InTime Αν δεν είχαμε Μάνταλους, θα έπρεπε να τους εφεύρουμε…

Αν βρεις το βολικό φταίχτη, με κάποιον μαγικό τρόπο όλοι οι άλλοι «βγαίνουν λάδι»…

Κακός ο Μάνταλος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καμία αντίρρηση. Κακοί βέβαια οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ και κατώτεροι των προσδοκιών και των απαιτήσεων για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, αλλά κακός ο Μάνταλος. Κακός βέβαια και ο Ουζουνίδης σε αυτό το ματς, τον «διάβασε» και τον «κλείδωσε» ο Δώνης και με την 11άδα του και με τις αλλαγές του, αλλά κακός ο Μάνταλος. Διότι είναι ο αρχηγός της ομάδας και περιμένουμε πολλά απ’ αυτόν και δεν παίζει καλά τον τελευταίο καιρό, έχει και πολλά νεύρα και πρέπει να τον αφήσει ο προπονητής επιτέλους στον πάγκο. Βέβαια έλειπε και ο Μπακασέτας, οπότε λίγο δύσκολο να αφήσεις εκτός και το Μάνταλο κι αν τον άφηνε εκτός ο κόουτς θα αναρωτιόντουσαν όλοι «μα τρελός είναι; Δεν έβαλε το Μάνταλο;;;», αλλά κακός ο Μάνταλος. Και βολικός: τα ρίχνεις όλα στο Μάνταλο και καθαρίζεις!

 

Βολικοί γενικά οι Μάνταλοι στις ομάδες

Είτε λέγονται Φετφατζίδης, είτε Βύντρα, είτε Παντελής Καφές, είτε Τζαβέλας, είτε Καρνέζης, είτε Κλωναρίδης, είτε Πουρσανίδης, είτε μιλάμε για συλλόγους, είτε για Εθνικές ομάδες: πάντα χρειάζονται οι Μάνταλοι, τα εξιλαστήρια θύματα, αυτοί που φταίνε πάντα και για τα πάντα, ώστε να βγαίνουν «λάδι» όλοι οι άλλοι – οι συμπαίκτες τους, οι προπονητές, οι διοικήσεις γι’ αυτά που έκαναν και γι’ αυτά που δεν έκαναν, γι’ αυτούς που πήραν και γι’ αυτούς που δεν πήραν. Τα ρίχνεις όλα στους Μάνταλους και καθαρίζεις, «αδειάζεις», πας στο σπίτι σου ήρεμος μετά το ματς και κοιμάσαι σαν το πουλάκι. Διότι τώρα, το ξέρεις το κόλπο: στο επόμενο ματς, στην πρώτη λάθος πάσα, στο πρώτο αποτυχημένο κοντρόλ, στο σουτ που θα φύγει μακριά από την αντίπαλη εστία, θα αρχίσεις τις κατάρες και τα αναθέματα. Είναι εύκολο, είναι αγχολυτικό, είναι λυτρωτικό. Για όλους, πλην των Μάνταλων.

Διότι οι Μάνταλοι, θα παίζουν κουβαλώντας στα πόδια τους βαρίδια που ζυγίζουν 100 κιλά. Και θα πρέπει σε κάθε αγώνα να αποδεικνύουν 10 φορές περισσότερο από κάθε άλλον ότι καλώς φοράνε τη συγκεκριμένη φανέλα, καλώς φέρουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καλώς υπέγραψαν πρόσφατα συμβόλαιο με τις τάδε ή τις δείνα απολαβές – όλο αυτό είναι ένα φορτίο δυσβάσταχτο. Διότι οι Μάνταλοι, δεν έχουν πλέον δικαίωμα να έχουν «μια κακή μέρα στη δουλειά». Δεν τους συγχωρείται ένα «ανθρώπινο λάθος». Και «οφείλουν» κάθε πέναλτι και φάουλ από καλή θέση να βρίσκουν δίχτυα, κάθε κόρνερ να βρίσκει κεφάλι συμπαίκτη με χειρουργική ακρίβεια.

 

 

Επιπλέον οι – κάθε λογής – Μάνταλοι, θα κουβαλάνε και μια απόφαση που δεν είναι δική τους, αλλά με κάποιον τρόπο έχουν αυτοί το φταίξιμο: «μα είναι δυνατόν να μας έδιναν οι Άγγλοι 7 μύρια το καλοκαίρι για το Μάνταλο και να μην τον δώσουμε;» Προσοχή, μιλάμε για ένα καλοκαίρι όπου βρήκε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια μετά από τόσα χρόνια, όπου είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και όπου ήδη είχε χάσει τον Βράνιες, τον Αραούχο, τον Λάζαρο, τον Γιόχανσον. «Άντεχε» τότε η ΑΕΚ να χάσει και τον αρχηγό της; Τι θα έλεγαν οι φίλοι της τότε, ακόμα κι αν με τα 7 εκατομμύρια του Μάνταλου ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφερνε δυο παιχταράδες; Θα σας πω εγώ: «ξεπούλημα», «διάλυση», «καβούρια», «λευκή πετσέτα», «μας κοροϊδεύουν» και άλλα συναφή. Οι ίδιοι άνθρωποι που τότε έλεγαν «μην τολμήσετε να πουλήσετε τον αρχηγό», σήμερα βρίζουν τον αρχηγό και λένε «γιατί δεν τον πουλήσαμε;»

Βγάλε άκρη…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved