Eurokinissi Ποτέ μην υποτιμάς το ξεμάτιασμα της μάνας

Πίσω από το αργυρό μετάλλιο του “Manolo” κρύβεται ταλέντο, δουλειά, υπομονή και η υπερδύναμη του ξεματιάσματος.

"Ένιωσα ότι με ξεμάτιασε όλη η Ελλάδα, οπότε τους ευχαριστώ πάρα πολύ". Ο Εμμανουήλ Καραλής κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως δευτεραθλητής Ευρώπης και φυσικά αναφέρεται στο ξεμάτιασμα που είχε ζητήσει από τη μάνα του μετά την πρόκρισή του στον τελικό. Λίγα λεπτά νωρίτερα έχει πετάξει στα 5.87 μέτρα, έχει κάνει ατομικό ρεκόρ και το χαμόγελό του λάμπει περισσότερο από το αργυρό μετάλλιο στο στήθος του. 

Ο “Manolo” έχει γράψει ιστορία και ο επόμενος στόχος του είναι να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ των 5.92 μέτρων, αποκαλύπτοντας τον άτυπο ανταγωνισμό που έχουν με τον Μίλτο Τεντόγλου. Ένα στοίχημα που έχουν βάλει μεταξύ τους για το ποιος θα καταρρίψει πρώτος το πανελλήνιο ρεκόρ ο καθένας στο άθλημα του.

 

 

Η εμφάνιση του Εμμανουήλ Καραλή είναι συγκλονιστική. Δεν είναι μόνο το μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και το ατομικό ρεκόρ του είναι πως όλο αυτό το αποτέλεσμα ήρθε μέσα από μία σκληρή προσπάθεια και κατάθεση ψυχής. Ο Έλληνας άλτης τις τελευταίες ημέρες αγωνίστηκε με τραυματισμό και στο τέλος κατάφερε να πάρει το πρώτο μετάλλιο στον ανοιχτό στίβο. “Είμαι συγκινημένος γιατί εδώ και δύο μέρες έχω περάσει δύσκολα με το πόδι μου, είχα άγχος αλλά όταν αγωνίζομαι με το εθνόσημο, το σώμα του πηγαίνει μόνο του”, συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων και κρατήθηκε για να μη λυγίσει και σπάσει μπροστά στην κάμερα.

 

 

Ο κλασσικός αθλητισμός προσφέρει συγκινήσεις που κανένα άλλο άθλημα δεν μπορεί να σου προσφέρει. Το να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο και να φέρνεις ένα μετάλλιο στη χώρα σου είναι η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή. Όταν λυγίζουν και σπάνε είναι γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα οι κάμερες δεν είναι εκεί για να καταγράψουν την προσπάθειά τους. Οι αθλητές του στίβου βρίσκονται στο περιθώριο και τους θυμόμαστε μόνο όταν φέρνουν κάποια επιτυχία, λες και το χρωστάνε. 

 

 

Δεν τους δίνουμε καμία απολύτως σημασία αλλά έχουμε κρυφά την απαίτηση να μας κάνουν περήφανους. Δεν ξέρω αν το αξίζουμε λόγω της ανύπαρκτης αθλητικής παιδείας μας αλλά σίγουρα το αξίζουν εκείνοι. Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Εμμανουήλ Καραλής έφεραν 1 χρυσό και 2 αργυρά και το όνομά τους βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα. Αλλά εκεί ήταν και άλλοι αθλητές το όνομα των οποίων δεν γνωρίζουμε αλλά ούτε και σκοπεύουμε να μάθουμε. Παρά μόνο όταν φέρουν το επόμενο μετάλλιο και θα τους ακολουθήσουμε με περηφάνια στο Instagram όπου θα τους ταγκάρουμε στο επόμενο πανηγυρικό story. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved