Σε άλλα νέα έπεσαν επικά μπουνίδια μεταξύ Κανέλο και Γκολόβκιν

Αυτή τη φορά είχαμε νικητή.

Ήταν ένας αγώνας από αυτούς που περίμενε όλος ο πλανήτης. Μπορεί οι δύο πυγμάχοι να μην είναι το ίδιο εμπορικοί όσο ο Mayweather ή ο McGregor, ωστόσο δεν χωρά αμφιβολία ότι η αναμέτρησή τους ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένα σπουδαίο ματς. Σίγουρα πολύ παραπάνω από την κόντρα των δύο προαναφερθέντων.

Canelo Alvarez και Gennady Golovkin, τα δύο μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας Middleweight και της παγκόσμιας πυγμαχίας έμενε να διασταυρώσουν για δεύτερη φορά τα ξίφη τους μετά την ισοπαλία της 16ης Σεπτεμβρίου 2017 και το κοινό αποζημιώθηκε στο έπακρο. Η μεγάλή ρεβάνς ήταν πλέον γεγονός.

Οι δύο τιτάνες μπήκαν, τις έπαιξαν για 12 γύρους και το αποτέλεσμα κρίθηκε για μία ακόμα φορά στις λεπτομέρειες και στο τελευταίο καμπανάκι.

 

 

Ο ένας κριτής έδειξε ξανά ισοπαλία, ωστόσο οι άλλοι δύο έβγαλαν νικητή και νέο παγκόσμιο πρωταθλητή τον Canelo Alvarez με 115-113 στα σημεία. Ο Μεξικανός πλέον είχε κάνει το απίστευτο. Νίκησε τον καλύτερο και από σήμερα στρογγυλοκάθεται στο θρόνο του.

Η ήττα αυτή είχε διπλό αντίκτυπο για τον Καζάκο, Golovkin καθώς δεν έχασε απλώς τον τίτλο του μετά από 8 χρόνια, αλλά κυρίως έφυγε για πρώτη φορά από ρινγκ με σκυμμένο το κεφάλι. Ήταν η πρώτη ήττα της καριέρας του.

Στα 36 του χρόνια μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα πολλοί θα παρατούσαν το άθλημα, ωστόσο ελπίδα μας είναι ότι η ήττα αυτή θα του δώσει ένα νέο κίνητρο για να επανέλθει καλύτερος.

Και πού ξέρεις, ίσως και να έχουμε και τρίτο αγώνα ανάμεσα στο επικό ζευγάρι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved