Ο 17χρονος γκολκίπερ που τάπωσε όλους τους ασέβαστους του ποδοσφαίρου

Παράδειγμα για μυριάδες μιμήσεις ο Ιρλανδός.

Είναι από τα σφυρίγματα τα οποία δεν τα δίνεις. Ακόμα και αν ξέρεις καλά πως γίνεται η παράβαση, είναι σε τέτοιο χρονικό σημείο και ενδεχομένως να γίνονται άπειρες παρόμοιες που κάνεις τα στραβά μάτια. Παρόλα αυτά ο διαιτητής του προημιτελικού Ολλανδία-Ιρλανδία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 εξάντλησε την αυστηρότητά του.

Ο αγώνας στην κανονική διάρκεια έληξε 1-1 και οι δυο ομάδες αφού δεν σκόραραν ούτε στην παράταση, οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Με το σκορ στο 4-4 ο τερματοφύλακας της Ολλανδίας αποκρούει το πέναλτι και η ομάδα του έχει τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ο γκολκίπερ των Ιρλανδών, Corcoran όμως έχει άλλη άποψη. Αποκρούει το πέναλτι και κρατάει την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ή έτσι νομίζει.

 

animation

 

Εκείνη τη στιγμή όμως της χαράς και της ανατροπής του σκηνικού ο διαιτητής αποφασίζει να παίξει το ρόλο του. Σφυρίζει επανάληψη της εκτέλεσης και δείχνει κίτρινη κάρτα στον νεαρό πορτιέρε, καθώς έχει κλέψει ελάχιστα βήματα πριν την εκτέλεση του αντιπάλου του. Η κίτρινη μάλιστα έγινε κόκκινη, καθώς είχε ήδη μία κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το σοκ ήταν διπλό για τον νεαρό τερματοφύλακα, ο οποίος από εκεί που πανηγύριζε σαν τρελός είδε τον διαιτητή να του στερεί την απόκρουση, ενώ σε περίπτωση που γινόταν το θαύμα (πλέον) της πρόκρισης θα έπρεπε να δει τον ημιτελικό από τον πάγκο.

Για την ιστορία στην επανάληψη του πέναλτι ο Ολλανδός νίκησε τον ποδοσφαιριστή της Ιρλανδίας που έκατσε στο τέρμα δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

 

1500377

 

Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί στη χώρα μας θα είχε γίνει πανικός. Ο ίδιος ο Corcoran θα περίμενε κανείς ότι κατά τις δηλώσεις του θα καταφερθεί εναντίον του διαιτητή. Όμως…

«Είναι ώρα να αποδεχτούμε την αλήθεια όσο σκληρή και αν ήταν. Η απόφαση ήταν σωστή και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά», είπε ο ανερχόμενος ποδοσφαιριστής για να ολοκληρώσει λέγοντας:

«Παίζουμε για το παιχνίδι, όχι για τη στιγμή», δείχνοντας στον κόσμο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται το παιχνίδι. Τέτοιοι παίκτες είναι που ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο. Κλωνοποιήστε τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved