Έσκασαν οι υποψηφιότητες του ΝΒΑ και ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση

Αν δίναμε αύριο τα βραβεία θα τα έπαιρναν αυτές οι τυπάρες.

Καλώς τους και ας άργησαν. Την ώρα που παρακολουθούμε τους Τελικούς με κομμένη την ανάσα, το ΝΒΑ επιτέλους ανακοίνωσε τους υποψήφιους για τα βραβεία της σεζόν. Λίγο-πολύ τα ονόματα ήταν γνωστά.

Για τον τίτλο του MVP: James Harden (Rockets), LeBron James (Cavaliers), Anthony Davis (Pelicans)
Rookie της χρονιάς: Donovan Mitchell (Utah Jazz), Ben Simmons (76ers), Jayson Tatum (Celtics)
Πιο Βελτιωμένος Παίκτης: Victor Oladipo (Pacers), Clint Capela (Rockets), Spencer Dinwiddie (Nets)
Αμυντικός της χρονιάς: Anthony Davis (Pelicans), Rudy Gobert (Jazz), Joel Embiid (76ers).
Καλύτερος Έκτος Παίκτης: Eric Gordon (Rockets), Lou Williams (Clippers), Fred VanVleet (Raptors)
Προπονητής της χρονιάς: Dwane Casey (Raptors), Quin Snyder (Jazz), Brad Stevens (Celtics)

Σε κάθε κατηγορία τα φαβορί κάνουν «μπαμ», χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο ότι δεν θα έχουμε ντέρμπι για την τελική κατάταξη. Το Ratpack ρίχνει μια ματιά στη σεζόν που έκαναν οι 3 υποψήφιοι της κάθε κατηγορίας και διαλέγει τον κορυφαίο. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

 

Αμυντικός της Χρονιάς

 

Και οι τρεις είναι ογκόλιθοι, τα αποκαλούμενα σκιάχτρα της ρακέτας. Οι ομάδες τους θα έμπαζαν πίσω αν δεν είχαν αυτούς για να «τρομάζουν» τον κάθε θρασύτατο που τολμούσε να κάνει διείσδυση. Η κόντρα είναι τεράστια, ωστόσο επιλογή μας είναι ο Anthony Davis.

Ο μονόφρυδος τα κάνει όλα για τους Pelicans. Άμυνα-επίθεση-ηγεσία. Σε τέτοιο σημείο που κανείς δεν πήρε πρέφα τον τραυματισμό του Cousins μέσα στη σεζόν, κυρίως επειδή ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά το All-Star Game. Μάζευε άπειρα «σκουπίδια» (11.1 ανά παιχνίδι στη Regular Season, που στα Playoffs έγιναν 13.4) ενώ μοίραζε και 2.3 «φιστίκια». Κερδίζει στα σημεία τους αντιπάλους του, κυρίως επειδή είναι το Α και το Ω της ομάδας του.

 

Καλύτερος Έκτος Παίκτης

 

Τίμιος ο Fred VanVleet, εξαιρετικός και ο Eric Gordon, αλλά χρονιά σαν του Lou Williams δεν έκαναν. Για τον δεύτερο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν είχε μπροστά του τους Harden και Paul, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ο γκαρντ των Clippers έκανε «μαγική» χρονιά.

22.6 πόντοι, 5.3 ασίστα σε 32 λεπτά συμμετοχής αντιστοιχούν σε στατιστικά βασικού παίκτη και όχι αναπληρωματικού. Το Βραβείο θα το είχε στο τσεπάκι του αν είχε οδηγήσει την ομάδα του στα Playoffs.

 

Rookie της Σεζόν

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @nbatv στις

 

Και οι τρεις το αξίζουν για διαφορετικό λόγο. Ο μεν Donovan Mitchel πήγε σε μια ομάδα που κανείς δεν υπολόγιζε, έγινε ο ηγέτης της στα 21 του, και πλέον όλοι τη (τον) σέβονται. Ο Jason Tatum από την άλλη ήξερε ότι πίσω από τους Gordon Hayward και Jaylen Brown θα είχε λίγο χρόνο, αλλά ο τραυματισμός του πρώτου τον ανάγκασε να ανέβει γρηγορότερα επίπεδο από ότι έπρεπε. Ο μικρός έδειξε ότι δεν μασάει, είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα ματς και αυτή τη στιγμή είναι από τους βασικούς λόγους που το κενό τον Irving-Hayward δεν φαίνεται καθόλου.

Ωστόσο για κακή τους τύχη έπεσαν πάνω στο νέο μεγάλο project του ΝΒΑ. Ο Ben Simmons μπήκε φέτος με φόρα στη λίγκα, δημιούργησε μια εκρηκτική τριάδα παρέα με τους Dario Saric και Joel Embiid και έδειξε ότι ο τραυματισμός που δεν τον άφησε πέρσι να παίξει λεπτό (έσπασε το πόδι του) ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Βλέπει γήπεδο σε επίπεδο Rondo, έχει σωματότυπο που όσο περνά ο καιρός και δυναμώνει θα είναι αδύνατον να τον κόψει κάποιος, και οι ηγετικές του ικανότητες βγάζουν μάτι. Μπορεί να μην διαθέτει καλό σουτ (ακόμα) όσο οι άλλοι δύο, αλλά κανείς άλλος rookie στην ιστορία δεν είχε το τριπλ-νταμπλ στο τσεπάκι όσο αυτός.

 

Πιο Βελτιωμένος Παίκτης

 

Δεν χωρά αμφισβήτηση. Από ένας απλός παίκτης, χαμένος στο πλάι του Westbrook, ο Victor Oladipo μετακόμισε στην Indiana και την κράτησε στην επιφάνεια. Για την ακρίβεια δεν την κράτησε μόνο, αλλά την έκανε κάτι πολύ καλύτερο από τα χρόνια του Paul George.

Φορώντας τη φανέλα των «Ινδιάνων» ο μικροσκοπικός αλλά θαυματουργός παικταράς, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έγινε All-Star και από τους 15.9 πόντους που πετύχαινε τη σεζόν 2016-17 εκτοξεύτηκε φέτος στους 23.1. Αν δεν έπεφτε πάνω στον καλύτερο LeBron στα PlayOffs ενδεχομένως να συνέχιζε ακόμα η πορεία του στην Post Season.

Μπορεί ο Capela να έκανε την αγωνιστική του έκρηξη στους Rockets, μπορεί ο Spencer Dinwiddie να ήταν από τα μοναδικά θετικά στη μετριότητα των Nets, αλλά αυτά που έκανε ο Oladipo δεν τα βλέπουν ούτε με «κιάλι».  

 

Προπονητής της Χρονιάς

 

Και εδώ το ντέρμπι της τριάδας αναμένεται σκληρό. Αλλά ακόμα και έτσι θα παιχτεί ανάμεσα σε δύο. Στον Quin Snyder και τον Brad Stevens. Τον ήρωα που έσωσε την ομάδα της Salt Lake City απέναντι στον «μάγο» που ξέρει να χειρίζεται ιδιαίτερες καταστάσεις.

Να μας συμπαθάτε, καλός και χρυσός ο Snyder αλλά έχει φτάσει η ώρα για τον Stevens να ανέβει στο θρόνο του. Διότι είναι ένας τύπος που ξέρει να βγάζει το 100% από οποιονδήποτε έχει στο ρόστερ του. Η σεζόν ξεκίνησε με τον τραυματισμό του ενός αστέρα της ομάδας, Gordon Hayward και έκλεισε με τον τραυματισμό του Kyrie Irving. Θα έλεγε κανείς πως με τα δύο αυτά σοκ οι Celtics απλώς θα κατάφερναν να περάσουν με δυσκολία (όπως και έγινε) τους Bucks του Αντετοκούνμπο και μετά θα γίνονταν εύκολη λεία για τους υπόλοιπους.

Οι Celtics ωστόσο του Stevens δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα. Έχουν κορμό και ο ένας παίζει για τον άλλον. Με τον νεαρό Tatum να παίζει σαν φτασμένος παίκτης, τον Rozier να γίνεται η αποκάλυψη των Playoffs και τους Smart και Brown να ανεβάζουν στροφές την κατάλληλη στιγμή, οι «Κέλτες» απέχουν δύο νίκες απέναντι στους Cavs του LeBron. Και όλα αυτά είναι έργο Stevens.

Επιτέλους ας του δώσει κάποιος αυτό που του αξίζει.

 

MVP της σεζόν

 

Δεν γίνεται αλλιώς. Αν δεν το πάρει και φέτος τότε πότε (ποτέ). Από τη σκιά των Durant και Westbrook εξελίχθηκε σε φονικό όπλο των Rockets, και κάθε χρόνο τα «στάζει» με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Φέτος ωστόσο απογειώθηκε. Σκόραρε κατά μέσο όρο 30.4 πόντους μοιράζοντας 8.8 ασίστ και οι Rockets τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική περίοδο μετά από πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα μοιάζουν αρκετά δύσκολα απέναντι στην τριάδα των Curry-Durant-Thompson (το σκορ είναι στο 1-1) ωστόσο αν υπάρχει ένας που να σταθεί εμπόδιο στους «Πολεμιστές» αυτός είναι ο «μούσιας». Φέτος είναι η χρονιά του, και ακόμα και αν αποκλειστεί από τους πιο πλήρεις αντιπάλους του, το τρόπαιο θα πάει στα χέρια του. Του αξίζει. 

Αναμονή λοιπόν. Στις 25 Ιουνίου τα αποτελέσματα.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved