Τελικά, πόσο κόστισαν οι μεταγραφές στην Ευρώπη φέτος;

Παίζουν δισεκατομμύρια Ευρώ σε μόλις 50 δεύτερα βίντεο.

Έχουμε ζήσει μέσα από τα χρόνια μεγάλα μεταγραφικά παζάρια που κατέληξαν πανηγύρια με τρελά λεφτά πεταμένα αριστερά δεξιά. Ανοιχτοχέρηδες προέδρους που βύθιζαν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πραγματοποιήσουν το όνειρο κάθε πωρωμένου φιλάθλου–αν δεν έκαναν, τελικά, τη δικιά τους εμμονή πραγματικότητα.

Όμως αυτό το φετινό με τις μεταγραφές στον χώρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν έχει ξαναγίνει. Φτάσαμε να αντιλαμβανόμαστε τα 60 εκ. της Τσέλσι για τον Μοράτα, ως κάποια λίγα τίμια χρήματα για έναν τίμιο επιθετικό.

Και είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς πως η μεταγραφή του Νεϊμάρ στα 222 εκ Ευρώ ξετίναξε την μπάνκα. Τη διέλυσε. Σκόνη και θρύψαλα την έκανε.

Στο παραπάνω πολύ κατατοπιστικό βιντεάκι του Squawka Football μπορεί κανείς να πάρει μια συνολική γεύση για το τι λεφτά σπαταλήθηκαν αυτό το καλοκαίρι στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Και να μείνει με ανοιχτό το στόμα κανονικά.

Φυσικά πέρα από την υπερβολή και την πρόκληση –ιδιαίτερα όταν υπάρχουν άνθρωποι, ακόμη και στη Γηραιά Ήπειρο που πεινάμε- εγείρεται και το κρίσιμο ερώτημα: καταλαβαίνουμε ότι η μπάλα είναι μεγάλη μπίζνα, μήπως όμως καταστρέφεται έτσι το παιχνίδι που τόσο αγαπάμε;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved