Έμαθες ποιον έχρισε διάδοχο του Μέσι ο Γκουαρντιόλα;

Για να δούμε αν συμφωνείς.

Η αναζήτηση του Νέου Μεγάλου Αστέρα στην Μπάλα θυμίζει λίγο την αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης. Έχει πάντα μεγάλο ρίσκο, αρκετή περιπέτεια και κρύβει απογοητεύσεις.

Επειδή συνεχώς ο κόσμος –και ιδιαίτερα τα media- διψάνε για το «next best thing» που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, από καιρό εις καιρό οι υψηλά ιστάμενοι του ποδοσφαίρου βρίσκονται αντιμέτωποι με την ερώτηση: «και, τελικά, ποιος θα είναι ο επόμενος Καλύτερος Παίκτης στον Κόσμο;».

messi and guardiola

Έτσι συνέβη και με τον Πεπ τον Γκουαρντιόλα που ρωτήθηκε από το GOAL επί του θέματος. Πάρε εδώ μια μικρή ανάσα και πριν διαβάσεις παρακάτω, για σκέψου, μπορείς να μαντέψεις την απάντησή του;

«Κανείς δε μπορεί να κάτσει στον θρόνο του Μέσι. Ίσως ο Εμπαπέ, που είναι ήδη κορυφαίος ποδοσφαιριστής, και πρόκειται να εξελιχθεί σε έναν ποδοσφαιριστή φαινόμενο. Είμαι σίγουρος για αυτό. Όμως για να φτάσει αυτά που έκανε ο Μέσι (ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο) τα τελευταία 10-12 χρόνια, θα πρέπει να περιμένουμε»

Δήλωσε χωρίς περιστροφές και ημίμετρα ο κόουτς. Και η αλήθεια είναι πως δεν είναι και μικρό πράγμα να σε χρίζει διάδοχο του Μέσι ο Γκουραντιόλα και μάλιστα με τέτοια ευκολία. 

mbape mesa

Το μόνο που μένει δηλαδή είναι να φανεί στον χρόνο ότι η πρόβλεψη του Γκουαρντιόλα είναι σωστή. Και ότι ο 18χρονος επιθετικός της Παρί, που μέχρι πολύ πρόσφατα είχε τον Κριστιάνο αφίσα στο παιδικό του δωμάτιο, δε θα λυγίσει από το βάρος των προσδοκιών.

Εσύ συνάδελφε προπονητή του καναπέ συμφωνείς; Γράψε στα σχόλια τις αντιρρήσεις που έχεις με την επιλογή. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved