Πόσο άλλαξες, καλό μου WWE;

Smackdown και Raw επιστρέφουν στην Ελλάδα, ωστόσο δεν θυμίζουν σε τίποτα το μακρινό 2004.

Ήταν μια είδηση που ερέθισε -όσο να 'ναι- τα αυτιά του κσομάκη: Το WWE επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση για πρώτη φορά από το 2004 –με μια μικρή εξαίρεση το 2009 που έπαιξε για λίγο στη συνδρομητική της NOVA- και έρχεται να μας θυμίσει όλες εκείνες τις βραδιές που μέναμε ξύπνιοι μέχρι τις 11 μ.μ. κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, προκειμένου να συντονιστούμε στο τότε «TV Magic».

Από τις 2 Μαρτίου λοιπόν το ΣΚΑΪ θα φέρει ένα δίωρο πρόγραμμα του WWE Raw κάθε Σάββατο στις 12 μ.μ. και την ίδια ώρα κάθε Κυριακή το αντίστοιχο επεισόδιο του WWE Smackdown. Μην περιμένεις να ακούσεις ξανά τους αγαπημένους Michael Cole, Tazz, Jerry «The King» Lawler και Jim Ross στην περιγραφή. Αυτή τη φορά η μετάδοση θα είναι ελληνική.

Περίεργο ε; Να 'σαι σίγουρος πάντως πως αυτή δεν θα είναι η μοναδική διαφορά από τότε που έχουμε να δούμε Raw ή Smackdown. Από το 2004 άλλωστε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 15 χρόνια και μέσα σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα είναι λογικό να έχουν υπάρξει ορισμένες αλλαγές. Διορθώνω: ΠΟΛΛΕΣ αλλαγές.

 

cena

 

 

Ξέχνα τους ήρωες που ήξερες

Εν έτει 2004 ξέραμε τα εξής: Θαυμάζαμε τον Eddie Guerrero και τις απάτες του, περιμέναμε το πότε ο John Cena θα κάνει το μεγάλο «μπαμ», το θα πάρει πόδι ο Brock Lesnar, τον Undertaker να κυριαρχεί σε κάθε Wrestlemania και τον Triple H να κρατάει πίσω τους Randy Orton και Batista για να διατηρήσει τον τίτλο του. Ωραία μέχρι εδώ; Ώρα για ένα refresh.

Το 2019 ο Cena έχει κατακτήσει τα πάντα και αρκείται απλώς σε guest εμφανίσεις προκειμένου να συγκεντρωθεί στις υποχρεώσεις του στο Hollywood, o Eddie Guerrero δυστυχώς έχει πεθάνει από το 2006 από υπερβολική χρήση στεροειδών, ο Undertaker επιστρέφει για… cameo εμφάνιση όταν ξεκουράζει τα γόνατά του, ενώ ο Lesnar αποτελεί πλέον τον πρωταθλητή που κανείς δεν μπορεί να κερδίσει. Πέραν αυτού ο Randy Orton συνεχίζει ακόμα τις μάχες του στο ρινγκ, ενώ ο Batista εμφανίζεται σταθερά στο… «Avengers» ως Drax the Destroyer -για τον Triple H θα κάνουμε ειδική ανάλυση παρακάτω.

Θα σου πω κάποια ονόματα τώρα: Seth Rollins, Dolph Ziggler, Drew McIntyre, Bobby Lashley, Brawn Strowman, Finn Bálor, Dean Ambrose, Daniel Bryan και A.J. Styles. Σου λένε τίποτα; Όχι ε; Απλώς σε προειδοποιώ για να μην τρομάξεις. Όλοι αυτοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτή τη στιγμή.

Τσέκαρέ τους στο παρακάτω άλμπουμ

 

 

 

Ποιος κάνει κουμάντο πλέον;

Όλοι ξέρουμε πως ο άρχοντας του μαγαζιού είναι ο Vince Kennedy McMahon. Ναι, εκείνος ο ντουκάς, με τη σπαστική φωνή και το περίεργο περπάτημα που είδε τον Donald Trump να του ξυρίζει το μαλλί στο Wrestlemania 23.

Αυτός λοιπόν ο κύριος με το κοστούμι έχοντας πατήσει πλέον τα 73 του χρόνια, έπρεπε να δώσει τη σκυτάλη σε κάποιον άλλον για να συνεχίσει το έργο που ο ίδιος ξεκίνησε. Έναν τύπο πανούργο ο οποίος δεν θα έπρεπε να επηρεαστεί από την έξαρση και τον κόσμο που πήγε με την πλευρά του UFC, ένας τύπος ο οποίος θα φέρει κάτι καινούργιο στο franchise.  Αυτός, λοιπόν, ακούει στο όνομα Paul Michael Levesque. Ο κατά κόσμον Hunter Hearst Helmsley, γνωστότερος ως Triple H. Ω ναι!

 

trip

 

Μαζί με τη σύζυγό του, Stephanie McMahon (κόρη του Vince) και τον κουμπάρο του Shane McMahon, έχουν αναλάβει το show το οποίο τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζει με τη δημοτικότητά του.

Ο Triple H μπορεί πλέον να εμφανίζεται ως μεγαλοπαράγοντας αλλά έχει τον τρόπο να προκαλεί μανούρες με τους υπόλοιπους wrestlers ενώ δεν ξεχνά να παίρνει μέρος σε αγώνες των μεγάλων event.

 

 

Η κόντρα με το UFC απαίτησε γενναίες αποφάσεις

Σε μια εποχή που ο κόσμος δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση προς τις πολεμικές τέχνες και το UFC, έπρεπε ο Triple H να «ταράξει» τα νερά. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να φέρει πίσω τον κόσμο, ακόμα και αν αυτό θα δυσαρεστούσε το κοινό ή θα απαιτούσε πολλά λεφτά από την παραγωγή.

Η αρχή έγινε φέρνοντας τον Brock Lesnar πίσω στο WWE από το UFC υπογράφοντας μαζί του ηγεμονικό συμβόλαιο, έστω και για σπάνιες εμφανίσεις. Και λίγο αργότερα έπραξε το αδιανόητο: Έβαλε τον Lesnar να αντιμετωπίσει τον Undertaker στο Wrestlemania και τον υποχρέωσε σε ήττα βάζοντας τέλος στο θρυλικό σερί νικών του. Η κυριαρχία του «νεκρού» στο WWE είχε λάβει και επίσημα τέλος.

 

 

Μόνο που οι γενναίες αποφάσεις του Triple H δεν σταμάτησαν εκεί. Έφερε για μία και μόνο σεζόν πίσω τον αήττητο παλαιστή, Bill Goldberg για να τσακωθεί με τον Lesnar, υπέγραψε τον θρυλικό Sting και πλακώθηκε μαζί του στο Wrestlemania, ενώ το τελευταίο του χτύπημα ήταν ιδιαίτερα ηχηρό: Η υπογραφή της Ronda Rowsey μετά τη φυγή της από το UFC.

 

Οι γυναίκες πλέον δεν είναι για μόστρα

Με τον ερχομό της «πιο κακιάς γυναίκας στον πλανήτη» ο ρόλος των γυναικών στo show πέρασε σε άλλο επίπεδο. Πλέον κάθε αγώνας δεν διαρκεί απλώς 3-4 λεπτά, λες και είναι cheerleaders στο μπάσκετ, αλλά κανονικός αγώνας.

Έχει κινήσεις, χτυπήματα, ίντριγκα και πολύ (μα πολύ) ξεκατίνιασμα. Πλέον για να μπει γυναίκα στο WWE δεν αρκεί να είναι γυμνασμένη, να «διπλώνει» εύκολα και να είναι όμορφη, αλλά να έχει ταλέντο και να μπορεί (θεωρητικά) να δείρει ακόμα και άντρα παλαιστή.

 

ron

 

To WWE έχει αλλάξει μεν,  όχι απαραίτητα προς το χειρότερο δε. Σίγουρα θα μας φανεί πολύ περίεργο που δεν θα βλέπουμε τον Undertaker, τον Guerrero και τον Benoit να δίνουν τις μάχες τους, ωστόσο ακόμα και έτσι υπάρχει πολύ «ψωμί» στο πρόγραμμα.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved