10 κρίσιμα ερωτήματα ψάχνουν απαντήσεις στο Ελλάδα-Ρωσία

Ποιος θα σταματήσει τον Σβεντ; Τι σκότωσε ο Αη Γιώργης κι άλλα τέτοια.

«Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει» σε στίχους-μουσική Διονύση Σαββόπουλου και απόδοση Βαγγέλη Ιωάννου, η Ελλάδα που πριν το ματς με την Πολωνία έμοιαζε να είναι ξεγραμμένη και πριν το ματς με τη Λιθουανία ετοιμαζόταν για «check out» από το ξενοδοχείο, παίζει απόψε κόντρα στους Ρώσους για μια θέση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. 

Η Εθνική είναι εδώ (ή μάλλον… εκεί), το ταξίδι συνεχίζεται και το βράδυ της Τετάρτης θα ξέρουμε αν θα έχει κι άλλο. Όσο υπάρχει, όμως, ταξίδι καλό θα είναι να το απολαύσουμε, γιατί αυτό είναι που μετρά.

18443907

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους ανυπομονούμε, υπάρχουν πρόσωπα και καταστάσεις που θέλουμε πώς και πώς να δούμε, υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε, υπάρχουν ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις στο Ελλάδα-Ρωσία.

Είναι αυτά που μας κάνουν να αδημονούμε για τον αποψινό προημιτελικό. Είναι αυτοί οι λόγοι που θα μας κάνουν από νωρίς να πάρουμε θέση με τα φιλαράκια μας. Είναι αυτά τα ερωτήματα που θα θέσουμε πριν, ψάχνοντας απαντήσεις κατά τη διάρκεια του ματς. Ίσως και μετά από αυτό. Ερωτήματα όπως…

1. Τι κάνει αυτός ο Σβεντ, ρε μ@λ@κες;

Σε αυτό το Ευρωμπάσκετ μάς κάνει… πενηνταράκια τους λόγους για τους οποίους είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη. Με περίπου 24 πόντους, με σχεδόν 7 ασίστ και με πάνω από 3 ριμπάουντ μέσο όρο είναι ο ηθικός και φυσικός των Ρώσων. Άντε να δούμε….

SVE

2. Και ποιος θα τον σταματήσει;

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το μαρκάρισμά του, που πιθανότατα θα αναλάβει ο Καλάθης, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να έχει ειδική αποστολή και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

3. Με τον Βαλαντσιούνας, καλά τα πήγαμε. Με τον Μοζγκόφ;

Στο ματς με τη Λιθουανία, λίγο η δική μας άμυνα, λίγο η δική τους αδυναμία, κράτησαν τον Βαλανσιούνας ουσιαστικά εκτός μάχης, που ήταν και το μεγάλο τους όπλο στην επίθεση και στη ρακέτα. Θα γίνει το ίδιο και με τον Μοζγκόφ; Αξίζει να προσέξουμε κι εμείς, μα πρωτίστως οι παίκτες τον «δεινόσαυρο» των Ρώσων και «μπόντιγκαρντ» του Σβεντ στο παιχνίδι «ψηλού-κοντού».

OlympicsDay8BasketballQhMRBTAjwsXl e1471522488315

4. Στο τρίποντο πώς λέτε να είμαστε;

Η Εθνική είχε πάνω από 45% στο ματς με τη Λιθουανία και σε μία πολύ απλοϊκή εξήγηση, γι’ αυτό και κέρδισε. Ένα ποσοστό που περιμένουμε να δούμε αν έστω και κατά προσέγγιση θα επαναληφθεί.

5. Παίκτες να βγουν μπροστά στα δύσκολα έχουμε;

Ο Καλάθης στη δημιουργία, ο Σλούκας στο σκοράρισμα και ο Πρίντεζης στο ποστάρισμα είναι τα βαριά χαρτιά της Εθνικής (και) απόψε, σε ό,τι αφορά την επίθεση. Όσον αφορά σε… όλα τα σημεία του αγώνα, όμως, θα πρέπει να βγουν μπροστά όλοι. Και η άμυνα του Αντετοκούνμπο και το σουτ του Παπανικολάου και η εμπειρία του Μπουρούση. Αν δεν παίξεις σαν ΟΜΑΔΑ, δύσκολα κερδίζεις απόψε.

sloukas

6. Τελικά κάναμε καλά που διαλέξαμε τους Ρώσους;

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον μάς ταιριάζουν καλύτερα σαν αντίπαλος και δη στην άμυνα που θέλουμε να παίξουμε. Δεν είναι, όμως, μόνο ο Σβεντ και ο Μοζγκόφ. Είναι μεν αυτοί οι δύο, οι οποίοι όμως περιβάλλονται και από ένα άλλο πολύ καλό υλικό και σύνολο που αν δεν προσέξουμε σαν τα… μάτια μας, θα την πατήσουμε.

7. Ποια είναι αυτή η γκομενάρα δίπλα στον Κιριλένκο, ρε;

Ξέρετε, δεν υπάρχει μόνο το μπάσκετ. Δίπλα στον τεράστιο πρώην παίκτη και νυν πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε πάλι αυτή την… εκ διά μέτρου αντίθετης ομορφιάς σύζυγό του, Μάσα. Καλός ήσουν ρε Αντρέι, αλλά από ομορφιά… δώσε πάσα στην Μάσα. Κυρ-σκηνοθέτα, ακούς;

kirilenko1

8. Ρε ‘σεις, ο Πούτιν είναι αυτός;

Εντάξει, δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά αν, λέω ΑΝ γίνει, τότε να ξέρετε υπάρχει εξήγηση και δεν έχει να κάνει με τα γνωστά ρωσοτουρκικά θέματα, αλλά με την πρόσκληση του Κιριλένκο! Τι έκανε ο καλός μας; Κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να πάει στην Πόλη και να δει το ματς μαζί με τον «AK-47». Το ξέρει ότι αυτό είναι το παρατσούκλι του Αντρέι; Γιατί αλλιώς θα ‘χουμε πρόβλημα… 

9. Για δες, τι γράφουν στο φουμπού;

Με τις κωλοτούμπες που έχουμε κάνει σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μπαίνεις στο Facebook την ώρα του αγώνα και να διαβάζεις σχόλια. Μπροστά στο σκορ η Ρωσία: «Άμπαλοι παίκτες, ταβερνιάρης Μίσσας». Μπροστά στο σκορ η Εθνική: «Πάμε παικταράδες! Τους έχουμε». Μπροστά στο σκορ η Ρωσία: «Γυρίστε πίσω επιτέλους, μας ξεφτιλίζετε!». Μπροστά στο σκορ η Εθνική: «Α, ρε Πουτινάκο! Γατάκι!».

10. Τι σκότωσε ο Αη Γιώργης;

st george

Αυτό είναι το αγαπημένο μου! Και πραγματικά ανυπομονώ για να μάθω: Το μικρό του Κουίκ είναι Τέρνς ή Νικ; Η σκιά του Σλούκι Λουκ πόσο γρήγορη είναι; Ο Elevator Αντετοκούνμπο πόσα άτομα χωρά; Ο Big-Papa έρχεται για Ευχέλαιο στα Πατήσια; Και τέλος πάντων… Τι σκότωσε ο Αη Γιώργης Πρίντεζης;

Ακολουθήστε τον Χρήστο Μπαρούνη στο Facebook



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved