Ο Γενάρης είναι κοντά αλλά και τόσο μακριά

Οι «μεταγραφές αεροδρομίου» που δεν έγιναν, η «μεταγραφή πούλμαν» που έγινε και η διοίκηση της ΑΕΚ που αδίκησε την ομάδα.

Το πούλμαν που αγόρασε η ΑΕΚ από τη Ντόρτμουντ, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για πολλές ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό και θα το πάρκαραν μπροστά από την εστία τους – όχι όμως για την ΑΕΚ: η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, κατέβηκε να παίξει μπάλα και όχι να «πουλμανάρει», παρά τις απουσίες πριν το ματς και κατά τη διάρκειά του. Κάποια «κατάρα» προφανώς κυνηγάει το Μαρίνο Ουζουνίδη και δεν τον αφήνει να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί στη δουλειά του, με ένα σωρό βάσανα και δυσκολίες να του χτυπάνε την πόρτα κάθε τρεις και λίγο στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό παλιότερα, στην ΑΕΚ τώρα.

Έχει γίνει πολύς χαβαλές για το πούλμαν και πολύ ξεσάλωμα στα social media για την αγορά του πούλμαν. Αν το δούμε πέρα και πάνω από την πλάκα, είναι μια κίνηση σημαντική για μια ομάδα που «ήρθε», που «μεγάλωσε» τα τελευταία χρόνια, που πήρε πρωτάθλημα, που παίζει Τσάμπιονς Λιγκ, που φτιάχνει γήπεδο και έχει κάνει τις πρόσφατες ταλαιπώριες να μοιάζουν με μακρινό, κακό όνειρο. Από την άλλη μεριά όμως, η αγορά του πούλμαν, που δείχνει πόσο επαγγελματικά κινήθηκε η ομάδα, φανερώνει ταυτόχρονα πόσο αδίκησε η ίδια η διοίκηση την ομάδα στις καλοκαιρινές μεταγραφές: η ΑΕΚ είχε ανάγκη κι από αγωνιστικά «πούλμαν» ενόψει πρωταθλήματος, κυπέλλου και Τσάμπιονς Λιγκ. Και η έλλειψή τους, μπορεί να «μακιγιαρίστηκε» με το τελικό 1-1, κάποιες από τις πληγές μπορεί να επουλωθούν στη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά προφανώς αν ο Φετφατζίδης είχε κάνει το 1-2 στο τέλος θα κάναμε μια εντελώς διαφορετική κουβέντα.

 

1992358

 

Η ΑΕΚ κατέβηκε στο ντέρμπι χωρίς Μάνταλο, Οικονόμου, Πόνσε και Άλεφ, χωρίς Λόπες φυσικά που θα λείψει καιρό και έχασε στη διάρκεια του ματς Κλωναρίδη και Γαλανόπουλο. Η ΑΕΚ των τριών διοργανώσεων και των υψηλών προσδοκιών, βρέθηκε αναγκασμένη να παίζει με το Μοράν στον άξονα (η αμέσως επόμενη λύση ήταν ο Αϊντάρεβιτς…) και τον Γιακουμάκη στην επίθεση, με παίκτες δηλαδή που έχουν να παίξουν πολύ καιρό και δεν υπολογίζονται ιδιαίτερα. Ο Σιμόες σφίγγει τα δόντια και παίζει το ένα ματς πίσω από το άλλο, εμφανώς καταπονημένος και ξεκάθαρα ντεφορμέ, ο Μπογέ μπήκε διότι δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος παρότι είναι φανερά ανέτοιμος, ο «γυάλινος» Τσόσιτς έχει βαφτιστεί «πασπαρτού» και υπολογίζεται και ως κεντρικός αμυντικός και ως αμυντικός χαφ και ο ποιοτικός Τσιγκρίνσκι είναι γνωστό ότι σπάνια καταφέρνει να βγάλει συνεχόμενα ματς χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Με αυτά κι αυτά η ομάδα στάθηκε όρθια, διότι πίστεψε ότι μπορεί να το «γυρίσει», όπως το είχε πιστέψει και με τη Μπενφίκα πριν λίγες μέρες και παραλίγο να το κάνει, διότι έχει έναν προπονητή που δεν τα παρατάει και κάποιους παίκτες που γυαλίζει το μάτι τους στα δύσκολα και δεν θολώνει. Αλλά ακόμα κι έτσι, εξακολουθεί να αδικείται απ’ όσα μεταγραφικά έγιναν το καλοκαίρι και κυρίως απ’ όσα δεν έγιναν – της άξιζε καλύτερη αντιμετώπιση και μεγαλύτερη βοήθεια.   

Ο Γενάρης είναι κοντά αλλά είναι και μακριά, τέλος πάντων είναι ο μήνας που μπορούν να διορθωθούν λάθη και αστοχίες του καλοκαιριού και να βρεθούν κάποιες λύσεις – αρκεί να είναι ποιοτικότερες του Μοράν, που θυμίζω πως είχε έρθει τον προηγούμενο Γενάρη. Αρκεί επίσης να μην έχουν αυγατίσει ως τότε τα προβλήματα της ομάδας, διότι ο Χουλτ για παράδειγμα είναι το μοναδικό αριστερό μπακ που έχει απομείνει, ο Σιμόες με το Γαλανόπουλο πρέπει να πάρουν ανάσες, ο Μπακασέτας με τον Μπακάκη επίσης – δεν έχει περιθώριο ο Ουζουνίδης να τους αφήσει να «χαλάσουν» από υπερβολική χρήση.

 

1992263

 

Υ.Γ. Θα έπρεπε όχι απλά να ντρέπεστε, αλλά και να διώκεστε ποινικά (όπως συμβαίνει στο εξωτερικό σε αντίστοιχες περιπτώσεις) εσείς που τα «χώνετε» με τον πιο χυδαίο τρόπο στο Φετφατζίδη για τη χαμένη ευκαιρία στο τέλος του ματς. Είστε η ίδια κατηγορία ανθρώπων (;) που «ευχόσασταν» χιαστούς και «καλοκαιρινό ζώδιο» στον Κλωναρίδη όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό κι έχασε τα άχαστα στο «Κύζειο» παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είστε οι ίδιοι που αποθεώνετε και απαξιώνετε με την ίδια ευκολία, μέσα σε ένα λεπτό, όποιον βάλει ή χάσει ένα γκολ. Πιθανότατα να είστε και οι ίδιοι που αποκαλέσατε κάποτε τον Φετφατζίδη «νέο Μέσι» επειδή έκανε δυο ντρίπλες και δυο «ποδιές», αλλά τώρα έγινε «άχρηστος και να σηκωθεί να φύγει ο άμπαλος μυρωδιάς». Αν κάνει καιρό να ξανασηκώσει κεφάλι ή δεν τα καταφέρει ποτέ, μπορείτε να αισθανθείτε περήφανοι: η «αγάπη» σας θα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved