Ο 18χρονος Ζίον Ουίλιαμσον εκτοξεύεται και δεν αστειεύεται

Λεμπρόν και σία, τον νου σας!

Το μπάσκετ που κάποτε ξέραμε ως το άθλημα των ψηλών σχεδόν τείνει να εξαληφθεί. Στη νέα και πιο γρήγορη εκδοχή του κουμάντο κάνουν πλέον οι κοντοί και το ΝΒΑ είναι η ξεκάθαρη απόδειξη (βλ. Γουέστμπρουκ και Χάρντεν). Υπάρχει βέβαια και η ξεχωριστή κατηγορία «κοντοί στη θέση, ψηλοί στο ύψος» όπως ο Λεμπρόν, ο Ντουράντ και ο Αντετοκούνμπο αλλά ακόμα και αυτά τα θηρία παίζουν μακριά από το καλάθι.

Στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ η φάση είναι διαφορετική. Τα «θηρία» παίζουν κοντά στο καλάθι, καθώς ακόμα δεν έχουν σχηματιστεί τα περισσότερα κορμιά. Υπάρχει όμως και μια σημαντική εξαίρεση.

Και για αυτή την εξαίρεση σου είχαμε γράψει όταν ακόμα πήγαινε σχολείο.

Πρόκειται για τον πιτσιρικά φαινόμενο που έκανε ντεμπούτο φέτος στο Duke. Τον μικρό τυπά που δεν είχε αντίπαλο στο σχολείο και το ίδιο δείχνει και στο NCAA. Το νέο μεγάλο αστέρι των ΗΠΑ, Ζίον Ουίλιαμσον. Στο παιχνίδι απέναντι στο McGil ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε. 

 

 

Ο ύψους 2.01 cm γκαρντ και 129 κιλών δείχνει από τα πρώτα κιόλας παιχνίδι με το κολέγιο πως το NCΑΑ θα είναι περίπατος για εκείνον. Ποιος μπορεί να τον ματσάρει άλλωστε με τέτοιο άλμα και προσόντα; Στο κολεγιακό σίγουρα όχι. Στο ΝΒΑ; Θα δείξει...

Τσέκαρε βιντεάκι και σκέψου σε ένα χρόνο από τώρα τις συζητήσεις που θα γίνονται για αυτόν στο ντραφτ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved