13 «καλόπαιδα» του NBA που έφαγαν τάπα από το νόμο

Το μεγαλύτερο airball παίχτηκε στις δικαστικές αίθουσες με αυτούς εδώ τους πρωταγωνιστές.

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: αυτοί που παρακολουθούν NBA και αυτοί που δεν παρακολουθούν. Ή τα μάτια πρήζονται από τα ξενύχτια ή δεν πρήζονται. Αυτά όμως αφορούν τα όσα συμβαίνουν στο παρκέ. Εκτός παρκέ, όμως, είτε παρακολουθείς είτε όχι, ξέρεις πως έχουν εμφανιστεί παίκτες που έχουν κάνει το δρομολόγιο «στενή»-γήπεδο πιο γρήγορα και από το coast to coast του Harden.

Όταν μιλάμε για ΝΒΑ και «κακά παιδιά», στο μυαλό μας έρχεται μία και μόνο ομάδα: Οι περίφημοι Trailblazers στις αρχές του 2000, γνωστοί και ως «Jail-Blazers». Γιατί; Επειδή κανείς (εκτός από τον Sabonis) δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο. Τους θυμάσαι;

 

 

Πέραν των παραπάνω κυρίων υπάρχουν βέβαια και άλλοι που έχουν πολλάκις απασχολήσει τις Αρχές λερώνοντας για πάντα το όνομά τους. Άλλοι τέλειωσαν καριέρα άλλοι βρίσκονται ακόμα στον «Μαγικό Κόσμο» του ΝΒΑ. Και αυτοί είναι οι εξής:

 

1. Markieff και Marcus Morris

morris

 

Η υπόθεση: Πραγματικά πού πας να μπλέξεις ρε αδερφέ, με την κυρία Morris; Ιδιαίτερα όταν είναι στον ίδιο χώρο και τα δύο παιδιά της Markieff και Marcus! Οι δίδυμοι – τότε παίκτες των Suns - πήραν χαμπάρι πως ένας τύπος φλέρταρε με μηνύματα τη μητέρα τους και είπαν να τον… επισκεφτούν! Ευτυχώς, ο τύπος την έβγαλε μόνο με μώλωπες, σκισίματα και μια σπασμένη μύτη. Και το έχουμε πει, όχι μάνες παιδιά!

Η ποινή: Χρηματική εγγύηση 500 δολαρίων έκαστος.

 

2. Greg Oden

oden

 

Η υπόθεση: Ο Greg Oden είναι ένα από τα μεγαλύτερα «What if» στην ιστορία του μπάσκετ. Οι άπειροι τραυματισμοί όμως δεν άφησαν ποτέ το νο.1 του ντραφτ του 2007 να λάμψει. Κέρδισε την προσοχή του κόσμου όμως με όσα έκανε εκτός παρκέ. Στις 7 Αυγούστου του 2014, η αστυνομία έλαβε μία κλήση από την πρώην του θηριώδους σέντερ και τη βρήκαν σε κατάσταση σοκ, άγρια χτυπημένη με το πρόσωπο μέσα στα αίματα, κλειδωμένη στη σοφίτα. Παρόλα αυτά, η ίδια στην αρχή δεν φαινόταν διατεθειμένη να αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη. Έπειτα από έρευνες των Αρχών, αποδείχθηκε ότι αυτουργός του ξυλοδαρμού ήταν ο Oden. 

Η ποινή: Τη γλίτωσε πληρώνοντας εγγύηση 10.000 δολάρια.

 

3. Allen Iverson

iverson

 

Η υπόθεση: Ο Iverson είχε μπλεξίματα με την αστυνομία από την ηλικία των 17 ετών, ωστόσο η πιο χαρακτηριστική υπόθεση ήταν το 2002, όταν απείλησε δύο άντρες στο δρόμο με όπλο για να του πουν πού είναι η γυναίκα του. Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι ο ίδιος Iverson ήταν αυτός που την είχε προηγουμένως διώξει από το σπίτι.

Η ποινή: Ο «A.I.» κατέβαλε 2000 δολάρια πρόστιμο γλιτώνοντας μπόλικες μέρες φυλακής.

 

 4. DeShawn Stevenson

stevent

 

Η υπόθεση: Καμιά φορά ένα δαχτυλίδι δεν αρκεί για να κερδίσεις την εκτίμηση του κοινού. Ο Stevenson αναδείχθηκε πρωταθλητής με τους Mavs το 2011, ωστόσο νωρίτερα έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του μετρ της αποπλάνησης. Σε ηλικία 23 ετών γνώρισε σε ένα μπαρ μια 14χρονη, τη μέθυσε, την πήγε στο ξενοδοχείο της ομάδας και έκανε συναινετικό σεξ μαζί της γνωρίζοντας την ηλικία της. Σε όποια ομάδα και να έπαιξε έκτοτε έπρεπε να ζει με το έγκλημά του.

Η ποινή:χχχ 

 

5. Jayson Williams

jayson

 

Η υπόθεση: Ο Jayson Williams, αυτός ο δυναμικός ψηλός, ο προάγγελος του Kenyon Martin στους Nets, που ποτέ δεν έκανε την καριέρα που του αναλογούσε, ώρες-ώρες είχε μερικές πολύ κακές ιδέες. Ενώ βρισκόταν με τα μέλη ενός φιλανθρωπικού συλλόγου στη λιμουζίνα του, αποφάσισε να παίξει λίγο με ένα πιστόλι που τυχαία (λες και ήταν κλεμμένος αναπτήρας) βρέθηκε πάνω του. Το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα τραυμάτισε θανάσιμα τον οδηγό της λιμουζίνας, τον Κύπριο Κώστα Χριστοφή.

Η ποινή: Το 2010 ο Williams τιμωρήθηκε με 5ετή φυλάκιση και 2,5 εκατομμύρια ως αποζημίωση. Αποφυλακίστηκε το 2012 μετά 18 μήνες.

 

6. Kobe Bryant

kobe

 

Η υπόθεση: Ένα από τα σκοτεινά «παράσημα» του «Black Mamba» είναι η κατηγορία για απόπειρα βιασμού το 2003. Ο Bryant βρισκόταν σε πολυτελές spa resort στο Κολοράντο, όταν σύμφωνα με την καταγγελία 19χρονης εργαζόμενης, της επιτέθηκε και τη βίασε στο δωμάτιό του. Μπορεί να μην καταδικάστηκε τελικά, ωστόσο η υπόθεση ήταν ικανή να καταστρέψει έστω και για λίγο την πολύ καλή του εικόνα καθώς πολλοί χορηγοί ακύρωσαν τα διαφημιστικά συμβόλαια που είχαν μαζί του.

Η Ποινή: Το «θύμα» δεν κατέθεσε ποτέ στο δικαστήριο.

 

 

7. James Worthy

worthy

 

Η υπόθεση: Ο άλλοτε σταρ των Lakers και μέλος του εξαιρετικού “showtime” μαζί με τους Magic Johnson, Abdul –Jabbar και Byron Scott ήταν στο Houston για να αντιμετωπίσει τους Rockets το Νοέμβρη του 1990. Ο Worthy σαν σωστός ΝΒΑer παλιάς κοπής ζήτησε να περάσει τo απόγευμα πριν το τζάμπολ συντροφιά με μια ιερόδουλη. Έκανε τα τηλέφωνα του, ενόχλησε τις «άκρες» του και η κοπέλα εμφανίστηκε στην πόρτα του. Ήταν όμως μυστική πράκτορας της Αστυνομίας του Houston. Οδηγήθηκε στο τμήμα και τελικά αφέθηκε ελεύθερος λίγο πριν την έναρξη του ματς. Ο λόγος για τον οποίο ο Worthy μπήκε στη στενή για κάτι που το 99% των αθλητών απολαμβάνει χωρίς παρατράγουδα έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι «άκρες» του δεν ήταν και τόσο καλές. Το πρακτορείο στο οποίο απευθύνθηκε είχε εξαρθρωθεί από την αστυνομία για διάφορες παράνομες δραστηριότητες. Για το λόγο αυτό, οι κλήσεις από μελλοντικούς ανενημέρωτους πελάτες κατέληγαν κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα, που αναλάμβανε όλα τα υπόλοιπα.

Η ποινή: O Worthy τέθηκε για ένα χρόνο υπό αστυνομική επιτήρηση, πλήρωσε πρόστιμο και 1.000 δολάρια και κλήθηκε να προσφέρει 40 ώρες σε κοινωνική εργασία.

 

8. Anthony Mason

mason

 

Η υπόθεση: Στο περιθώριο ενός φιλανθρωπικού αγώνα, ο σούπερ σταρ των ‘90s, Anthony Mason γνώρισε μαζί με έναν φίλο δύο 14χρονα κορίτσια. Αφού τα είπαν λίγο, τις οδήγησαν σε μια λιμουζίνα και, όπως κατήγγειλαν οι δύο κοπέλες, τις βίασαν. Οι ιατροδικαστές ωστόσο βρήκαν στα σώματα των κοριτσιών σημάδια από μώλωπες και ίχνη πάλης, χωρίς όμως να υπάρχει γενετικό υλικό που να συνδέει τους δύο άνδρες με την υπόθεση.

Η ποινή: Από τη στιγμή που οι φήμες έμειναν φήμες, ο Anthony τιμωρήθηκε με 400 ώρες κοινωνικής εργασίας. 

 

9. Chris Porter

porter

 

Η υπόθεση: To 2001 Chris Porter καθυστέρησε αδικαιολόγητα να εμφανιστεί τρεις μέρες στην προετοιμασία των Golden State Warriors. Το αρχικό πειθαρχικό παράπτωμα γρήγορα μετατράπηκε σε υπόθεση που απασχόλησε τις Αρχές, αφού λίγο καιρό αργότερα σε έναν τυπικό έλεγχο της τροχαίας ανακαλύφθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου ποσότητες μαριχουάνας και κοκαΐνης. Ωστόσο, αυτή δεν θα ήταν η τελευταία φορά που θα απασχολούσε την αστυνομία, καθώς το 2006 και το 2010 είχε νομικά και δικαστικά μπλεξίματα για παρόμοιες υποθέσεις.

Η ποινή: Στον Porter επιβλήθηκε πρόστιμο 1000 δολαρίων, αλλά η μεγαλύτερη ποινή ήταν ο σιωπηρός ισόβιος αποκλεισμός του από τη Λίγκα.

 

10. Sam Mack

mack

 

Η υπόθεση: Είσαι ο Sam Mack, αθλητής των Golden State και ένα ωραίο πρωινό του 2001 ξεχνιέσαι και παραβιάζεις ένα stop. Για κακή σου τύχει βλέπει την παράβασή σου ένα διερχόμενο περιπολικό και σου κάνει νόημα να σταματήσεις. Τι κάνεις; Πατάς γκάζι. Γιατί πατάς γκάζι; Διότι στο αυτοκίνητο κουβαλάς 20 τσάντες γεμάτες μαριχουάνα, άλλη μία με κοκαΐνη και 3000 δολάρια σε μετρητά. Σε κυνηγάνε και εν τέλει αναγκάζεσαι να παραδοθείς στο σπίτι σου.

Η ποινή: Τελικώς ο Mack τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο και απαλλάχθηκε από αυστηρότερες καταδίκες που θα έφταναν έως και τα τρία χρόνια φυλάκισης.

 

11. Lance Stephenson

lance stephenson

 

Η υπόθεση: Θυμάσαι τον Edward Norton στο «American History X»; Ε, ο Stephenson θέλησε να τον μιμηθεί. Όχι την υιοθέτηση του ναζισμού, αλλά στη συμπεριφορά απέναντι στην κοπέλα. Μετά από έναν τους καυγά, την χτύπησε άσχημα και την έριξε από τις σκάλες. Επειδή το θέαμα του άρεσε, συνέχισε κλοτσώντας τη στο κεφάλι.

Η ποινή: Κατηγορήθηκε για σωματική επίθεση αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε ποτέ.

 

12. Michael Beasley

beasley



Η υπόθεση: Οι φετινοί Lakers έχουν την τιμητική τους. Ο συμπαίκτης του Lance Stephenson, Michael Beasley (no. 2 του draft εκείνης τoy 2008) έχει απασχολήσει πολλές φορές τον νόμο, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη.  

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2008, παραμονές ενός αγώνα σε ξενοδοχείο που διέμεναν οι Heat χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς και όλοι οι παίκτες μαζί με τον Beasley έτρεξαν εκτός ξενοδοχείου. Όχι όμως και οι Chalmers και Arthur. Όταν πήγε η αστυνομία στο δωμάτιο που βρίσκονταν εντόπισαν μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και δύο γυναίκες. Μία σημείωση όμως. Το δωμάτιο ήταν του Beasley!

Παρότι ο νεαρός τότε φόργουορντ έδειξε θετικός να βοηθήσει στην έρευνα δείχνοντας ότι δεν είχε σχέση με το συμβάν, λίγες βδομάδες αργότερα παραδέχτηκε ότι για όλα έφταιγε εκείνος!

Η ποινή: Πλήρωσε 50.000 δολάρια για να μείνει ελεύθερος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved