Το σημαντικότερο λάβαρο όλων

Σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονται όλοι εκεί για τον «κύριο Παύλο» που δεν «έφυγε» ποτέ…

Σήμερα είναι μια ημέρα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά όλων των ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό – και όχι μόνο των φίλων του Παναθηναϊκού. Διότι πέρα από οπαδικές αντιπαλότητες, κερδισμένα και χαμένα παιχνίδια και τίτλους που πήγαν από δω ή από κει, ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε «υπερκομματικός»: στάθηκε πάνω από ομάδες, αγάπησε τα «πράσινα», σεβάστηκε τα «κόκκινα» και κατάφερε κάτι πολύ σπάνιο στη χώρα που ζούμε – να κάνει φίλους και όχι εχθρούς.

Το πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», έχει κάπου στην άκρη το μπασκετικό κομμάτι, τα τέσσερα παιχνίδια, την παρουσίαση της νέας φανέλας και την πρώτη γεύση από τον φετινό Παναθηναϊκό. Σε πρώτο πλάνο έχει την αγάπη και τη συγκίνηση, έχει την αιωνιότητα και τον απεριόριστο σεβασμό για έναν άνθρωπο, που μαζί με την οικογένειά του, αγάπησαν τον Παναθηναϊκό ολόψυχα και ανιδιοτελώς. Έδωσαν και δίνουν τα πάντα, χωρίς να ζητούν τίποτα πίσω. Κέρδισαν το σεβασμό χωρίς να τον απαιτήσουν ή να τον «αγοράσουν». Έφεραν και φέρνουν επιτυχίες, τις οποίες μοιράστηκαν και μοιράζονται με τον κόσμο χωρίς να τις παίρνουν σπίτι τους. Το λάβαρο με την μορφή του «κυρίου Παύλου», από σήμερα το βράδυ, θα βρίσκεται για πάντα στην οροφή του ΟΑΚΑ. Κι αυτό, είναι το σημαντικότερο λάβαρο που θα υπάρξει ποτέ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, πέρα και πάνω από κάθε Ευρωλίγκα, πρωτάθλημα ή κύπελλο. Για να μπορεί ο «κύριος Παύλος» από εκεί ψηλά, να καμαρώνει τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό και να χειροκροτεί κάθε καλάθι, να πανηγυρίζει σε κάθε νίκη και να στηρίζει μετά από κάθε αναποδιά. 

 

Θα είναι εκεί όλοι απόψε

Με σεβασμό, αγάπη και απέραντη εκτίμηση για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, την οικογένειά του και την κληρονομιά που αφήνει, για να τιμήσουν τη μνήμη του και να «υποσχεθούν» ότι δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού, άνθρωποι με τους οποίους οι σχέσεις της οικογένειας είχαν περάσει από φουρτούνες τα τελευταία χρόνια – είπαμε, ένα από τα μοναδικά χαρίσματα του Παύλου Γιαννακόπουλου, ήταν να κάνει φίλους και όχι εχθρούς και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά σε μια τέτοια βραδιά: οι διαφορές θα μπουν στην άκρη, οι παρεξηγήσεις θα ξεχαστούν, ο θυμός θα εξατμιστεί, όπως ακριβώς θα ήθελε ο «κύριος Παύλος», να τους βλέπει όλους αγαπημένους και μονοιασμένους. Όπως ακριβώς αξίζει σε μια Οικογένεια όπως είναι ο Παναθηναϊκός, όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε οικογένεια, που μπορεί να περνάει εντάσεις, τσακωμούς, αντιπαραθέσεις, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για φαγητό και θα είναι αγαπημένοι.

Αν απόψε το βράδυ, όσοι είστε εκεί, νιώσετε το κλειστό του ΟΑΚΑ να σείεται, να ξέρετε ότι δεν είναι από τον «Ξενοφώντα», τους δυνατούς αέρηδες και την κακοκαιρία. Απόψε, το γήπεδο ολόκληρο, οι άνθρωποι και τα ντουβάρια, οι συγγενείς και οι φίλοι της ομάδας, Έλληνες και ξένοι, φίλοι και γνωστοί, θα δακρύσουν και θα συγκινηθούν, θα χειροκροτήσουν και θα θυμηθούν ωραίες ιστορίες και μεγάλες στιγμές και θα φύγουν κάποια στιγμή αργά το βράδυ, άδειοι και γεμάτοι ταυτόχρονα. Άδειοι, διότι ο «κύριος Παύλος» δεν θα ξανακαθίσει ποτέ στη θέση του στην κερκίδα, αλλά και γεμάτοι από τα συναισθήματα που θα τους πλημμυρίσουν και το λάβαρο εκεί ψηλά, σαν μια εικόνα Αγίου, που θα βρίσκεται εκεί για να φυλάει την ομάδα και να φωτίζει τις καρδιές της οικογένειάς του και των χιλιάδων «παιδιών του» που πάνε στο γήπεδο. Θα είναι μια πραγματικά σπουδαία βραδιά αυτή η Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved