Ένας αντι-Λεμπρονικός σκύβει μπροστά από τον «Βασιλιά»

Ιερόσυλος μεν, ειλικρινής δε, ο Χρήστος Κάβουρας.

Κάνει πράγματα και θαύματα. Όχι μόνο φέτος, γενικά από τότε που μπήκε στο ΝΒΑ. Στην τρέχουσα Post Season είναι κυριολεκτικά μια ομάδα μόνος του και δικαίως έχει προκαλέσει τον θαυμασμό όλων. Ακόμα και των αντι-LeBronικών.

Γιατί ναι, τα παραπάνω λόγια θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί από φαν του LeBron James, αλλά δεν. Εδώ και χρόνια, κυρίως από τότε που μετακόμισε στο Miami για να εξασφαλίσει πως θα πάρει τίτλο, δηλώνω με τα μπούνια αντι-LeBron. 

 

Έχουμε και λέμε:

Διότι μου τη σπάει αυτή η σύγκριση με τον Jordan. Ο «Μιχαλάκης» είναι ένας, έχει 6 στα 6 σε τελικούς την ώρα που ο James έχει 3 στα 8 και τολμά να σκέφτεται ότι μπορεί να τον φτάσει.

Διότι είμαι από αυτούς που μου τη σπάει το ύφος του. Αυτό το βλέμμα που μόλις σου έχει βάλει μια καλαθάρα, κάρφωμα ή σουτάρα και κοιτά όχι μόνο τον αντίπαλο αλλά όλο το γήπεδο, σαν να λέει ζλατανικά: «είμαι ο καλύτερος, ποιοι είστε εσείς;».

 

giphy

 

Διότι μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι όταν έφτιαξε τη superteam των Miami Heat για να πάρει το δαχτυλίδι που του έλειπε. Και πες με κομπλεξικό, παρότι δεν είμαι Mavericks ή San Antonio, πανηγύρισα με την ψυχή μου όταν τον κέρδισαν Nowitzki και Leonard το 2011 και το 2014 αντίστοιχα.

Διότι είχα αρχίσει να τον βλέπω με καλό μάτι όταν γύρισε στο Cleveland και μου τα χάλασε όταν έβαλε λυτούς και δεμένους να φτιάξει ξανά «Big 3» φέρνοντας τον Kevin Love για στήριγμα πλάι στον ίδιο και τον Irving.

Διότι, διότι, διότι...

 

ΑΛΛΑ…

Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να μην τον συμπαθείς. Άλλωστε όλες οι μεγάλες προσωπικότητες δεν θα ήταν τίποτα αν δεν είχαν ένα μεγάλο κοινό να τάσσεται απέναντί τους. Αυτό πολλές φόρες κιόλας λειτουργεί και σαν κίνητρο. Το να συνεχίζουν το έργο τους και στο τέλος να βουλώνουν τα στόματα που αυθαδιάζουν. Δεν λέω ότι μέλημα του ηγέτη των Cavs είναι να βουλώνει τον Χρήστο Κάβουρα, ή τον κάθε Κάβουρα. Αλλά και αυτό είναι μία νίκη γύρω από το μύθο που του «βασιλιά».

Φέτος λοιπόν που ο Irving αποφάσισε να την κάνει για τους Celtics, ο LeBron έμεινε να παλεύει όλη τη σεζόν πλάι σε ένα σύνολο κουρασμένο, με πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις, σε σημείο που έφτασαν να γίνουν πρωταγωνιστές σε... σατιρικό βίντεο. Με λίγα λόγια, ο LeBron είναι φέτος κυριολεκτικά «όλοι σας και μόνος μου». Ένας όμως βασιλιάς τι κάνει στα δύσκολα; Παίρνει την κατάσταση πάνω του.

Και τι κάνει; Από την αρχή των NBA Playoffs βουλώνει στόματα. Ρίχνει τη μία 40άρα μετά την άλλη, φτιάχνει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, έχει ενέργεια λες και είναι στη rookie χρονιά του και δίνει ψωμί στα highlights της βραδιάς. Όταν δε το πράγμα στραβώνει, ζητά την μπάλα και απλώς ξέρεις ότι το παιχνίδι τελείωσε.

 

 

 

Η μεγάλη του μαγκιά

Όσο και αν δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανείς, ο LeBron δεν είναι  νιάτο. Έχει μπει πλέον στα 34 (τα κλείνει τον ερχόμενο Δεκέμβρη) και σίγουρα δεν μπορεί να περνά το ίδιο εύκολα σαν σίφουνας όπως το έκανε στα πρώτα του χρόνια στη λίγκα.

Κάθε χρόνο όμως αντί να δείχνει βαρύτερος και καταπονημένος, επιστρέφει καλύτερος. Τόσο που πλέον όποιος τον αποθεώνει μόνο για τα αθλητικά του προσόντα, έχει διαπράξει μέγιστη ύβρη. Διότι κάθε χρόνο δουλεύει για να εκμεταλλεύεται στο απόλυτο όλα τα πλεονεκτήματά του στο παρκέ.

Ξέρει να χρησιμοποιεί το κορμί του τέλεια, διαβάζει το παιχνίδι σαν γεννημένος playmaker και παστελώνει καλαθάρες με κάθε δυνατό τρόπο. Όπως έκανε και πρόσφατα στους καημένους τους Raptors που τόλμησαν να πιστέψουν ότι θα τον εκθρονίσουν.

 

 

Δεν είναι κακό να μην τον συμπαθείς, αλλά με αυτά που κάνει φέτος, είναι μεγάλο λάθος να μην μπορείς να τον παραδεχτείς. Εκεί που γελούσαμε με τους Cavs μέσα στη σεζόν, ο τύπος ουσιαστικά τους ξανάβαλε στο χάρτη. Η κατάσταση θυμίζει το Cleveland πριν από τρία χρόνια. Τότε που Irving και Love τέθηκαν νοκ άουτ και έμεινε μόνος να παλεύει κάθε βράδυ με τον Curry και την παρέα του. Για τον ίδιο, αν δεν πάρει τίτλο θα είναι αποτυχία, ωστόσο για όλους εμάς που τον βλέπουμε απ' έξω δεν μπορούμε παρά να του υποκλιθούμε από τώρα.

Ναι, όλοι εμείς που τον κράζουμε, που δηλώνουμε αντι-LeBron. Όλοι εμείς που δεν τον χωνεύουμε, οφείλουμε να του δώσουμε το respect που του αξίζει. 

Διότι αυτό είναι που τον κάνει εκνευριστικά «αντιπαθή». Το ότι είναι τόσο καλός που πλέον μόνο μια σούπερ «Big 3», όπως των Curry-Durant-Thompson στους Warriors μπορεί(;) να τον σταματήσει. Ο εκφωνητής στο τελευταίο παιχνίδι τα είπε όλα με μία φράση:

The Lebron Legend is still growing...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved