Ο Ολυμπιακός είναι τελικά… σχεσάκιας

 Και ο Τάκης Λεμονής είναι σαν τη γκόμενα που έχεις αιώνια κάβα.

Είτε είχε, είτε δεν είχε δουλειά, ο Τάκης έπρεπε να είναι πάντα εκεί όταν ο Ολυμπιακός τον είχε ανάγκη. Σαν την (όχι και τόσο ωραία αλλά…) γκόμενα που είχες αιώνια κάβα, όταν σε παράταγε η επόμενη. Και η μεθεπόμενη. Και η επόμενη της μεθεπόμενης. Ή όταν βαριόσουν εσύ και ήθελες το… ξαναζεσταμένο αλλά σπιτικό φαγητό!

Ο Ολυμπιακός είναι τελικά σχεσάκιας. Εκεί καταλήγω. Πάνω και πέρα από όλα τα υπόλοιπα, θέλει να επιστρέφει στην πρώτη του αγάπη. Θέλει τον ώμο του Τάκη για να κλάψει. Και ο Τάκης είναι πάντα εκεί για να τον προσφέρει…

Στα 57 του, ο Λεμονής επιστρέφει για 4η φορά στον Ολυμπιακό. Δεν τις λες και λίγες. Για την ακρίβεια τις λες αρκετές για να ψυχανεμιστείς όλα τα παραπάνω…  Το ότι ο Λεμονής πλην του Ολυμπιακού, δεν έχει να επιδείξει και κάτι σπουδαίο όταν πήγε αλλού, θεωρείται προφανώς τυχαίο από τη διοίκηση των Πειραιωτών… Ψέματα. Πήρε ένα πρωτάθλημα στην Κύπρο με την Ομόνοια το 2010. Στην Κύπρο όμως (ειδικά το 2010) ενδεχομένως να μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα και ο… Χάσι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Τάκης δεν είναι 20-30 φορές καλύτερος από τον προκάτοχο του, ο οποίος όμως απλά… έπαιζε καλά τον ρόλο του προπονητή αλλά δεν ήταν.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την (νέα) πρόσληψη Λεμονή με μία μόλις πρόταση «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Τάκη Λεμονή», επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Τι να πεις δηλαδή στην μάνα σου όταν της πηγαίνεις ξανά στο σπίτι το Μαράκι, για 4η-5η φορά; «Μαμά, το Μαράκι! Είδες πως μεγάλωσε;» το πολύ…

Σε κάθε περίπτωση ο Λεμονής καλείται για μια ακόμη φορά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αναλαμβάνοντας πιθανότατα τον χειρότερο (από κάθε άποψη) Ολυμπιακό που είχε στα χέρια του. Και γιατί κάνει μπαμ από μακριά ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν «ανάσες» αφού δεν έχουν κάνει τη σωστή προετοιμασία ελέω Champions League αλλά και διότι ο προκάτοχος του ήταν μακράν του δευτέρου ο χειρότερος από όσους έχει αλλάξει ο Τάκης… Και του Μαντζουράκη και του Σόλιντ και του Μπέντο… Μην σας πω και του Βούζα που ήταν ο… δεκανέας αλλαγής ανάμεσα στον Πορτογάλο και τον Τάκη… Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον η νέα θητεία του Λεμονή στον Ολυμπιακό, αφού ο Τάκης θα παίξει τη ζαριά του υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες από ποτέ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved