Bρέθηκε η καλύτερη δουλειά στον κόσμο: Αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ Μονακό!

Όσο γράφω, εσείς στέλνετε βιογραφικά μήπως και καβατζώσετε τη θέση του Βαντίρ Βαλισίεβ.

Ξεχάστε εκείνες τις ντεμέκ «καλύτερες δουλειές στον κόσμο», σε εκείνο το φάρο που κάθεσαι μόνος σου στη μέση του πουθενά και παρατηρείς το κύμα να παφλάζει ή κάτι άλλα που σε πληρώνουν να κοιμάσαι ή να τρως ή να αυνανίζεσαι ή οτιδήποτε άλλο. Δεν λέω, καλά όλα τα παραπάνω και καλοπληρωμένα και με καλές συνθήκες εργασίας (κάνοντας το απόλυτο τίποτα) και με καλά λεφτά και το βάζεις μετά και περήφανα στο βιογραφικό σου: «Πιστοποιητικό Μαραθώνιου Αυνανισμού για το Καλό της Επιστήμης» και είσαι ένας Περήφανος Μαλάκας και με τη βούλα. Αλλά όλα τα παραπάνω ωχριούν μπροστά στην Πραγματικά Καλύτερη Δουλειά του Κόσμου με διαφορά – τα Football Leaks έχουν το καλό το ρεπορτάζ.

 

 ExhaustedConsciousGoose small

 


Τόπος: Πριγκιπάτο του Μονακό. Οργανική θέση: Αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Monaco FC. Ετήσιος μισθός: 1.250.000 ευρώ. Καλά ως εδώ; Πολύ καλά θα λέγαμε. Είσαι ο Βαντίρ Βαλισίεβ, ο Αντιπρόεδρος της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Πίνεις την καφεδάρα σου κάθε πρωί στο Μονακό, λες «καλημέρα» με τον Αλβέρτο, κάνεις έναν περίπατο στα γραφικά σοκάκια (λέμε τώρα), κατεβαίνεις μέχρι τη μαρίνα να δεις πώς είναι το καϊκι σου (ξαναλέμε τώρα), πίνεις τις ποτάρες στου στο «Τζίμιζ», βλέπεις Φόρμουλα 1, παίζεις στο καζίνο, ΔΕΝ φορολογείσαι φυσικά και πας και στο «Λουί Ντε» και βλέπεις μπαλάρα. Ζωάρα. Κι αν βαρεθείς, λες και του συντρόφου Ριμπολόβλιεφ «ρε Ρίμπο, μου δίνεις τα κλειδιά από τον "Σκορπιό", να πάω να κάνω κανένα μπανάκι, γιατί βαρέθηκα το Σαν Τροπέ;» Και σιγά μην πει «όχι» ο σύντροφος Ριμπολόβλιεφ, σου δίνει τα κλειδιά, «μόνο να ποτίσεις τους φίκους και πετάξου μια μέχρι το Νυδρί να πάρεις αντικουνουπικό, θα σε ρημάξουν τα αναθεματισμένα».

 

Τα ωραία πράγματα όμως δεν σταματούν εδώ...

Διότι καλός ο μισθός του 1,25 εκατομμυρίου, τα μπένεφιτς, η ζωάρα, η χλιδή, αλλά ακόμα καλύτερο το ντιλ που έκανε ο Αντιπρόεδρας με τον Πρόεδρα: 10% προμήθεια από κάθε πώληση παίκτη. Και δεν λες τη Μονακό μαγαζί που δεν πουλάει ή πουλάει με το σταγονόμετρο, ας είναι καλά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που εκτόξευσε την ομάδα και την αξία των παικτών, πήρε το πρωτάθλημα, την έβαλε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι έφτιαξε μια ωραιότατη υπεραξία για μια ντουζίνα παίκτες. Ο Αντιπρόεδρας λοιπόν τσέπωσε τη σεζόν 2015-2016, 5,6 εκατομμύρια ευρώ – δεν είχαμε σκίσει τότε από πωλήσεις, «μόνο» 56 μύρια είχαμε πάρει. Και την επόμενη χρονιά, έβαλε στην τσέπα 5,4 εκατομμύρια ευρώ. «Δεν βγαίνω μάνα μου!», φώναξε απελπισμένος μπαίνοντας στο γραφείο του Ριμπολόβλιεφ, κλαίγοντας γοερά. «Κλέφτης θα γίνω; Κοτζάμ Αντιπρόεδρος να βγάζω 5 και 6 εκατομμύρια το χρόνο; Πώς θα ταϊσω τα παιδάκια μου; Πώς θα βάλω πετρέλαιο στην τράτα να πάω για ψάρεμα να βγάλω μεροκάματο; Πώς θα πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας και τον ΕΝΦΙΑ; Να γίνω ζητιάνος στα γεράματα;»

 

2n3jt7

 

Ο Ριμπολόβλιεφ «έσπασε»… Φώναξε τον Ζαρντίμ στο γραφείο του και του είπε «δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά πούλα. Πούλα καλά, πούλα ακριβά, πούλα ή τον πούλο. Δεν θα αφήσω εγώ στο δρόμο το δικό μου άνθρωπο, να πουλάει χαρτομάντηλα στα φανάρια για να μπορέσει να πάρει δυο πούρα». Κι ο Ζαρντίμ πούλησε. Τον Εμπαπέ 180 εκατομμύρια. Τον Μπακαγιόκο για 45. Τον Μεντί για 47,5. Το Μπερνάρντο Σίλβα για 50. Και κάπως έτσι ο Βασιλίεβ, με 30+ εκατομμύρια προμήθεια, σταμάτησε να ζει μέσα στην ανέχεια. Σταμάτησε να παρακαλάει τη σπιτονοικοκυρά για πίστωση και το μπακάλη για βερεσέδια. Πήρε τον κυρ-Στέφανο και του παρήγγειλε 10 φέτες ζαμπόν και δυο μπουκάλια κρασί, από το χύμα το καλό – θα το κάψουμε κυρ Στέφανε! Πήρε δεύτερο βρακί. Πλήρωσε τη ΔΕΗ και του ξανασύνδεσαν το ρεύμα, βάζοντας στο ντουλάπι τα κεριά που του κράταγαν συντροφιά τόσους μήνες. Φούλαρε το τεπόζιτο του «Ντεσεβό» με το οποίο κυκλοφορεί και στο μαγερειό «Τα 3 Αδέλφια του Μόντε Κάρλο» επιτέλους πήρε κάτι διαφορετικό από μακαρόνια με σάλτσα και φασολάδα, τα πιο φτηνά στον κατάλογο. Μπράβο στη Μονακό. Μπράβο στο μέγα φιλάνθρωπο Ριμπολόβλιεφ, μπράβο στον ανθρωπιστή Ζαρντίμ. Κι αν τυχόν βαρεθεί ο Αντιπρόεδρος και θέλει να σαλπάρει για άλλες πολιτείες, σφυρίξτε να στείλουμε κανένα βιογραφικό, έτσι;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved