Σαν το κέρμα στον ζητιάνο κάτι αξίζω παραπάνω

Αναβάλετε την πρεμιέρα Ρέμου και Βέρτη! Ο Ροναλντίνιο δεν μπορεί να έρθει – δεν έχει ούτε διαβατήριο, ούτε φράγκο τσακιστό.

Την Παρασκευή ανοίγει ο Βέρτης και ο Ρέμος. Και θα είναι όλοι εκεί: αθλητές, επιχειρηματίες, μοντέλα, πολιτικοί, βετεράνοι πρωτοτράπεζοι που έχουν δώσει μάχη για το καλό το τραπέζι το «καλτσάτο», πάσης φύσεως σελέμπριτις.

Θα σκίσουν την καρδιά τους στα δυο και θα πάνε είτε στον έναν, είτε στον άλλον την Παρασκευή – το Σάββατο θα πάνε εκεί που δεν πήγαν την Παρασκευή, αλλά η «αταξία» τους θα έχει καταγραφεί. Εν πάσει περιπτώσει, οι «απιστίες» που θα γίνουν την Παρασκευή στο Βέρτη ή το Ρέμο δεν είναι το θέμα μας εδώ πέρα. Ούτε ποιοι θα πάνε.

Αλλά ο ένας και μοναδικός που σίγουρα δεν θα πάει.

 

PA 38882324 1024x717

 

Διότι υπό Κ.Σ. (Κανονικές Συνθήκες), ο Ρονάλντο Ντε Ασίς Μορείρα, ο λατρεμένος Ροναλντίνιο, θα ήταν στο πρώτο τραπέζι είτε του ενός, ή του άλλου. Είτε και των δυο, αφού είναι πολύ πιθανόν να πηγαινοερχόταν όλο το βράδυ από το ένα μαγαζί στο άλλο. Αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσει: δεν έχει ούτε διαβατήριο, ούτε λεφτά στην τράπεζα – τουλάχιστον στη βραζιλιάνικη τράπεζα. Με 6 ευρώ έμεινε ο δόλιος… Εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες!

Δεν έχουν περάσει και πολλές μέρες από αυτό: «Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους». Ήταν του Ροναλντίνιο. Ήταν στο twitter. Ήταν υπέρ του Ζαϊρ Μπολσονάρο. Ήταν κάτι που ενόχλησε απεριόριστα τη Μπαρτσελόνα, που σκέφτεται να τον παύσει από πρέσβη της ομάδας στη Νότια Αμερική – Μπαρτσελόνα και Μπολσονάρο δεν έχουν τίποτα κοινό πέραν από το αρχικό «Μπ».

Ο Μπολσονάρο τελικά επικράτησε στις εκλογές της Βραζιλίας. Και θα έλεγε κανείς ότι αυτοί που τον στήριξαν ανοιχτά, θα κάθονταν «εκ δεξιών του» τρόπον τινά.

 

Αμ δε…

Ο Ροναλντίνιο και ο αδελφός του (και μάνατζέρ του) κατηγορούνται πως προχώρησαν σε κατασκευή έργων σε μια περιοχή που ήταν προστατευόμενη για περιβαλλοντικούς λόγους. Κι αμέσως του αφαιρέθηκε το διαβατήριο – αυτό που λέμε «απαγόρευση εξόδου από τη χώρα». Στον «Ρόνι» και στον αδελφό του, έχει επιβληθεί από το 2015 πρόστιμο της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, οπότε οι αρχές είπαν να κάνουν μια βόλτα μέχρι το λογαριασμό του, να εισπράξουν τα χρήματα. Σου λένε «Ροναλντίνιο είσαι, θα κολυμπάει στα εκατομμύρια ο λογαριασμός σου, ούτε πού θα καταλάβεις ότι πήραμε 2 ψωροεκατομμύρια». Και τι βρήκαν μέσα; Το αστρονομικό ποσό των 6 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι θα «τραβάνε» 6 ευρώ το μήνα, περίπου σε 333.333 μήνες ή αλλιώς σε 27.778 χρόνια, οι αφοι Ροναλντίνιο θα έχουν ξεχρεώσει το βραζιλιάνικο κράτος.

 

ronaldinho 600 1

 

Κάποιος κακόβουλος, κάποιος εμπαθής, κάποιος απαίσιος άνθρωπος θα έλεγε ότι ΙΣΩΣ, ΙΣΩΣ λέμε, ο Ροναλντίνιο έχει το «μπικικίνι» εκτός Βραζιλίας. Για κάποιο λόγο μου έρχεται στο μυαλό η Ελβετία. Ή τα Κέιμαν. Ή κάποια μέρη που αποκαλούνται «φορολογικοί παράδεισοι».

Αλλά μπα. Αποκλείεται.

Ξέρετε τι πιστεύω εγώ; Ότι του τα φάγανε τα λεφτά του παιδιού μας κι έμεινε στον άσο. Ούτε διαβατήριο δεν έχει πια, για να σηκωθεί να πάει μετανάστης σε μια άλλη χώρα, να πλένει (ή να σπάει) πιάτα, ένας αρτίστας γκασταμπάιτερ, ένας ζωντανός θρύλος που ζήτησε λίγη χαρά, λίγη διασκέδαση, λίγη Μύκονο, λίγο Ρέμο και Βέρτη για να πνίξει τον πόνο του, για να ξεχάσει τα βάσανά του…

 

 

Στηρίζουμε «Ρόνι», αγαπάμε «Ρόνι», μαζεύουμε χρήματα για τον «Ρόνι». Για να του επιστρέψουμε λίγη από τη χαρά που μας χάρισε όταν έπαιζε μπάλα. Για μια «Πέλφε» στο Βέρτη και το Ρέμο, για ένα πανέρι λουλούδια, για ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά – ακόμα κι αν πρέπει να αποφύγει το λογαριασμό με μια περίτεχνη ντρίπλα. Χαλάλι του. Τον αγαπάμε όπως και να’χει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved