΟΛΕ, μαλακία που να ξεστόμισε και να μας έκανε να ξενερώσουμε ή να κάνουμε δεύτερες σκέψεις για το ποιόν του. Μετρημένος όσο δεν πάει, βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του πριν μιλήσει. Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν και ο Αγγελόπουλος μοιάζει φανατικός λάτρης του μοτό. 

7. Απλό και τίμιο λαϊκό παιδί

Όπως μας είπε και μια ψυχή: «Ο Αγγελόπουλος είναι το νεξτ ντορ γκάι μέσα στη φωλιά των Διασήμων». Ισχύει. Ούτε κονιορδιλίκια, ούτε κομπορρημοσύνες, ούτε τίποτα. Κεφάλι κάτω κι Αγώνας-Αγώνας-Αγώνας! Πολλοί αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του τη στάση που οι ίδιοι θα κρατούσαν αν συμμετείχαν στο παιχνίδι κι αυτό είναι ένα από τα τεράστια ατού που διαθέτει ο Αγγελόπουλος, που δεν λέει να αποχωρήσει όσες φορές κι αν τον στείλουν στον τάκο.

 

8. Για όλα εκείνα τα μικρά-μικρά

Που σκάνε από το πουθενά και δείχνουν ότι το παλικάρι δεν στήνει το χαρακτήρα του μονάχα όταν οι κάμερες κεντράρουν στο πρόσωπό του. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, όταν έτρεξε να βοηθήσει τον Σπαλιάρα που σακατεύτηκε στο αγώνισμα και κυρίως στο σκηνικό με τον Χανταμπάκη που περίμενε ειρωνικά το Βασάλο προτού σηκώσει τη σημαία. Ρίξε μια ματιά στο τζιφάκι από κάτω: στην απογοήτευση που βγάζει η κίνησή του, αποδεικνύεται πως ο τύπος έχει μάθει να παίζει -και κυρίως να φέρεται- αντρίκεια. 

ezgif.com optimize 2



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved