Άσε μας ρε φίλε!

Αυτά τα κάνει ο Ζλάταν και πριν από 20 χρόνια, πάλι ο Ζλάταν.

Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς είναι ο πιο ξιπασμένος και αλαζόνας τύπος, με ένα «εγώ» μεγαλύτερο κι από τη μύτη του ή αν είναι ένα τεράστιο τρολ, που έχει βρει τον τρόπο να ασχολούνται όλοι με την πάρτη του όχι μόνο με αυτά που κάνει στο γήπεδο αλλά και με αυτά που λέει. Πάνω που λέω «μπα, αποκλείεται, ο τύπος κάνει την πλάκα του αλλά πρέπει να είναι και γαμώ τα άτομα», επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ βλακείας και απρέπειας όπως συνέβη λίγο πριν το Μουντιάλ, όπου προσπάθησε να «χωθεί» στην αποστολή της Σουηδίας με τον πιο χυδαίο τρόπο κι έφαγε «πόρτα». Και σκέφτομαι «τελικά ο τύπος είναι όντως νούμερο!».

10252972 16x9 2150x1210

Τι νούμερο όμως είναι; Ο ίδιος πιστεύει πως είναι το νυν και αεί νούμερο 1 του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πιστεύει πως είναι ο καλύτερος, συμπεριφέρεται ως ο καλύτερος, μιλάει ανάλογα (συνήθως σε τρίτο πρόσωπο όταν μιλάει για τον εαυτό του, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από «Κρίση Μεγαλείου» και «Σύνδρομο Βοναπαρτισμού»). Πάντα του φταίνε οι άλλοι όταν κάτι δεν πάει καλά, ο ίδιος τα κάνει όλα τέλεια, φταίνε οι προπονητές που δεν τον χρησιμοποίησαν όπως έπρεπε, που δεν έχτισαν την ομάδα πάνω του. Κι αν έπρεπε να βάλω στοίχημα, θα έβαζα το σπίτι μου ότι κάπου έχει ένα δωμάτιο όπου παίζει βελάκια και πάνω στον στόχο έχει καρφιτσωμένη μια φωτογραφία του Πεπ Γκουαρδιόλα – τον έχει «στολίσει» κατά καιρούς με τα χειρότερα λόγια και ποτέ του δεν χώνεψε ότι ο Πεπ επέλεξε να πορευτεί με σημείο αναφοράς της «Μπάρτσα» τον Μέσι κι όχι εκείνον…

Σε αυτό το κομμάτι, δεν θα ασχοληθούμε με νούμερα, γκολ, ασίστ, συμμετοχές, striking rate και άλλα παρόμοια – στην περίπτωση του Ζλάταν δεν έχουν και πολλή σημασία. Θα σταθούμε μόνο στο νούμερο 500 γκολ του Ζλάταν στην καριέρα του. Στα 37 του. Στο MLS.

Διότι ήταν ΑΥΤΟ:

 

Γκολ καράτε

Πώς του ήρθε να κάνει ΑΥΤΟ το πράγμα όταν είδε τη μπάλα να έρχεται; Πολύ πιθανόν όπως είχε σκεφτεί να κάνει ΑΥΤΟ το ψαλιδάκι 25 μέτρα μακριά από την εστία των δόλιων των Άγγλων.

 

 

Γκολ ψαλιδάκι

Ή όπως αποφάσισε να βάλει ΑΥΤΟ το γκολ, όχι απέναντι σε κανέναν «κουμπαρά», αλλά στον Τζίτζι τον Μπουφόν, ο οποίος μάλιστα ήταν στα ντουζένια του.

 

 

Γκολ Νο 500

Το πρόβλημα όταν αρχίσεις να ψάχνεις γκολ του Ζλάταν, είναι ότι παρασύρεσαι κι αρχίζεις και χαζεύεις βιντεάκια με τις ώρες, πολύ απλά διότι το ένα γκολ είναι καλύτερο από το άλλο κι έχει ο μπαγάσας και τεράστια ποικιλία στην εκτέλεση: φωτοβολίδες έξω από την περιοχή, τακουνάκια, ψαλιδάκια, λόμπες, «σας-περνάω-όλους-για-πλάκα», στο «γάμα», στο «δέλτα», στο «έψιλον», τη στέλνει όπου θέλει. Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας, στο νούμερο 500 της καριέρας του. Αυτό το αδιανόητο πράγμα που έκανε. Την εναέρια περιστροφή και εκτέλεση, σαν «χορευτικό» από αγώνα πολεμικών τεχνών. Πολύ πιθανό διότι ο Ζλάταν ασχολείται και με τις πολεμικές τέχνες (μαύρη ζώνη στο τάε-κβον-ντο) και έχει κινήσεις και ανοίγματα που «κανονικά» δεν έχουν οι ποδοσφαιριστές. Η συγκεκριμένη κίνηση, όπως μου αποκάλυψε ο γκραν-μάστερ του Γουίνγκ Τσουν, ο Τζετ Λι της Γλυφάδας, ο Ζαν-Κλοντ Βιτάμ του Πηλίου, ο Κώστας Χρήστου, λέγεται «ανέσο πακορομακί». Ρισπέκτ Κώστα Χρήστου.

 

 

Κι αν δεν χορτάσατε, πάρτε και λίγο ποδοσφαιρικό οξυγόνο ακόμα:

Γκολ καλύτερα



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved