InTime Ντράγκαν Σάκοτα, είσαι οι Πυξ Λαξ της προπονητικής

Κόσμος πάει κι έρχεται στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, αλλά ο αγέρωχος Ντράγκαν είναι πάντα μια σταθερή αξία.

«Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει ότι ως προπονητής της "Βασίλισσας" συνεχίζει ο Ντράγκαν Σάκοτα». Απλά, λιτά, ξεκάθαρα, η ΑΕΚ κάνει ένα μακροβούτι στο παρελθόν για να ατενίσει το μέλλον μέσα από τη βραχνή αισθησιακή φωνή του Ντράγκαν Σάκοτα. Τι κι αν το μπάσκετ τον έχει προσπεράσει 6 φορές; Τι κι αν ακόμα κεφαλοποιεί ΕΚΕΙΝΟ το πρωτάθλημα που πήρε ΤΟΤΕ; Ο Ντράγκαν Σάκοτα ήξερε τι έκανε όταν έφυγε από προπονητής της ΑΕΚ αλλά δεν έφυγε ποτέ από την ΑΕΚ. Με Ζντοβντς, με Μανωλόπουλο, με βροχή, με κρύο, με χαλάζι, ήταν πάντα εκεί. Να επιβλέπει τα πάντα με αγέρωχο ύφος. Να έχει λόγο στις μεταγραφές. Στις δεκάδες αλλαγές ξένων. Στα πήγαινε-έλα. Στα πέρα-δώθε. Πάντα εκεί, από κάποιο πόστο. Και πλέον, ξανά - μανά πρώτος προπονητής. 

Ντράγκαν α λα ΠΑΣΟΚ

Όσο υπάρχει Μάκης Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ, «λεφτά υπάρχουν». Κι ο Ντράγκαν Σάκοτα, κάποιος θα έλεγε (από τον οποίον παίρνω απόσταση από εδώ μέχρι τα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ) ότι έχει αγκιστρωθεί πάνω στον ισχυρό άντρα της ΚΑΕ, όπως τα κοάλα στα δέντρα. Ελλεινά πράγματα να τα λένε αυτά και ντροπή τους, για τον πιο ΠΑΣΟΚο ξένο προπονητή που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα: όχι μόνο έχει ξαπλώσει πάνω στα λεφτά του Μάκη Αγγελόπουλου, αλλά έχει και πρώτη μούρη στην ομάδα τον υιό του, Ντούσαν. Πιο ΠΑΣΟΚ, πεθαίνεις… Τι περιμένουν στο Κίνημα και δεν του έχουν δώσει ακόμα σημαίνοντα ρόλο; Αναρωτιέμαι...

Ρίξε μια ματιά και στην πιο ωραία ασίστ που έβγαλε ποτέ ο Νίκος Γκάλης

Τα come-back του Ντράγκαν Σάκοτα είναι πλέον αμέτρητα. «Όλο λέω θα φύγω κι όλο μένω εδώ» που λέει κι ο ποιητής. Τι να πούν κάτι γατάκια παίκτες και προπονητές που τα παράτησαν και επανήλθαν; Πόσες φορές το έκαναν; Μια; Δυο; Ο Ντράγκαν ο Σάκοτα, έχει ξεχάσει πόσες φορές έχει πει «φεύγω» κι έχει επιστρέψει. 

1694415 1

Ένα δάκρυ συγκίνησης κυλάει στο μάγουλο του Μπάμπη Στόκα και του Φίλιππου Πλιάτσικα - είμαι σίγουρος ότι ακόμα κι ο Μάνος Ξυδούς είναι περήφανος από εκεί ψηλά: διότι βλέπουν έναν προπονητή που ξεπέρασε ακόμα και τους «Πυξ - Λαξ» σε επιστροφές - καταστροφές. Κι επειδή τα καλά come-back των «Πυξ - Λαξ» στο ΟΑΚΑ έγιναν κι επειδή κι ο Ντράγκαν Σάκοτα στο κλειστό του ΟΑΚΑ μεγαλουργεί και δεν μπορεί να τον απεγκλωβίσει από εκεί ούτε η ΕΜΑΚ με τα αλυσοπρίονα, σκεφτείτε μόνο το εξής: ένα λαμπερό event στο ΟΑΚΑ με Σάκοτα και «Πυξ Λαξ», όπου θα πέσουν τα τσιμέντα και θα προσκυνήσει ακόμα και το στέγαστρο του Καλατράβα!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved