Mε αφορμή το σημερινό Προοδευτική - Ιωνικός θυμηθήκαμε το ρεπορτάζ μας για το ματς του πρώτου γύρου.

Η Γρηγορίου Λαμπράκη ξεκινά από το ύψος της Πέτρου Ράλλη και φτάνει μέχρι τη θάλασσα στο Κερατσίνι. Διασχίζει σχεδόν όλη την επικράτεια που κάποτε έκανε πάρτι η ΠΑΣΟΚΑΡΑ, τη Β’ Πειραιά. Εκτός όμως από τον Κώστα τον Λαλιώτη, επί της Λαμπράκη έκαναν όργια και ο Μπρούστερ, ο Αφάς, ο Ζαΐμι, ο Φρούσος, ο Νταραγκλίτσης και φυσικά ο Φερέιρα Κινγκ με το υπέροχο μουσάκι του.

Γιατί όταν μιλάς για Νίκαια και Κορυδαλλό, μιλάς για Ιωνικό και Προοδευτική.

Μιλάς για αυτά τα δύο μικρά «κλουβιά» που έχουν για γήπεδα, δυο θαμπά «διαμάντια» στο ούτως ή άλλως σκονισμένο στέμμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μιλάς για τον αχαρακτήριστο αγωνιστικό χώρο, τους παλιούς προβολείς και τα μπινελίκια που φτάνουν στα αφτιά των ποδοσφαιριστών. Περισσότερο απ’ όλα όμως, μιλάς για κερκίδες και οπαδούς. Για αυτούς που κάνουν έναν ντέρμπι να είναι ντέρμπι, είτε παίζεται για τη Super League είτε για τη Γ’ Εθνική.

Το Ratpack βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο γήπεδου του Ιωνικού για να καταγράψει σε ένα βίντεο όλη την ένταση, τον παλμό και το πάθος του ντέρμπι ανάμεσα σε Ιωνικό και Προοδευτική (για την 7η αγωνιστική της Γ' Εθνικής).

Δεν απογοητευτήκαμε: Ισοπαλία, 4 αποβολές, χαμένο πέναλτι, νεύρα και πολλά, πάρα πολλά, καπνογόνα στις κερκίδες. Ένα ντέρμπι όπως πρέπει να είναι.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved