Έλα, αηδία καταντήσατε...

Η «Big Three» του Golden State απέναντι στον LeBron, ξανά και ξανά και ΞΑΝΑ...

Μεγάλο βάσανο οι Τελικοί Περιφέρειας... Μας κράτησαν ακλόνητο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή, τα μεγάλα φαβορί έδειχναν να είναι εκτός φόρμας και ταυτόχρονα μια ανάσα από το να πάνε σπίτι τους. Εκεί όμως που όλοι μας πιστέψαμε πως θα δούμε κάτι διαφορετικό από το κλασικό εικονογραφημένο Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers στους Τελικούς του ΝΒΑ, ήρθαν τα Game 7 και όλα γκρεμίστηκαν μπήκαν ξανά στη θέση τους.

Για τέταρτη σερί σεζόν, ίδιες ομάδες, ίδιες συνθήκες, ίδιοι παίκτες. Από τη μία η «Big Three» των Curry-Durant-Thompson απέναντι στον διαστημικό LeBron James. Σοκαριστικό ε; Από εκεί που το ΝΒΑ χαρακτηριζόταν για το απρόβλεπτο και το «Where Amazing Happens» πλέον θυμίζει περισσότερο το ανέκδοτο με τον Έλληνα, τον Ιταλό και τον Πόντιο όταν τους πιάνουν οι ζουλού και τους λένε: «Μα καλά, πάλι εσείς»;

curry

 

 

Τι είδαμε;

Η αλήθεια είναι ότι φέτος φτάσαμε ένα βήμα πριν αλλάξουμε παραστάσεις. Rockets και Celtics δεν έβαλαν απλώς δύσκολα στους περσινούς φιναλίστ, αλλά τους έκαναν να δουν το χάρο με τα μάτια, πείθοντας ταυτόχρονα όλους εμάς πως είχε φτάσει η ώρα για την εκθρόνιση. Τα κρίσιμα παιχνίδια άλλωστε γίνονταν σε Χιούστον και Βοστώνη αντίστοιχα.

Τελικά ο LeBron αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να χάσει κρίσιμο παιχνίδι. Οι Celtics έπαιξαν καλά, με ενθουσιασμό και σκληρά όπως συνηθίζουν, αλλά φάνηκε πως όταν η μπάλα «έκαιγε» δεν είχαν καθαρό μυαλό. Η κορώνα βρίσκεται ακόμα στο κεφάλι του «Βασιλιά» και ο James με μία ακόμα αρχοντική εμφάνιση θα διεκδικήσει το τέταρτο δαχτυλίδι της καριέρας του. Ενδεχομένως αν οι δυο σταρ της ομάδας, Irving και Hayward (ή έστω ένας από τους δύο) δεν ήταν τραυματίες, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Αυτό, όμως, δεν θα το μάθουμε ποτέ.

 

Το Houston, από την άλλη, είχαμε ένα παραπάνω λόγο να το πιστεύουμε. Μετά το διπλό μέσα στο Golden State στο Game 4 και το προβάδισμα με 3-2 στο επικό Game 5 ρόκαρε το ΝΒΑ δείχνοντας έτοιμο για την υπέρβαση. Μία ο τραυματισμός όμως του Chris Paul, μία το... εξωπραγματικό 0/27 σερί τρίποντα στον τελευταίο αγώνα, αλλά και η αφύπνιση της «Big Three» στα σημεία που έπρεπε, ουσιαστικά καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Το μπάσκετ είναι το πιο δίκαιο άθλημα, αντικειμενικά οι καλύτεροι πέρασαν, ωστόσο Rockets και Celtics έδωσαν άλλο ενδιαφέρον στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, έστω και αν τελικά οι διαφορές από τους Warriors και Cavs κάνουν «μπαμ» από μακριά.

 

 

Και τώρα τι;

Πάμε τώρα στη μεγάλη μάχη που θα ξεκινήσει την πρώτη μέρα του Ιουνίου. Warriors-Cavaliers κλασικά όπως και πέρσι, πρόπερσι και αντιπρόπερσι, με αφετηρία το Golden State και την Oracle Arena. Ένα ζευγάρι που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε, μια σειρά που (δυστυχώς) λόγω των κοινών συντελεστών δεν δείχνει να έχει κάτι παραπάνω να μας δείξει. Τη σεζόν 2015-16 περιμέναμε πώς και πώς να δούμε το τι θα έκανε ο LeBron με τους συμπαίκτες του υγιείς (Irving-Love) απέναντι (τότε) στους Curry-Thompson. Μια χρονιά αργότερα όμως μπήκε και ο Durant στην εξίσωση και οι Τελικοί εξελίχθηκαν σε περίπατο.

Φέτος τι; Θα είναι σαν να βλέπουμε τους Τελικούς του 2014-15, τότε που ο «Βασιλιάς» έπαιζε μόνος απέναντι στους «Splash Brothers». Και αυτό είναι το χειρότερο. Σε ένα ζευγάρι που κάθε χρόνο το βλέπεις στην κορυφή ξέρεις σχεδόν σίγουρα ποιος θα είναι ο νικητής.

R3eF

 

Καλός ο LeBron, κάνει πράγματα και θαύματα φέτος, θέλει να αποχωρήσει(;) από τους Cavs με δαχτυλίδι αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει ακατόρθωτο απέναντι στους «Πολεμιστές». Οι τύποι ξέρουν τη συνταγή. Έχουν βάθος σε κάθε θέση, η «Big Three» τους ξέρει πώς να κάνει τη δουλειά και ξεκινούν με μεγάλη αβάντα τη σειρά των Τελικών.

Το Warriors-Cavaliers θα μπορούσε άνετα να εξελιχθεί στο αντίστοιχο Celtics-Lakers της σύγχρονης εποχής. Μόνο που έχει μια σημαντική διαφορά. Τότε δεν ήξερες από ποιον να το περιμένεις. Μία ο Magic, μία ο Bird και πάμε πάλι. Υπάρχει κανείς αυτή τη στιγμή που να πιστεύει πραγματικά ότι αυτοί οι Cavaliers, οι οποίοι απέκλεισαν τους τίμιους μεν αλλά πολύ κατώτερους από τους Warriors, Celtics με την ψυχή στο στόμα, θα αποτελέσουν εμπόδιο για το repeat των περσινών πρωταθλητών;

Ακόμα και εγώ, ένας αντι-Λεμπρονικός, δηλώνω φέτος αντι-Warriors, μήπως και προκύψει λίγο σασπένς παραπάνω. Θέλω να δω το «βασιλιά» να το σηκώνει εκεί μέσα. Ή έστω να τους δυσκολεύει. Έλα όμως που τα «θέλω» συνήθως δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved