Στην ΚΑΕ Ολυμπιακός τρώνε παστίλιες για τον πόνο του άλλου

Μία έκφραση συμπόνιας από μία ομάδα που έχει γίνει βιωματική.

Στο «πονάει χέρι, βγάζει χέρι» η ΚΑΕ Ολυμπιακός απαντά με το «πονάει χέρι, βγάζει ανακοίνωση». 

Δεν λέω, όλοι μας όταν βλέπουμε έναν σοκαριστικό τραυματισμό, κάνουμε «άουτς» και νιώθουμε τον πόνο του άλλου. Στον μπασκετικό Ολυμπιακό όμως, όχι απλά τον νιώθουν. Πονάνε πραγματικά. Τόσο που, άμα λάχει, καταπίνουν και καμιά παστίλια ξέρω ‘γω. Από αυτές του Bardem.

Ναι, όλοι συμπονέσαμε τον Gordon Hayward, όταν είδαμε τον αστράγαλό του να κόβεται στα δύο, στον αγώνα των Celtics με τους Cavaliers. Ανατριχιάσαμε, κλείσαμε τα μάτια μας για λίγο, κοιτάξαμε αλλού, ή νιώσαμε ένα μικρό «γαργάλισμα» στο ίδιο σημείο του δικού μας σώματος. Αλλά όχι κι έτσι.

giphy

Ο Ολυμπιακός πόνεσε κυριολεκτικά. Βγάζοντας μία ανακοίνωση, η οποία με τη σειρά της έβγαλε πόνο ψυχής και σώματος, μαζί και ένα παράπονο προς την κακιά του μοίρα.

Την Τρίτη χτύπησε ο Στρέλνιεκς. Πριν λίγες μέρες ο Μάντζαρης. Πιο πριν ο Τιλί. Πριν δυο βδομάδες ο Σπανούλης. Πιο πριν ο Ρόμπερτς. Στην προθέρμανση του αγώνα με τη Μπασκόνια μία μαζορέτα. Αύριο-μεθαύριο η μασκότ. Πιο μετά αυτός απ’ τα μεγάφωνα. Αργότερα η μπασκέτα της γειτονιάς από τα τούβλα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου

 

 

Πώς να μην είσαι βιωματικός μετά; Κάπου έχουν δίκιο οι άνθρωποι. Βλέπουν τον άλλον να τραυματίζεται και λένε: «Ως Ολυμπιακός ξέρουμε το συναίσθημα όταν τραυματίζεται ένας παίκτης. Celtics μείνετε δίπλα του, Gordon Hayward μείνε δυνατός».

Όπως τότε που χώριζε ο κολλητός σου και έκλαιγες μαζί του, όχι γιατί χώρισε, αλλά γιατί σου θύμισε την πρώην σου.

Φτου, φτου να μη σε ματιάσω!

Βέβαια, ο τραυματισμός του Hayward δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Προτείνουμε να βγάλει αντίστοιχες ανακοινώσεις και να δείξει ότι συμπονά για άλλες τραυματικές εμπειρίες που είχαν διάφοροι παίκτες του NBA από την πρώτη αγωνιστική.

Όπως για παράδειγμα, να εκφράσει την ψυχική του οδύνη στον Kyrie Irving για τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των Cavs. Ή να στείλει τον δικό του γιατρό για να φτιάξει τη μούρη του Nikola Mirotic που έγινε καινούρια από τα μπουκέτα του και τον Bobby Portis.

Φυσικά, η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα πρέπει να στείλει επίσης στεφάνια στους Golden State Warriors για την κηδεία που τους έκαναν οι Rockets, σε έναν αγώνα όπου οι «ερυθρόλευκοι» μπορούσαν κάλλιστα να έχουν τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ.

Τραυματίστηκε ο Draymond Green (στο γόνατο) και ο Omri Casspi (στον αστράγαλο), ο ένας διαιτητής βγήκε off και ο Chris Paul έπαιζε κουτσαίνοντας. Από μία παστίλια για τον καθένα…

giphy downsized 3

Φυσικά, θα μπορούσαν από ‘δω και πέρα να έχουν τον ρόλο της μάνας για κάθε παίκτη, κάθε ομάδας. Του στυλ «πάρε ζακέτα μην κρυώσεις», «φόρα κράνος μην χτυπήσεις» και «φάε καλά πριν, μετά ή και κατά τη διάρκεια του αγώνα». Και φυσικά, αν ποτέ χτυπήσει κάποιος, κάτω από κάθε ανακοίνωση πρέπει να βάλουν και ένα μητρικό υστερόγραφο που να λέει:

 «Στα 'λέγα;».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved