InTime 10 ντερμπικοί κανόνες που ΟΦΕΙΛΕΙ να σεβαστεί κάθε Γυναίκα

Για να μην έχουμε τίποτα απρόοπτα τώρα που ξεκινούν οι τελικοί.

Άκου γυναίκα. Σύζυγε, γκόμενα, αδελφή, μητέρα, ξαδέλφη, θεία, μανού - Ανθού, ό,τι κι αν είσαι: σήμερα δεν έχει απλά μπάσκετ. Έχει ντέρμπι. Το ματς των ματς. Την μητέρα των μαχών. Έχει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Κι αφού δεν θα είμαι γήπεδο διότι δεν βρήκα εισιτήριο, κι αφού δεν θα είμαι σε καφετέρια διότι την τελευταία φορά που είδα ντέρμπι σε καφετέρια, στην πρώτη αμφισβητούμενη φάση τα μπινελίκια ένθεν κι ένθεν έφυγαν σε σχηματισμό μάχης σαν F-16 στο Αιγαίο, αποφάσισα να το δω σπίτι. Ακολουθεί μια λίστα με «do» και «don'ts», πολύ σημαντική για την ψυχική μου ισορροπία, για τις από δω και πέρα σχέσεις μας και για την ειρηνική μας συμβίωση, μια λίστα την οποία θα σε παρακαλούσα θερμά να σεβαστείς μέχρι κεραίας:

 

Διάβαζε και σημείωνε

1. Αυτή την ημέρα, επιτρέπονται τα μπινελίκια, για να μην πω ότι επιβάλλονται τα μπινελίκια. Μην μου κάνεις παρατήρηση. Μην μου πεις να μην βρίζω. Μην μου ζητήσεις να βρίζω πιο χαμηλόφωνα. Θα σε βρίσω και θα λυπηθώ. 

2. Αυτή την ημέρα, δεν υπάρχει σπιτικό φαγητό. Ούτε καν το αγαπημένο μου σπιτικό φαγητό. Έχει σουβλάκια, πίτσες, παϊδάκια, πατάτες τηγανητές και άλλα παρόμοια κόλπα. Μην μου πεις λοιπόν «και τι θα το κάνω εγώ τώρα το φαγητό;», διότι θα εισπράξεις μια απάντηση που δεν θα σου αρέσει. 

3. Αυτή την ημέρα, θα έρθουν οι φίλοι μου να δούμε το παιχνίδι παρέα. Ακόμα κι αν ήρθαν και χθες, θα έρθουν και σήμερα. Ακόμα κι αν δεν ξανάρθουν μέχρι τους τελικούς του 2019, σήμερα θα έρθουν. Και θα έχουν ανάλογη συμπεριφορά με μένα, οπότε δες ξανά τον κανόνα νούμερο 1 προς αποφυγή παρεξηγήσεων. 

 

ezgif.com resize 1



4. Αυτή την ημέρα, θα με έχεις στα ώπα - ώπα. Θα φτιάχνεις καφέδες και θα φέρνεις μπύρες, τσιπς και άλλα μεζεκλίκια. Θα ανοίγεις την πόρτα όταν έρχεται ο ντελιβεράς. Δεν θα περνάς μπροστά από την τηλεόραση όταν θα σερβίρεις, δεν θα κάνεις άσκοπες ερωτήσεις, δεν θα μου πεις τίποτα σοβαρό το οποίο μπορεί κάλιστα να ειπωθεί την επόμενη μέρα. Μην κάνεις σήμερα, αυτό που μπορείς να αφήσεις για αύριο. 

5. Αυτή την ημέρα δεν θα αποσπάς την προσοχή τη δική μου και των φίλων μου με ηχορύπανση οποιουδήποτε είδους. Αν θέλεις να μιλήσεις με τη μαμά σου, θα το κάνεις στην κουζίνα, χαμηλόφωνα και με την πόρτα κλειστή. Αν θες να μιλήσεις με την κολλητή σου, μπορείς να βγεις στο μπαλκόνι. Αν θες να μιλήσεις με τη γειτόνισσα από τον κάτω όροφο, δεν θα φωνάζεις σαν τον τελάλη από το μπαλκόνι - ένας όροφος είναι, πήγαινε κάτω να τα πείτε. Και για κανέναν, μα κανέναν λόγο, αν πάρει τηλέφωνο η θεία/ νονά/ γιαγιά/ παππούς κτλ. και θέλει να μου μιλήσει, δεν θα μου πασάρεις το τηλέφωνο. Πες ότι πέθανα κι αύριο πες ότι τελικά αναστήθηκα. 

Πάρε μια ανάσα και κάνε το ΚΟΥΙΖ μας: Πόσους από αυτούς τους 22 άκυρους παίκτες των Αιωνίων θυμάσαι;

6. Αυτή την ημέρα, η συμπεριφορά σου μετά το παιχνίδι, πρέπει να είναι ανάλογη με την έκβαση του παιχνιδιού. Αν χάσουμε, θα μου φερθείς όπως φέρεσαι όταν πας σε κηδεία - χωρίς τα κόλλυβα: θα μιλάς χαμηλόφωνα και με τρεμάμενη φωνή, δεν θα γελάσεις όλο το βράδυ, δεν θα ειρωνευτείς, δεν θα πεις κάτι του τύπου «αφού είστε κουρέλες». Αν κερδίσουμε, θα φέρεσαι όπως σε γαμήλιο γλέντι - χωρίς το χορό των νεόνυμφων: θα έχουμε δυνατά την τηλεόραση, μουσικές, γέλια, χαρές και πανηγύρια. 

7. Αυτή την ημέρα, αν θες να βγεις, βγες φρόνιμα και χωρίς πολλές ετοιμασίες και φανφάρες. Δεν θα μπαινοβγαίνεις με σεσουάρ και θορύβους και δεν θα φτιαχτείς πάρα πολύ, διότι μπορεί να βλέπω το παιχνίδι μεν, αλλά θα εκνευριστώ αν πιάσω με την άκρη του ματιού μου ότι ντύνεσαι και στολίζεσαι κι ετοιμάζεσαι να «γαμπρίσεις». Τον νου σου, διότι άμα το παιχνίδι δεν πάει καλά, όταν γυρίσεις, θα ασχοληθώ με τη δική σου περίπτωση. 

8. Αυτή την ημέρα, αν θέλεις να καθίσεις μαζί μας για να δεις το ντέρμπι, είσαι ευπρόσδεκτη. Αλλά: δεν θα κάνεις ηλίθιες ερωτήσεις, όπως «τι κάνει αυτός με τη σφυρίχτρα». Δεν θα ρωτάς αν έχει και ρεβάνς. Δεν θα σχολιάζεις πόσο ωραίος γκόμενος είναι αυτός με το «9» κι αν είναι Έλληνας. Δεν θα πεις «κακάσχημο» ή «κάγκουρα» παίκτη της ομάδας μου, ακόμα κι αν είναι κακάσχημος ή κάγκουρας. Δεν θα μου ζητήσεις εν ώρα ντέρμπι να σου εξηγήσω τι είναι το πικ εν ρολ και δεν θα προσπαθήσεις με δόλιο και μουλωχτό τρόπο να ψαρέψεις εμένα ή κάποιον φίλο μου για οτιδήποτε, όπως π.χ. «πότε θα παντρευτείτε Ντίνο με τη Σοφία;» ή «αγάπη πότε θα κάνουμε τελικά παιδί;», επειδή θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, άρα ευάλωτοι. 

 

animation 2



9. Αυτή την ημέρα το ζάπινγκ απαγορεύεται δια ροπάλου, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και μια ώρα πριν που έχει το pre-game, στη διάρκεια του ημιχρόνου και μια ώρα μετά (αν έχουμε κερδίσει) που έχει το post-game. Πες ότι χάθηκε το τηλεκοντρόλ ή καλύτερα ότι χάλασε το τηλεκοντρόλ και η μόνη λειτουργία που δουλεύει, είναι το ανέβασμα της έντασης της φωνής. 

10. Αυτή την ημέρα, παρακαλώ τα εύθραυστα αντικείμενα (τασάκια, βάζα, μπιμπελό, κανάτες, γυάλινα διακοσμητικά, κρυστάλινα τασάκια, κορνίζες και άλλα αναλώσιμα), να απομακρυνθούν από την περίμετρο του καναπέ. Να τα κρύψεις κάπου ή έστω να τα τοποθετήσεις πρόχειρα κάπου όπου δεν θα μπορώ να τα φτάσω εύκολα, άρα δεν θα μπορώ να τα πιάσω και να τα πετάξω αστραπιαία στην τηλεόραση ή στο πάτωμα. 

Σύζυγε, γκόμενα, μάνα, αδελφή, μανού - Ανθού κλπ. ξέρεις ότι σε αγαπάω. Για να συνεχίσω να σ' αγαπάω και να είμαστε γενικά αγαπημένοι, σε παρακαλώ να σεβαστείς τους παραπάνω ντερμπικούς κανόνες χωρίς «μα» και «ξεμά», χωρίς ερωτήσεις, χωρίς αμφισβήτηση και νεύρα. Και να εύχεσαι να κερδίσουμε, διότι αν κερδίσουμε, το βράδυ αλλά και η επόμενη μέρα, θα είναι πολύ καλή για όλους μας. Ευχαριστώ. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved