5 ομάδες στις οποίες θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του ο Μπουφόν

Ο Ιταλός κίπερ φεύγει από τη Γιούβε και ο Χρήστος Κάβουρας εκτελεί χρέη μάνατζερ.

Τζίτζι ήταν και πάει. Ο τεράστιος παίκτης, το είδωλο, ο κάτι παραπάνω από σπουδαίος τερματοφύλακας, δεν θα βρίσκεται από του χρόνου κάτω από γνώριμα γκολπόστ. Μπορεί να ξαναπαίξει στο Ντέλε Άλπι, ωστόσο αυτή τη φορά θα έρθει ως φιλοξενούμενος. Η φανέλα με το «1» των «μπιανκονέρι» δεν θα είναι πια δική του, αλλά στο μυαλό μας θα είναι πάντα ο Νο1 της Γιουβέντους.

 

 

Πλέον αποχωρεί και κανείς δεν ξέρει ακόμα που θα βρίσκεται του χρόνου. Κάτι πήρε το αυτί μου ότι πλησιάζει στην Παρί Σεν Ζερμέν, ελπίζω πάντως ότι είναι ψέμα. Διότι εκεί θα αντιμετωπίζεται ως τερματοφύλακας μόνο και όχι σαν μύθος, και στην πρώτη στραβή θα του ορμήσουν όλοι σαν τα κοκκόρια. 

Μην τα πολυλογώ, τα έβαλα κάτω κι έκατσα κι έκανα εικόνα τον σπουδαίο Ιταλό με άλλη φανέλα. Και όχι μόνο με μία, αλλά με τέσσερις. Συν μία μικρή σφήνα από τον Μπάμπη Κόλλια. Σύνολο, πέντε. Τσεκάρετε: 

 

1. Πίσω στην Πάρμα

 

buffonparma

 

Είναι η ομάδα στην οποία γαλουχήθηκε. Εκεί που τον είδαμε για πρώτη φορά να πιάνει τα άπιαστα. Παρέα με τους Κρέσπο, Καναβάρο, Κιέζα Φιόρε, Βανόλι, Βερόν και… Μαλεζάνι, εκεί όπου σήκωσε τον πρώτο και μοναδικό ευρωπαϊκό του τίτλο. Το Κύπελλο UEFA της σεζόν 1999 απέναντι στη Μαρσέιγ.

Μετά από τόσα χρόνια στη Γιούβε είναι δύσκολο πράγμα να τον φανταστείς με άλλη φανέλα. Ωστόσο δεν θα ήταν άσχημο να γυρνούσε έστω και για μια σεζόν στην πρώτη του αγάπη. Μπορεί  τα σαλόνια του Champions League και του Campionato, να απέχουν από Serie B άπειρα τσιγάρα δρόμο, αλλά ειλικρινά τώρα. Θα υπήρχε καλύτερος επίλογος από αυτόν;

 

 

2. Στο Άνφιλντ μπας και στρώσει η Λίβερπουλ

 

buffonliverpool

 

Είμαι φίλος της Άρσεναλ και σίγουρα θα εκστασιαζόμουν αν  μάθαινα πως έρχεται στο Έμιρεϊτς.  Ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι τον χρειάζομαι όσο κανείς. Διότι αν υπάρχει μία αγγλική ομάδα αυτή τη στιγμή που να τον έχει τόσο μεγάλη ανάγκη, αυτή είναι ξεκάθαρα η Λίβερπουλ. Τόσα χρόνια τη βλέπεις και τη λυπάται το μάτι σου.

Από το 2005 παραχόρτασαν Πέπε Ρέινα εκεί στο Άνφιλντ και παρότι αρχικά τρελάθηκαν με τον Μινιολέ βλέποντάς τον να πιάνει πέναλτι στο ντεμπούτο του, μετά από λίγο συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Βέλγο. Φέτος τον έβγαλε από τη μέση ο δόλιος ο Κλοπ, αλλά από πίσω δυστυχώς είχε Κάριους. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Τζίζι έχεις 10 χρόνια μπάλας τουλάχιστον ακόμα στο Άνφιλντ. Πήγαινε και δεν θα χάσεις.

 

 

3. Τζίτζι ζούμε στη Super League να σε δούμε

 

warda

 

Είναι γεγονός. Ο Τζίτζι φημολογείται ότι έχει πει το «ναι» σε μεγάλη ελληνική ομάδα και όλοι αναζητούν περαιτέρω λεπτομέρειες. Η είδηση έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ντύθηκε στα «ασπρόμαυρα», το «Βενιζέλος» έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες, ερυθρόλευκα – ΜΑΤ - κιτρινόμαυρα και άπαντες περιμένουν σε ποιον θα κάτσει η μπίλια.

Πάνω στο χαμό ωστόσο ένα tweet-ανακοίνωση από το γήπεδο του Περιστερίου δείχνει τον πρόεδρο του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό, αγκαλιά με τον Μπουφόν να πίνουν τσίπουρα και να γιορτάζουν τη νέα τους συνεργασία. Μετά από λίγο ανακοινώνεται η απόκτηση των δικαιωμάτων του Ουαρντά από τον ΠΑΟΚ και το Περιστέρι παίρνει φωτιά. Ομάδα-φόβος πλέον ο Ατρόμητος στο γήπεδο, δίδυμο-τρόμος οι Μπουφονουαρντάδες για κάθε γυναίκα που κυκλοφορεί στα πέριξ της πλατείας Μπουρναζίου.

 

 

4. «Τζίτζι έχεις κλήση από MLS»

 

zlata

 

Είναι βέβαιο ότι στα χέρια του έχει φτάσει ήδη μεγάλη πρόταση από το MLS. Ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε τον σούπερ-Τζίτζι στην ομάδα του. Ο Ιταλός πουλάει σαν παίκτης, αλλά κυρίως σαν icon. Το αμερικάνικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι ακριβώς το μέρος για να παίξει χαλαρή μπαλίτσα και να κάνει τη ζωούλα του από τη στιγμή που το πήρε απόφαση να μην κυνηγήσει για τελευταία φορά το Champions League.

Επιλογές υπάρχουν, αλλά δύο ξεχωρίζουν. O Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στους Λος Άντζελες Γκάλαξι βλέπει με πολύ καλό μάτι το reunion με τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Γιούβε, όμως για κακή του τύχη το μεγάλο ατού βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Ποιο είναι αυτό; Ο Αντρέα Πίρλο. Φαντάσου χαμούλης που θα γίνει με τους δύο πυλώνες της «σκουάντρα ατζούρα» στο Μεγάλο Μήλο. 

 

 

5. Ο Μπάμπης Κόλλιας δεν βλέπει την ώρα να τον δει «παρτενοπέι»

 

GianluigiBuffonSSCNapolivJuventusFCeQMThAi52jml

 

Τόσα χρόνια τον έβλεπα να μου στερεί πρωταθλήματα. Τόσο καιρό έπιανε τα άπιαστα και μέναμε με τη… χαρά στο χέρι. Άσε που με Ρέινα στο τέρμα δεν πάμε πουθενά, σαν τη Λίβερπουλ ένα πράγμα. Καλά το κατάλαβες, είμαι Νάπολι και όσο τον έβλεπα στην απέναντι πλευρά τον σιχαινόμουν. Μόνο που τώρα ευκαιρία είναι να φτιάξει την εικόνα του.

Τζίτζι θεέ, σε περιμένω στη Νάπολι, να α-Ναπολί-σουμε (σόρι) λίγο τα παλιά και να πανηγυρίσουμε παρέα τα καινούργια που θα μου φέρεις. Στην τελική, θα είσαι η καλύτερη απάντηση στον Ιγκουαΐν. Έλα και ας μην παίξεις ποτέ. Σε όλα τα ματς εκτός από ένα. Στο παιχνίδι μέσα στο Ντέλε Άλπι απέναντι στον Αργεντινό Ιούδα. Μόνο και μόνο για να τον νικήσεις από το σημείο του πέναλτι. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved