intime Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο άνθρωπος που έκανε MVP έναν ολόκληρο λαό

Ο Greek Freak κλείνει σήμερα τα 25 και θυμηθήκαμε τις 25 καλύτερες -αγωνιστικές και μη- στιγμές του.

Εδώ και λίγα χρόνια μία είναι η ιαχή που σκεπάζει το «Fiserv Forum» των Milwaukee Bucks. «M-V-P, M-V-P…». Και πώς να γίνει αλλιώς; Όταν στις τάξεις σου έχεις τον απόλυτο σταρ του NBA, έναν τύπο που πήρε την ομάδα από το μηδέν, την έχει εξελίξει σε ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος ενώ ταυτόχρονα έχει δώσει αέρα ανανέωσης στην παγωμένη πόλη του Milwaukee, δεν μπορείς παρά να του υποκλιθείς.

Το όνομά αυτού, Γιάννης Αντετοκούνμπο. O τύπος που σήμερα (6/12) κλείνει τα 25 του χρόνια και συνεχίζει να αναζητά τα μπασκετικά του όρια, αυτός που εδώ και εφτά περίπου χρόνια έχει καταντήσει την υπόθεση «Συμμετοχή σε Top 10» σε παιχνιδάκι, καθώς προκαλεί εντύπωση το να ΜΗΝ δίνει το παρών κάθε φορά που αγωνίζεται. Άδικα βγήκε άλλωστε MVP;

 

 

Πέραν αυτού όμως ο Giannis χαρίζει highlights και εκτός παρκέ. Το χαμόγελο και η απλότητά του σε συνδυασμό με την καλοσύνη και πάνω από όλα σεβασμό που δείχνει προς τον συνάνθρωπο και την πατρίδα που δεν τον γέννησε αλλά τον ξεπροβόδισε μέχρι να ζήσει το απόλυτο όνειρο, είναι από μόνα τους γεγονότα που δεν περνούν απαρατήρητα.

Ένας συντάκτης τον είδε φέτος από κοντά και η εμπειρία του ήταν μοναδική.

Ένας μεγάλος παίκτης δεν μπορεί να μην είναι πάνω από όλα μεγάλος άνθρωπος. Κάτι που φροντίζει να μας το υπενθυμίζει ο ίδιος με τις πράξεις του, τις οποίες συγκεντρώσαμε στο παρακάτω άλμπουμ:

 

Και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο η αναγνώριση δεν αργεί να έρθει. Ολόκληρος Μάτζικ Τζόνσον τιμωρήθηκε πέρσι από το ΝΒΑ  -παραβίασε εσωτερικό κανόνα- επειδή δήλωνε «μαγεμένος» από την απόδοση του Έλληνα παίκτη. Αρκετά όμως με τα λόγια, καιρός να μιλήσουν οι εικόνες.

Στα 7 highlights της εξωγηπεδικής του ζωής, προσθέτουμε και άλλα 18 από την μπασκετική του δράση, προκειμένου να συνθέσουμε το εορταστικό 24άρι.

25 κεράκια, 25 highlights, λοιπόν και από τα 18 που ακολουθούν, καλείσαι να ψηφίσεις το καλύτερο. Χρόνια πολλά MVP!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved